Borstverkleining

Online ZorgZus
  • #1

    Hi!
    Ik ben 15 jaar, en wordt in maart 16. Ik ging relatief vroeg de pubertijd in en mijn borsten groeide al vrij snel. In groep 8 had ik al een D cup, en destijds vond ik het al verschrikkelijk. Momenteel heb ik een G cup, maar deze gaat al richting H. Mijn borsten zitten mij ontzettend in de weg. Sporten is erg lastig. En ik heb constant pijn in mijn rug en schouder. Bh's en bikini's vinden is onmogelijk, de weinige dingen die ik in mijn maat kan vinden is vaak niks aan, en ik kom nu op een punt dat veel shirts ook niet passen rond mijn borsten. Ik wordt er oprecht gillend gek van. Ze hangen ook heel erg, en zijn zeker niet mooi.
    Vroeger was ik niet bepaald slank, ik had veel overgewicht. Ik ben de afelopen maanden zo'n 15-20kg afgevallen en zit veel beter in mijn vel. Ik ben eindelijk tevreden en trots op mijn lichaam, op mijn borsten na. Op school maken de jongens er ook vaak grapjes over etc.
    Ik ben ook non-binair/trans, ik ben dus geen meisje of geen jongen. Waardoor ik de omvang van mijn borst nog erger vind. Al zou ik ze niet persé volledig weg willen laten halen. Gewoon een wat kleine cup (c/b) zou al zo'n opluchting zijn... Mijn ouders zeggen dat ik er later blij mee zal zijn en datik me nu gewoon aanstel en zeker niet aan een borst verkleining moet beginnen.
    Maar de pijn is echt onuitstaanbaar aan het eind van de dag.
    Ik ben echt raadeloos.
    Kan ik uberhaupt een borstverkleining ondergaan op mijn leeftijd? Is er iets anders wat ik zou kunnen doen om de pijn te verminderen?

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je om te beginnen eerst eens met je huisarts moet gaan praten

    Reageer
Reageer op: Borstverkleining


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief