veel eetbuien

 • #1

  Hallo

  Ik ben een beetje radeloos aan het worden soms. Sinds ik 16 ben, heb ik al last van eetproblemen. Ik was toen vrij eenzaam en vaak alleen en at dan altijd enorm veel, om daarna over te geven. Daarna ben ik gelukkig gestopt met het overgeven en ben ik beginnen zoeken naar manieren om gewoon gezond en goed te eten. Maar nu ben ik 20 en ik worstel nog dagelijks. Sommige dagen eet ik zeer goed, en dan andere dagen zoals vandaag eet ik tot ik walg van mezelf. Ik weet zelf ook dat het iets erger is als ik stress heb of me weer slecht voel, maar erna voel ik me dus nog slechter. Andere mensen zien ook hoe ik doorheen de dag enorm gezond eet, veel groenten, weinig brood/pasta, havermout... maar 's avonds als ik thuiskom en niemand me nog ziet, verpest ik het weer. Er gaat ook geen uur voorbij in een dag, waarin ik niet denk aan wat ik zal eten, gegeten heb, wat ik wel of niet mag eten. Maar om naar een diëtist of psycholoog te gaan vind ik dan weer een stap te ver. Ik praat gewoon écht niet graag en soms heb ik betere periodes waarin het mij wel lukt alleen. Maar die periodes worden dus altijd gevolgd door een slechtere periode...

  Wat kan ik eigenlijk nog doen?

  Reactie
  #2

  Ik zou je toch echt willen aanraden om naar een psycholoog te gaan. Dat is zeker geen stap te ver. Je hebt een eetstoornis

  Reactie
  #3

  catootje, ik zal eens kijken op die site 🙂 ik probeer inderdaad veel havermout enzo te eten, omdat ik merk dat dat zeer goed en lang vult en vezelrijk is. Ik eet wel veel en heel graag kaas.... misschien moet ik daar dan toch een beetje mee minderen. Het is wel niet altijd uit honger dat ik begin te eten, maar het zou wel helpen als ik beter gevuld ben.

  Reactie
  #4

  hallo anoniem.

  Ik ken het ook erg last van gehad na een shake dieet veel eten en alles eruit spugen en zelfs wat laxerend gebruiken.

  Wat mijn hielp was geen extra dingen ik huis halen en ja ik heb wel met iemand gepraat je bent dan niet gelijk gek hoor.

  Zoek in de avond waar je het meeste last heb naar afleiding ik ging de avond sporten of ga bij iemand op visite ga een spelletje doen dan denk je niet aan eten. Nog een tip drink een heel glas water als je zo aanval krijgt dan zit je vol en hoef je ook niet meer. Voor vragen mag je altijd wat sturen hoor.

  Succes annika.

  Reactie
  #5

  heel erg bedankt Annika!

   

  Reactie
Reageer op: veel eetbuien
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief