Masteopathie of kanker?

Online ZorgZus
 • #1

  Ik heb sinds een klein jaar bloederige tepeluitvloed( links) . Bij een ductoscopie was niets zien. Tevens heb ik veel pijn aan linkerborst aan de linkerzijde ( waar ook een dik bloedvat zit)
  Echo en een mri van de borsten liet een b-rads2 zien . Advies is elk jaar een mamografie of borst mri.

  Nu blijf ik zo bang voor kanker, dit ook omdat de pijn ( die ik zo kan aanwijzen ) alleen maar toeneemt.
  De laatste mri is in Januari dit jaar gemaakt, echter tijdens mijn cyclus ( terwijl ik online lees dat de mri juist onbeteouwbaar is tijdens je cyclus en alleen dan gemaakt mag worden in spoed situaties, wat hier niet het geval was) wie kan mij helpen..

  Reageer
  #2

  Ik zou dit met je behandelend arts bespreken.
  Die kan de reden vertellen waarom er toen toch een mri is gemaakt.
  Dan kun je ook gelijk je pijnklachten en je angst bespreken
  Bedoel je trouwens met je cyclus je menstruatie?
  Want in je cyclus "zit" je altijd,je menstruatie is daar een onderdeel van.

  Reageer
  #3

  De mri is gemaakt omdat dat protocol was voordat de ductoscopie werd uitgevoerd. ( die ingreep werd alleen uitgevoerd bij een goede mri uitslag)
  Sorry ik bedoel dat ik ten tijde van de mri ongesteld was, en ik later las dat dat eigenlijk niet mag tijdens een mri ivm betrouwbaarheid..
  De arts kent mijn angst maar enige wat hij zegt is " de mri is goed het is ws masteopathie ".
  Maar omdat het maar één specifieke plek is, ben ik bang dat een tumor gemist is..

  Reageer
  #4

  Balen om met deze zorgen rond te lopen! Gemiste diagnoses komen natuurlijk ook voor, hoewel ik me kan voorstellen dat ze bij jou al weten waarnaar te kijken. En voorzichtig zijn om niets te missen.

  Je zou anders nog eens naar een ander ziekenhuis kunnen gaan, puur om het te laten rusten daarna. Maar je blijft natuurlijk ook al elk jaar onder controle, en dat zijn al best wat mammo's dan? Mammografieen kun je beter ook niet nog vaker in een jaar doen ivm de schadelijke straling.

  Volgens mij zit er in dit soort dingen altijd een soort blijvende onzekerheid. De truc lijkt wel hoe niet te veel en niet te weinig te letten op wat er mis kan gaan, en in de tussentijd verder te leven met de berusting/acceptatie dat werkelijk niets in het leven 100% zeker is.

  Reageer
  #5

  Dankjewel Alias voor je reactie.
  Zolang er tepeluitvloed is, blijf ik inderdaad jaarlijks een mammografie of een mri met contrast vd borsten hebben. Volgend jaar krijg ik beide. Mochten de beelden vergelijkbaar zijn metelkaar, dan krijg ik de jaren erna elk jaar alleen een mammografie

  Reageer
Reageer op: Masteopathie of kanker?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief