kleinzoon

 • #1

  ik maak me zorgen om mijn kleinzoon, hij is een maand te vroeg geboren en woog 5 pond, hij is nu 10 maand, reageert zelden als je tegen hem praat, maakt nauwlijks geluiden en als hij huilt dan is het heel zachtjes.Hij ligt in de box, draait zich nog niet om, doet nog geen poging om te kruipen of iets anders wat een doorsnee baby met 10 maand kan. Mijn vader had een zus met het downsyndroom,mijn vaders broer een dochter met geestelijke beperking en ik een broer die zwaar geestelijke beperkt was. Toen ik van mijn eerste kind zwanger was zei de huisarts dat het meestal een generatie overslaat, dit spookt nu constant door m'n hoofd. Ik heb niet de moed om dit met m'n zoon en schoondochter te bespreken, op het consultatie bureau zijn ze tevreden, al hoewel het lang geleden is bij mijn broer was pas duidelijk dat hij geestelijk beperkt toen hij zes werd.Hopelijk kunt u mij een antwoord geven
  een bezorgde Oma

  Reactie
  #2

  bezorgde oma, Downsyndroom wordt echt herkend op het Consultatiebureau. ze zijn er ook nog eens tevreden.
  je kunt niet zoveel doen dus.
  Maar misschien mag je een keertje mee naar het Consultatiebureau, dan zie je de onderzoeken en hoor je wat hij hoort te kunnen op deze leeftijd.
  maar er is een wel groot verschil in ontwikkeling op deze leeftijd, dus misschien valt het allemaal nog mee.
  hij is ook nog eens een maand te vroeg dus dat is zo ie zo al iets anders.
  je kunt alleen maar afwachten, probeer niet te bezorgd te zijn, je kunt er toch niets aan veranderen, als hij echt achter loopt in de ontwikkeling wordt dat wel met de ouders besproken.
  geniet van je kleinzoon, Brenda

  Reactie
  #3

  Ik vind de suggestie van Brenda een goede. Daarnaast is het helemaal niet vreemd uw zorgen uit te spreken richting de ouders van het kind. tenslotte heeft u veel ervaring na zo'n lang en bewogen leven.

  Reactie
  #4

  Beste bezorgde oma,
  bij mijn man in de familie gelden dezelfde zorgen, maar toen wees een bevriende arts ons erop dat jongens vaak langzamer ontwikkelen dan meisjes, zowel qua motoriek als qua taalontwikkeling.
  Bij kindjes die te vroeg worden geboren is tevens vaak een 'achterstand', dus wordt er soms gerekend vanaf de uitgerekende datum ipv de geboortedatum.
  Als mijn moeder of schoonmoeder met deze zorgen zou zitten zou ik dat moeilijk vinden om te horen, maar misschien kunt u inderdaad eens mee naar het consultatiebureau, die vinden dat niet raar en kunnen wat meer uitleg geven.

  Reactie
  #5

  ik zou ook vragen of je een keer mee mag naar het bureau
  en dan kan je aan die arts vragen of het normaal is dat hij nog niet rolt en andere dingen doet
  maar mijn dochtertje was ook pas 11 maanden toen ze ging rollen

  Reactie
  #6

  Ik heb een kind van 11 maanden en rolt pas sinds 2 weken.
  Dus kan kloppen en is 6 weken te vroeg geboren

  Reactie
Reageer op: kleinzoon
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief