borstgroei en ongesteld?

 • #1

  hee, ik ben een meisje van bijna 12 (word volgende maand juni 12) en ik heb eigenlijk 2 vragen.

  1. ik heb alweer iets van 2 maanden een soort knobbeltje onder me borst. ik weet dat het normaal is maar t gekke is is dat ik t 3x heb gehad! eerst een maand daarna weer niet enz. nu heb ik t weer maar ik denk dat het wel zo blijft. is dit normaal?
  2. ik heb ongv 7/8 maanden al witte afscheiding, en 2 maandjes slijmerig spul. ik weet dat dit met de eerste menstruatie enzo heeft te maken maar ik heb nog niet echt schaam/okselhaar, ja hele lichte haartjes maarja. kan je dan alsnog ongesteld worden? (ps weet iemand hoe je maandverband voor de zekerheid kan verstoppen met schoolkamp zonder dat iemand het ziet hahahah)
  Reactie
  #2

  Hoii ik ben een meisje van 16 jaar en ik heb vroeger hetzelfde als jij gehad. Ik had ook altijd een knobbeltje in mijn borsten en sinds ik die had zijn ze gaan groeien. Dus bij jouw is het waarschijnlijk een groeischijf. Ik had ook altijd veel last van wit spul, dat is inderdaad een teken dat je ongesteld kan gaan worden. Bij mij duurde het alleen heel lang voor het ik werd na de eerste keer wit spul. Als je maandverband mee wil nemen zou ik het gewoon in je tas stoppen en daar laten. Ik denk dat je vriendinnen het niet heel raar vinden, het hoort er nou eenmaal bij

  Reactie
Reageer op: borstgroei en ongesteld?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief