Zelfonderzoek

Zelfonderzoek - Medische Forum - Dokter.nl

Zelfonderzoek

Online ZorgZus
 • #1

  Hoe betrouwbaar is een zelfonderzoek? Ik heb net na het douchen mijn borsten gecontroleerd. Ik heb gebruik gemaakt van kokosolie zodat het wat makkelijker ging en wat meer voelbaar lijkt mij. Soms schrok ik even omdat ik wat dacht te voelen maar dat was daarna weer weg of voelde ik het niet. Of dat ik aan de andere kant hetzelfde voelde. Als je een knobbel voelt, voel je dat dan al vrij snel en was het mij dan opgevallen?

  Reageer
  #2

  Dat zou dan zijn opgevallen.

  Reageer
  #3

  Okee, dankjewel voor je reactie. En als ik bijvoorbeeld iets dacht te voelen maar daarna niet meer, zou ik dan niet goed genoeg gevoeld hebben of was het me daarna alsnog zijn opgevallen? Want hoe voelbaar is een knobbel echt?

  Reageer
  #4

  Als er een knobbel is, dan is die er ook en gaat niet gewoon even weg

  Reageer
  #5

  Okee.. Laatste vraag, voelt een knobbeltje hard of zacht of kan dat allebei? Moet je daar heel lang voor zoeken of kan dat meteen opvallen?

  Reageer
  #6

  Kan allebei. Doorgaans hoef je daar niet lang voor te zoeken. Doe dat dus ook niet te veel en te vaak anders raakt er weefsel geïrriteerd

  Reageer
  #7

  Hee, hoe snel kan je na dit een knobbeltje oid voelen? Omdat ik vorige week nog heb gevoeld, hoe vaak raden ze zelfonderzoek aan?
  Ik lag in bed en ik dacht voel ik nou iets of niet, dus voorzichtig globaal gevoeld en mijn man ook globaal. Ik durfde niet te diep/uitgebreid te voelen..

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dus 1x in de maand lees ik. Dus het kan niet dat je na een week ineens wel iets voelt?

  Reageer
  #10

  Dat kan wel, maar dan is het gewoon wat klierweefsel dat je voelt

  Reageer
  #11

  Jaa okee. Maar ik bedoel ook, stel dat je na vorig onderzoek van jezelf (een week geleden) alles goed hebt gecontroleerd, kan een knobbeltje dan ineens groeien/aanwezig zijn binnen een week? Dat er dan dus wel ineens iets kwaadaardigs kan zijn?

  Reageer
  #12

  Ik twijfel dus of ik iets voelde of niet, mijn man zei zelf van niet. Ik nog eens gevoeld toen, maar ook niet heel diepgaand omdat ik dus gewoon bang ben wat te voelen. Toen voelde ik ook niks..

  Reageer
  #13

  Ik heb net nog eens gevoeld, nu wat beter en weer met kokosolie. Ik voel nu niets. Ik ben smal gebouwd, dus denk dat ik een stukje rib voelde gisteravond. Ik ga het nu weer los proberen te laten­čśŐ Ik was ook benieuwd of dat dus in de regel kon, zo snel alweer wel wat voelen.

  Reageer
  #14

  Nee ik schreef al dat het dan klierweefsel zal zijn

  Reageer
Reageer op: Zelfonderzoek
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif