pijnlijke grote borsten, beurs en gespannen

 • #1

  Ik ben sinds een paar dagen veel last van mijn bosten, ze voelen beurs aan en zijn gespannen, ze zijn ook hard en ik kan er slecht mee slapen. als ik de trap op of af loop doet het echt pijn. Ik ben wel bezig om zwanger te worden maar ben nu, wel een paar dagen te laat, toch ongesteld geworden. Ik had wel vaker wat last van mijn bosten voordat ik ongesteld werd maar nu is het echt heel anders en pijnlijk.
  Wat zou het kunnen zijn.

  Reactie
  #2

  Je bericht is van gisteren. Zijn de klachten vandaag nog steeds gelijk?

  Kan het zijn dat er even sprake is geweest van een zwangerschap en dat die voortijdig is afgebroken (70% van de zwangerschappen). Je borsten hebben misschien kort gereageerd op de hormonale veranderingen.

  Ik zou het even afwachten, temeer het gekomen is met je zwangerschapswens, en het aan beide borsten is.

  Het lijkt mij geen reden voor zorg of ziekte.

  Ga bij twijfel altijd even naar je huisarts!

  Reactie
  #3

  Je beschrijving lijkt inderdaad sterk op iets met zwangerschap.

  Reactie
  #4

  Heb je een zwangerschapstest gedaan?

  Reactie
  #5

  Ik heb echt precies hetzelfde, mijn borsten (allebei, maar links meer) voelen heel pijnlijk en inderdaad gespannen aan. Duurt nu al een paar weken. Voor mijn gevoel is mijn linker borst ook te groot in verhouding met wat ik prettig vindt.

  De pijn zit bij mij echt aan de onderste helft van de borsten, met name 's avonds, 's nachts en 's morgens. Overdag valt het wel mee. Het zijn geen steken, maar echt als je ze aanraakt, of als ze ergens tegen stoot, dan springen de tranen me bijna in de ogen.

  Ik ben zeker weten NIET zwanger, maar ik heb wel veel problemen met mijn menstruatie (ben maar eens in de 2-3-4 maanden ongesteld). Ik voel me ook sloom en ik vraag me af of de schildklier ook invloed heeft op hormonen. (sorry off-topic)

  Reactie
  #6

  Ja, de schildklier wordt sterk beïnvloed door hormonen en heeft op zijn beurt weer een feed-back werking op hormonen. Hoe dit precies zit kun je het beste aan een endocrinoloog vragen, dat is namelijk niet eenvoudig.

  Reactie
Reageer op: pijnlijke grote borsten, beurs en gespannen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief