afvallen zonder een reden

  • #1

    Hallo

    sinds begin november heb ik een eigen appartement.
    en loop nu zo'n 28 trappen per keer geen lift en een trap in huis. daarnaast heb ik een hond waar ik ongeveer per dag 1 uur tot anderhalf mee buiten daarnaast probeer ik 1x in de week te sporten fiets veel en werk in de garderobe 1x in de week.
    Ik bewoog voor november iets minder ging vaak met de bus en trein en at niet gezond.
    ik was van de week 62 kilo nu iets van 60 kilo heb gewerkt in de gardeobere en nu nog geen avond eten op. Mijn broeken beginnen af te zakken. gebruik wel de pil maar deze werkt niet echt meer van de week even terug naar de huisarts.
    Ik val dus af terwijl ik van alles naar binnen eet alles wat los en vast zit.
    Ik vind dit niet meer leuk weet iemand wat dit zou kunnen zijn

    Reageer
    #2

    Twee kilo gewichtsverlies is niet zoveel, dat lijkt niet zo zorgelijk. Heb je andere ziektesymptomen die je zorgen baren?

    Onverklaard gewichtsverlies (meer dan 3 kilo per maand) in combinatie met andere symptomen kan wel zorgelijk zijn,

    Reageer
    #3

    Met gewichtsverlies bedoelen wij ‘ongewenst gewichtsverlies’ . Dat betekent dat u afvalt zonder dat u dat wilt of zonder dat u dieet houdt of aan het lijnen bent.

    Bij een stabiel en gezond gewicht, is er een evenwicht in de hoeveelheid energie die u uit voeding krijgt en de hoeveelheid energie die uw lichaam verbruikt. Bij veel mensen schommelt het lichaamsgewicht een beetje. De mate van beweging en het eetpatroon kunnen immers nogal wat variëren. Deze lichte schommeling is normaal.

    Als u echter afvalt, zonder dat dit de bedoeling is, is dat een teken dat: u ongemerkt minder bent gaan eten of uw lichaam meer energie vraagt dagelijkse bezigdheden uit te voeren. Ziekte kan hier de oorzaak van zijn.

    Wanneer er sprake is van ongewenst gewichtsverlies, raden wij u aan om naar de huisarts te gaan. Zeker als u in korte tijd bent afgevallen zonder dat dit de bedoeling is (meer dan 3 kilo binnen een maand).

    De huisarts zal proberen te achterhalen wat de reden van het gewichtsverlies is en u zonodig verder (laten) onderzoeken.

    Bron: KWF Gewichtsverlies: http://www.kwfklachtadvies.nl/infodoc?klacht=gewichtsverlies

    Reageer
    #4

    Ik daarnaast ook een prikkelbare darm syndroom waardoor ik vaak in de darmen van slag ben als iets verkeerds eet nu heb ik deze week al 2x diaree gehad f dat ik veel naar de w.c moet om te stinken om het zo maar te zeggen weet niet of dat er mee te maken heeft en mijn pil werkt niet meer zo best. daarvoor ga ik terug naar de dokter.

    Reageer
    #5

    Ik ben benieuwd wat de huisarts ervan vindt. De huisarts kan je onderzoeken en kent je medische voorgeschiedenis. Ik hoop dat het allemaal meevalt en dat je gewicht verliest omdat je zo druk bent en veel calorieën verbrandt.

    Reageer
    #6

    Ik vergat er nog bij te zeggen dat ik vaak moe ben terwil ik wel voldoende slaap wordt moe wakker en heb weining energie tot geen.

    Reageer
    #7

    Depressie, pfeiffer, bloedarmoede, echt iets om door de huisarts te laten onderzoeken. Kan eenvoudig met een bloedonderzoekje. Succes.

    Reageer
    #8

    Ik ben sinds oktober best wel wat afgevallen, terwijl ik echt heel veel heb gesnoept. Vooral in de sinterklaas en kerstperiode. Soms viel ik een kilo per week af en ik sport heel weinig en heb een zittend beroep. Vlak voor de kerst was ik 4,5 kwijt er is daarna ook wel weer wat bijgkomen door heel veel snoepen. Maar zelfs dan kan er zo weer een halve kilo af zijn. Ik ben nu nog steeds 3 kilo kwijt.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Carla, ben je verder gewoon gezond? geen pijntjes, bultjes, vermoeidheid of iets anders opvallens waar je je zorgen over zou kunnen maken. Zonder reden afvallen is namelijk niet normaal en kan iets betekenen. Gelukkig is het meestal niet ernstig, maar omdat je het hier meldt, vind ik de bovenstaande vragen wel op zijn plaats.

    Reageer
    #10

    Ondertussen ben ik in totaal 5 kg kwijt. Ik heb een hele lichte vorm van astma. Ik hoest regelmatig en last van groen/grijs slijm sochtends. Verder heb ik vaak last van koude rillingen. De laatste tijd heb ik wel last van kleine rode plekjes op mijn huid. Ook heb ik best regelmatig last van steken in de borst. Ik loop bij een longarts, is het afvallen iets wat ik met hem moet bespreken? Of moet ik naar de huisarts gaan?

    Reageer
    #11

    Als je onder behandeling bent van een arts, dan is het belangrijk dat deze arts op de hoogte is van ontwikkelingen die jouw gezondheid betreffen. Ik zou in principe de longarts hiervan op de hoogte stellen, en vragen naar een mogelijke verklaring, en dan kan de longarts je eventueel terugverwijzen naar de huisarts met dit nieuwe medische 'probleem', indien de longarts die jou medische situatie goed kent en kan inschatten, dit nodig vindt.

    Reageer
    #12

    Hallo

    Ik ben niet eens binnen een maand 7 kilo afgevallen terwijl ik normaal eet
    Verder heb ik snelle hartkloppingen koude rillingen weinig zuurstof en moeheid

    Maak wel zorgen

    Reageer
    #13

    Hallo Ozlem, 7 kilo in 4 weken is enorm veel. Maak een afspraak met je huisarts en laat bloed prikken.

    Groet Lola

    Reageer
    #14

    ik ben in 5 maanden tijd, al 10,5 kilo afgevallen.
    Ik heb echo buik, bloedtest, urine, foto longen en voorhoofdholtes. al gehad.
    En ben al 2x bij internist geweest.
    Maar nu ben ik daar klaar zij ze.
    Omdat ze het nu ook even niet wist.
    als ik onder de 58 kilo komt moet ik terug bij de huisarts.
    Ik had een aantal weken geleden. een hele grote bult in mijn hals. Maar toen een week later de dokter bloed wilde prikken bleek het goed te zijn.
    Hij is aardig weg nu.
    Maar er blijven bultjes zitten. (kliertjes)
    de internist zegt dat, dat virussen zijn.
    En dat, dat ook reden kan zijn van afvallen.
    Maar heb ik dan al 5 maanden virussen bij me waar ik zo veel van afval??
    Ik woog 70 nu 59,5 kil0.
    Kan iemand mij raad geven!
    Ze kunnen wel zeggen dat er deze winter heel lang de griep heerts (ik ben zelf niet ziek van)
    Maar straks is het wat anders.
    Ik heb wel 2 weken geleden voorhoofdholtontsteking gehad.
    Kan iemand me raad geven!!

    Reageer
    #15

    ik wilde dit nog even bij voegen.
    De dietiste heb ook gezegt dat ik hoogst waarschijnlijk ook spastische darmen heb.
    Omdat mn ontlasting de 1x hard is dan weer dun.
    En pijn in buik
    En uit een bloed test is ook gekomen dat ik Vitamen D te kort heb.
    Daar heb ik pilletjes voor.

    Reageer
Reageer op: afvallen zonder een reden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief