Knobbel oksel, ontstekingen borsten

Online ZorgZus
  • #1

    Beste,

    Ik ben 28 jaar en in de familie is Borstkanker aanwezig. Sinds een week heb ik een pijnlijke knobbel onder mijn linkeroksel. Deze doet pijn bij bewegingen en daarom ben ik meteen naar de dokter gegaan. Zij stelde voor om een echografie te laten doen. De resultaten toonden afwijkingen in beide borsten (microcysten en fibroadenoom). Ook de knobbel in de oksel bleek een fibroadenoom te zijn.

    Er werd geadviseerd om na zes maanden opnieuw onderzoek te doen. Ik maak me echter zorgen omdat ik het gevoel heb dat mijn dokter me niet serieus neemt. Drie jaar geleden had ik voor het eerst een ontsteking in mijn rechterborst en oksel. Toen werd mij ook aangeraden om elke zes maanden een echografie te laten maken. Sindsdien heb ik regelmatig ontstekingen gehad in beide borsten en oksels.

    Een maand geleden had ik opnieuw een flinke ontsteking en kwam ik bij een vervangende dokter terecht. Hij wilde meteen bloedonderzoek doen (iets wat mijn eigen huisarts bijna nooit doet) en mijn witte bloedcellen bleken extreem hoog te zijn. Sinds mijn 19 jaar zijn mijn witte bloedcellen telkens te hoog bij bloedonderzoeken en heb ik ook voortdurend maagontstekingen.

    Kan er iets mis zijn met mijn witte bloedcellen en zou dit niet verder onderzocht moeten worden? De ene ontsteking na de andere en steeds antibiotica krijgen lijkt me niet de oplossing.

    Zijn er misschien andere oorzaken die onderzocht moeten worden?

    Reageer
    #2

    Ik zou dat met de arts bespreken die het bloedonderzoek heeft aangevraagd.
    Die kan aan de hand daarvan en je vragen beantwoorden en bepalen of er verder onderzoek nodig is.
    Je kunt ook zelf vragen om een verwijzing naar een mdl arts voor de maagklachten voor verder onderzoek.

    Reageer
    #3

    Je geeft zelf al aan dat je witte bloedcellen regelmatig te hoog zijn maar ook dat je regelmatig ontstekingen hebt. Dan is het logisch dat de witte bloedcellen te hoog zijn.
    Het is ook niet zo dat je arts het niet serieus neemt. microcysten en fibroadenomen zijn geen risico factoren op borstkanker.
    Er zou wel eens naar je afweersysteem gekeken kunnen worden waarom je zo vaak ontstekingen hebt, en naar een MDL arts om te kijken waarom je regelmatig maagontstekingen hebt.

    Reageer
Reageer op: Knobbel oksel, ontstekingen borsten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief