Borsten groeien niet

 • #1

  Hallo iedereen,
  Ik heb iets waar ik al heel lang mee zit en er niet met mensen over durf te praten. Ik ben 14 jaar en ben al een jaar ongesteld, maar het probleem is dus sinds ik ongesteld ben zijn mijn borsten niet meer gegroeide. Of ja het is wat je borsten noemt. Toen ik ongesteld werd voor het eerst waren mijn borsten alleen heuveltjes, en dat is nu eigenlijk nog steeds zo. Bij andere verhalen hoor ik mensen zeggen van “ach, dat is toch wel een beetje gegroeid” maar bij mij dus echt niet! Vorm is hetzelfde gebleven, er zit dus echt geen vorm in en zijn heuveltjes. Maar het rare is ik ben best vol (appel figuur) en je zou dan denken dat je juist iets grotere borsten zou hebben. Ik zit nu niet eens op AA cup denk ik en het heeft dus niet echt een ronde vorm of zo iets het is gewoon een heuveltje. Iemand een idee of het nog gaat veranderen? Aangezien het al 1,5 - 2 jaar hetzelfde is gebleven... en ik durf er dus ook niet mee naar me moeder of naar de dokter te gaan (moeder reageert altijd stom)

  Reactie
  #2

  Hoe groot ben je en wat weeg je?

  Reactie
  #3

  ik ben 1,69 ongeveer en 63 kilo...

  het is net een gezond gewicht volgens mij maar ik heb wel zeg maar een duidelijk buikje

  Reactie
  #4

  Dat buikje past wel bij je leeftijd. Dat gaat wel eg hoor. Ook je borsten zullen beslist nog groeien

  Reactie
  #5

  ja het probleem is dus dat ik dat buikje al van jongs af aan heb en altijd van iedereen heb gehoord “ach joh, dat is babyvet en gaat wel weg” maar het is dus nooit weggegaan dus ik ga nu wat gezonder eten. Maar waar ik dus bang voor ben is dat àls ik ga afvallen dat ik dan helemaal geen borsten meer over houd

  Reactie
  #6

  Het lijkt of het te maken heeft met de vetverdeling. Belangrijk is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft en je minder vet opslaat op de verkeerde plekken. Kan schelen in je buikje. Diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen meehelpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en de insulinegevoeligheid te verbeteren. Je zou eens wat kunnen opzoeken over insulineresistentie. Als je evenwichtiger eet, kan dat invloed hebben op de borstvorming.

  Reactie
  #7

  super bedankt! Ik zal het proberen en kijken of er na een tijdje wat veranderd. Maar ik vraag het toch nog een keer, krijg ik ooit nog borsten?

  Reactie
  #8

  geduld

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  hallo mijn borsten groeiden pas toen ik 19 was daarvoor had ik altijd cup b dus geduld

  Reactie
Reageer op: Borsten groeien niet
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief