Knobbel klier?

Online ZorgZus
 • #1

  Ik lees regelmatig dingen over klieren en knobbels in de borsten. Wat moet ik me nu voorstellen bij een knobbel? Klieren voelen toch ook rond aan,???

  Reageer
  #2

  Dat is moeilijk om zelf vast te stellen. Als je iets voelt in je borst waarvan je niet weet wat het is , ga je daarmee naar de huisarts. Die kan het controleren en je zeggen wat het is

  Reageer
  #3

  Ok begrijp ik maar het verschil moet je er toch uit kunnen halen? Ik lees knobbel is vaste massa, klier is klein en zacht of elastisch. Als kwaadaardige knobbels de samenstelling van een klier zouden hebben zou ik elke dag bij de huisarts zitten..

  Reageer
  #4

  Er zit verschil in. De huisarts kan dat vaststellen je dat zeggen. Dan weet je wat het is en hoef je je daar niet meer druk over te maken

  Reageer
  #5

  En dat verschil wil ik namelijk zelf ook weten. Buiten een huisarts om. Ik ben een enorme hypochonder john. Mammografie gehad 11 maanden terug, echo van datzelfde gebied waar ik nu dat kliertje voel. (Voel er overgings wel meer hoor in dat gebied) en toch blijf ik maar voelen en porren. Zit ik weer bij de huisarts weerrr met een vraag over me borsten. Dit klinkt echt heel erg wat ik nu ga zetten maar soms denk ik, ik laat ze weghalen dan heb ik een soort van rust in me hoofd. Plus me borsten zijn niet van de allerkleinste (cup h) dus dan voel je nog wel meer. Ik type dit letterlijk met tranen in me ogen want soms weet ik niet wat ik met mezelf en hiermee aan moet. 🙁 psycholoog heb ik wel maar toch lijkt die drang het zo te winnen..

  Reageer
  #6

  De huisarts kan je het verschil laten voelen. Dat kan ik niet via internet op afstand.

  Reageer
  #7

  Ik heb precies hetzelfde. Echo gehad 3 maanden geleden en ik voel als ik liggend voel een soort klein bultje wat wegschiet als ik t beweeg. Huisarts laten voelen die zegt klierweefsel. Toch heb ik zoveel angst. Ik heb een cup B dus ik voel wel stuk meer.. pff het is zo vermoeiend. Wat zegt jou huisarts tegen jou?

  Reageer
  #8

  @alias, ik ben hiervoor niet naar de huisarts geweest. Jaartje terug heb ik een mammografie gehad waarin alles goed was. Er waren ook geen calcificaties. Ik heb boven mijn linkerborst een flinke zwelling. Twee keer een echo gehad hierover maar volgens radioloog was er niks kwaadaardigs enkel een vetbult van 5 cm. Dit was overgings amper drie maanden geleden nog.

  Zojuist zit me cyclus erop en ik sta wel bekend met zware en pijnlijke menstruaties alleen de derde dag van mijn cyclus was zo vreselijk dat ik moest janken van de pijn. Ik kreeg soort van steken bij diezelfde plek waar de vetbult is. Toen ik ging voelen, voelde ik dus allemaal opgezette "klieren" althans dat denk ik dan maar. Het gekke is dat als ik me beha aan heb de klieren goed voel maar zonder beha moet ik er echt naar gaan zoeken. Warmte speelt ook een rol. Onder de douche voel ik zelfs helemaal niks. Ik snap er gewoon echt niks van. Ik ga zo vaak naar de huisarts dat ze me weer ziet aankomen..

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Alias @Anoniem. Bij mij hetzelfde ik heb dit de huisarts laten voelen die zegt klierweefsel.. vervelenr vinr ik het. Ik voel constant aan me borsten soms tevaak het is niet gesond meer t liefst wil ik ze beide weghalen.... wat is jou leeftijd als ik vragen mag?

  Reageer
  #10

  Ja ik dus ook, ben zelf 38. Het is echt om moe van te worden en het beïnvloed mijn leven. Zelfs op werk check ik ze..

  Reageer
  #11

  Ga dan eens met een psycholoog praten over die angsten

  Reageer
  #12

  @ Anoniem. Ik heb precies hetzelfde tijdens werk ga ik soms na toilet om te voelen. Ik word knetter gek. Ik vraag me ook af of de huisarts verschil kan voelen tussen een knobbel en klierweefsel. Ik voel ook altijd wat anders. Ik word er zo angstig van t beheerst me leven zo erg kan niet blij worden

  Reageer
  #13

  Jeetje.. zoveel nare gevoelens terwijl je na onderzoek lichamelijk gezond bent.

  Mijn borsten zijn dit jaar met mammo en echo gecontroleerd, omdat er een grote schijf in 1 zit, en bobbeltjes enz.

  Ze hebben geconstateerd dat het fibroglandulair weefsel is. Dus een combinatie van vet en klieren. Helemaal geen aanwijzingen voor iets anders, ook al voelde men de onregelmatigheden, bobbeltjes en grote schijf. Geen kanker of kans daarop 😅

  Nu als ik er per ongeluk aan zit, denk ik: wat fijn dat ik zeker weet dat dit normaal is. Als er iets aan de hand was geweest hadden ze niet gezegd dat het goed was.

  Daarbij heb ik wel meerdere andere problemen die op de echo en ct verkeerd waren gezien, dus ik zou wel een probleem met vertrouwen kunnen hebben. Maar die echo en mammo, daar vertrouw ik gelukkig 100% op. Dat hebben ze zo uitgebreid bekeken en uitgelegd. Scheelt mij een hoop kopzorgen dat ik daar nooit aan twijfel.

  En echt niet dat ze eraf gaan ondanks al dat rommelige vet/klierweefsel van binnen. Want waarom zou ik: ik heb geen foute genen én er is geen borstkanker bij zus/moeder geweest.

  Reageer
  #14

  @ alias. Ik heb zelf wel een moeder met borstkanker. Geen foute genen gelukkig. Ik ben zelf 27 maar dit begint echt een obsessie te worden. Ik vind t zo fijn dat jij wel zo zeker bent en goed voelt over alles want zo moet t ook ik ben stiekem zelfs jaloers op je ik mis me oude zorgeloze leven. Ik heb een kleine cup b dus ik voel al snel elke klier en elke bobbeltje.. geeft veel onrust

  Reageer
  #15

  Hoe kun je weer doorleven met dat onzekere gevoel?

  Ik weet bv zeker dat ik in een rolstoel kom, en heel waarschijnlijk al over een paar jaar. Maar ik ben daar niet (meer) mee bezig. Ik heb besloten dat ik daarom juist nu meer moet doen wat nog lukt.

  Als ik (weer) in een rolstoel zit, dan pas wordt alles anders. Ik wil de tijd tot dan niet daarmee bezig zijn. Gelukkig lukt dat.

  Reageer
Reageer op: Knobbel klier?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief