Soort bloemkooltje/wratje op tepel, als het ware eruit gegroeid

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  het volgende is aan de hand.
  Ik heb op m'n tepel een soort wratje/gezwelletje/bloemkooltje/uitsteekseltje zitten.
  Het heeft dezelfde kleur huid als de tepel zelf.
  Het is ooit een jaar of 5 geleden als een ieniemiewratje-achtig iets. Nu weet ik dat tepels wel wat kunnen veranderen in de loop der jaren. Verder nooit zo mee bezig geweest. Kindjes gekregen in de tussentijd.
  Maar ondertussen is dat bultje-achtig iets, wel uitgegroeid tot een aardige proportie. Het 'hangt' nu echt aan de tepel.
  Ik omschrijf het nog het meest als een klein bloemkooltje, omdat de structuur ook een beetje gebobbeld is, alsof het uit allerlei kleine vergroeide bobbeltjes bestaat die samen 1 geheel vormen.

  Uiteraard ga ik eerdaags eerst naar de huisarts, maar alvast hier mijn vraag: wat is dit in hemelsnaam..??
  Ik vind het wel een beetje eng worden, want het zijn toch cellen die zijn gaan 'woekeren' en een bepaalde kant op zijn gaan groeien. Lijkt het op. Misschien een soort gezwelletje?

  Wie weet er meer?

  Ik ben verder in goede conditie en zit goed in m'n vel, geestelijk en lichamelijk. Eigenlijk nooit lichamelijke klachten (gehad).

  Groet,A.

  Reageer
  #2

  En, hoe gaat het nu met je?

  Reageer
  #3

  omg!! eindelijk vind ik er iets over ik heb net hetzelfde!! bij mij is het ondertussen al groter dan mijn tepel zelf. ik ben er mee naar huisarts geweest bijna 2jaar geleden hij zei enkel dat het niks ernstig was en dat toch alleen mijn man dit maar ziet!! dus ik weet nog niet wat het is,soms heb ik er wel eens pijnscheuten in is dit ook zo bij u? vooral verandering van warm naar koud en omgekeerd of onder de douche.
  ik ben echt benieuwd of je naar de dokter bent geweest.

  groetjes,debby

  Reageer
  #4

  Ga naar een dermatoloog. Hij heeft er verstand van. En als je er last van hebt of het ethisch niet mooi vind, laat het dan verwijderen. Wat een kul antwoord 'dat alleen je man het ziet'.

  Iris

  Reageer
  #5

  Mag ik vragen wat het uiteindelijk is geweest? En wat is eraan gedaan?

  Reageer
  #6

  Zelf ook last van

  meerdere malen na ha geweest maar die zegt zolang er geen troep , bloed of ik koorts krijg er niks aan de hand is.

  nu zalf gekregen voor te smeren aangezien hij gevoelig is , het zou er niet van verdwijnen maar de gevoeligheid wel , er vervelend ik ben een buikslaper wat het nog pijnlijker maakt

  hoe is het bij jullie af gelopen ? Iemand het weglaten halen ? En hoe ging dat ?

  Reageer
  #7

  Hey Ik ben 12 jaar en begin borstels

   

   

  Hey ik ben 12 jaar en begin borsten te krijgen het doet pijn en ik weet niet wat ik moet doen. Ik wil geen borsten zijn er tips.

   

   

   

   

  Reageer
  #8

  Als het pijn doet moet je dar even mee naar de huisarts gaan

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb  tijdens mijn zwangerschap (met rond 14 weken) precies hetzelfde gekregen. Nu ben ik 22 weken zwanger en wil ik er eigenlijk wel vanaf, ook om te voorkomen er last van te krijgen tijdens borstvoeding geven straks. Heeft iemand geprobeerd dit zelf weg te halen (bijv. met  appelazijn of HeltiQ) of het te laten verwijderen? Ik hoor het graag!

  Reageer
  #10

  Hi, als je borsten gaan groeien is het heel normaal dat ze pijn doen. Dit gaat vaak na dat je borsten uitgegroeid zijn over.

   

  Reageer
  #11

  Voor wie hier nog informatie over zoekt: ik ben 50 jaar en heb al 20 jaar een dergelijk groeisel op één tepel, dit was volgens mijn huisarts destijds goedaardig en het was ook niet pijnlijk of hinderlijk. Ze verwachtte dat het misschien tijdens borstvoeding door een kloofje 'eraf' zou gaan maar dat is niet gebeurd (ik heb nooit tepelkloofjes gehad). Het groeisel is klein begonnen maar wel doorgegroeid. Waar ik de laatste jaren last steeds mer van heb is dat het groeisel soms wordt afgekneld als ik op mijn buik of zij slaap, het bloedvat in het 'draadje' waarmee het groeisel aan mijn tepel vastzit wordt dan afgekneld en het groeisel wordt dan blauw of zwart. Dat is extreem pijnlijk, en die pijn soms uren duurt voort, ook als de beknelling is opgelost en het groeisel weer doorbloed is. Soms slaap ik daardoor slecht, ik word wakker van de pijn. Ik heb hier trouwens -gelukkig- alleen 's nachts last van, zolang ik een BH draag heb ik nooit last van een beknelling van het groeisel. Soms komt er nadien een beetje geel vocht uit. Omdat ik hier in toenemende mate last van heb heeft mijn huisarts me nu verwezen naar de mammachirurg om het groeisel operatief te laten verwijderen, eerst vind een consult plaats om te zien hoe het kan worden verdoofd en verwijderd, dan wordt een ingreep gepland. Ik zal mijn ervaring hier delen.

  Reageer
  #12

  Ik heb een soort wratje naast mijn tepel. Hij is dezelfde kleur als mijn tepel, maar hij zit er een kleine centimeter naast. Ik heb nooit een wrat daar gehad, maar heb het daar laatst ontdekt.

  Momenteel doet het nog niet pijn, maar zal er wel op letten dat het niet groeit.

  Moet ik me zorgen maken? En maakt iemand hier dit ook mee?

  - Jojo -

  Reageer
  #13

  Ga ermee naar de huisarts en laat ernaar kijken

  Reageer
  #14

  De beloofde terugkoppeling: chirurg heeft de plek verdoofd en het groeisel (gewoon tijdens het eerste consult!) verwijderd. Het ingreepje stelde niks voor. Het groeiseltje is voor de zekerheid nog onderzocht en het was gewoon gezond weefsel. Had ik 10 jaar eerder moeten doen.

  Reageer
Reageer op: Soort bloemkooltje/wratje op tepel, als het ware eruit gegroeid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief