Vloeibaar ijzer/vitamine

  • #1

    Even een vraagje.

    Ik heb onlangs floradix gehaald, vloeibaar ijzer.
    Mag ik dat gewoon zomaar gebruiken? of moet ik bij zoiets en (andere vitamine) de arts laten weten dat ik het gebruik? Vroeg me dus af als het schadelijk is als je zomaar vitamine of dit ijzer gebruikt? En kan het kwaad als je ijzer gehalte ‘goed is’ en toch gebruikt of..?

    Reageer
    #2

    Als je geen aangetoonde bloedarmoede hebt, dan is het niet goed om dat te gebruiken

    Reageer
    #3

    Oke dankjewel. Maar Het is nu bijna 3 maanden geleden dat ik 2x per dag 400mg ijzertablettjes moest innemen van mijn arts, is al de tweede keer in mijn leven dus vandaar (heb altijd hevige menstruatie) en ik wil niet elke keer langs de arts gaan om mijn bloed na te laten kijken, maar ik wil ook niet dat ik weer helemaal wit wegtrek en een paniek aanval krijg daarvan..

    Reageer
    #4

    Kan goed zijn om het af en toe te laten controleren. Wel is het met ijzer zo dat het vaak niet het ijzer zelf is maar vooral andere stoffen en factoren. Allerlei vitaminen, mineralen en aminozuren helpend de opname van ijzer. Fytinezuur vermindert de opname van ijzer. Vezels kan je dus beter halen uit groente en fruit dan uit (bruin) brood. Dat zijn oplosbare vezels. IJzer kan ook gaan stapelen in je lichaam.
    Een zware menstruatie kan te maken hebben met dingen als schildklierproblemen, oestrogeendominantie en tekort aan stoffen als vitamine B12. Een natuurgenezer kan kijken naar je hele gezondheidssituatie. Niet in plaats van doktersbezoek natuurlijk.

    Reageer
Reageer op: Vloeibaar ijzer/vitamine


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief