teveel flesvoeding binnen 24 uur???

  • #1

    hallo,

    mijn zoontje van 4 maanden heeft koemelkallergie en krijgt nu dus speciale voeding, nutrilon pepti1. eerst kreeg hij hypoallergene voeding, maar hij heeft dus toch allergie gekregen. sinds hij aan de pepti zit drinkt hij meer dan 1 liter per 24 uur. is dit normaal? hij heeft echt honger, ik geef hem ook al olvarit, terwijl dat eigenlijk niet verstandig is bij koemelkallergie. ik weet echt ff niet wat te doen. ik weet dat er voeding is voor hongerige babies maar die mag hij dus niet vanwege de allergie. het is mijn 1e kindje dus ik weet niet echt wat te doen en ik heb pas 11-11 weer een afspraak bij csb.
    kan het echt zoveel kwaad als ze meer dan een liter drinken? ene keer drinkt hij 1070 dan weer 1130 maar ook vaak genoeg 950 ong.
    hij weegt nu ong 6500 gr. dus 800ml zou genoeg moeten zijn.

    Reageer
    #2

    Je zou hem een fruithapje kunnen bijvoeren vlgs mij mag dat vanaf 4 maanden maar lees alles even na.
    Succes, Brenda

    Reageer
    #3

    hallo,

    zoals ik al zei mag hij geen olvarit tot hij 6 maanden is omdat hij koemelkallergie heeft.
    hij is ook heel zeurderig en slaapt bijna niet. ik hoop dat het snel beter gaat want ik heb bijna geen tijd voor mezelf.
    groetjes

    Reageer
    #4

    Hallo,

    Mijn zoontje heeft precies hetzelfde..hij kreeg voeding van nutrilon hongerige baby's maar bleek ook koemelk allergie te hebben.
    Dus nu aan de speciale voeding van Nutramigen maar hij bleef heel erg hongerig en kwam om de 2.5 uur om een flesje vragen.
    Ik heb in de supermarkt liga gekocht voor baby's vanaf 4 maanden, dat prak ik samen met zijn speciale melk en dat geef ik hem via een lepeltje.
    Niet bij elke voeding maar s'middags een halve liga en voor dat hij s'avonds naar bed gaat.
    Helpt echt goed en slaapt lekker door!
    Gewoon in zijn wipstoeltje leggen, slabbertje om en geven..vinden ze echt leuk via een lepeltje eten.
    Mijn zoontje is trouwens 3.5 maand.

    Succes.

    Reageer
    #5

    Wij hebben 3 kinderen.
    Alle 3 waren ze verschillend. Ik heb ze altijd gevoed naar hun vraag. De ene keer drinken ze meer dan de andere keer. Als je geeft waar een kind om vraagt heb je een tevreden kind. Ik raad je aan om te voeden naar de behoefte van het kind. Mits het de spuigaten uitloopt. Dan zou je kunnen overleggen.
    Op het consultatieburo werd altijd gezegd wat ze mochten hebben en of ze het ook kregen. Ik heb altijd beamend geantwoord. Als ze meer kregen heb ik nooit verteld. Ze groeiden goed en waren zeer tevreden, dat is dan het belangrijkste. Niet teveel naar regeltjes kijken. Een kind met borstvoeding mag zoveel drinken wat ie wil. Waarom fleskinderen niet. Dit is al zo gemaakt, dat het bijna gelijk aan borstvoeding staat. Over dik worden maakte ik me niet teveel zorgen. Als ze gaan lopen, lopen ze het er wel af.

    Reageer
    #6

    Bij een kind met kma mag je absoluut geen bijvoeding geven voor de zes maanden. Het maag darm stelsel van deze kindjes is gevoeliger, waardoor ze sneller op andere voeding reageren. Zelfs rijstenbloem wordt bij kma kindjes afgeraden.

    Zoals hier boven al gezegd wordt. Je mag gewoon voeden op verzoek. Kijk naar je kind en niet naar de regeltjes. De meeste baby's halen de vier maanden met gemak zonder over de liter heen te gaan en zo zijn er genoeg die er zelfs de zes maanden mee halen. Maar ze zijn nou eenmaal niet allemaal hetzelfde.

    Mijn zoontje was met de geboorte al een ruime 8 ponder. Met de 3 1/2 maand zat hij op de liter. Dit had al eerder kunnen zijn, maar door de kma is hij met Nan heel lang op dezelfde hoeveelheid blijven hangen en daardoor nauwlijk aangekomen en op een gegeven moment zelfs afgevallen. Ik ga nu met hem naar een dieetist op aanraden van het cb. Zij vertelde dat het niet over de liter mogen gaan achterhaald is en je kind gewoon op verzoek mag voeden zoals met borstvoeding. Op mijn cb (wat overigens niet bij alle cb's zo is) wordt wel gezegd dat je niet over de liter mag. Toen ik vertelde wat de dieetist had gezegd en dat ik gewoon meer mag geven als hij daarom vraagt hadden ze hier geen probleem mee. Omdat het nou eenmaal een groot kind is, vinden ook zij het niet meer dan logisch dat hij gewoon behoefte heeft aan meer.

    Reageer
    #7

    Ook ik ben bekend met dit verhaal.

    Mijn dochtertje kreeg ook heel erg veel flesvoeding omdat ze contstand honger had, ik heb haar gegeven wat ze nodig had en uiteindelijk had ik een tevreden kindje die niet krom lag van het huilen van de honger.
    Je moet niet teveel uitgaan van de normen die gegeven worden want tenslotte is geen 1 kindje het zelfde. Ook heeft mijn dochter tot haar eerste jaar de papfles s'avonds nog gehad omdat ze daar niet zonder kon, volgens het consultatiebureau hoefde ik haar dat niet te geven omdat ze al oud genoeg was, een paar dagen gekeken of ze zonder kon maar iedere nacht lang een huilend kindje van de honger, dus ben maar mooi doorgegaan met de papfles.
    Baby's geven vaak zelf al aan wat ze nodig hebben en ze geven ook zelf wel aan als ze niet meer hoeven.
    Mijn dochter is inmiddels 18 maanden en eet nog erg veel voor haar doen maar ze is nu 92 cm en weegt net 11 kilo dus niks te veel voor dat ze zo super goed eet.
    Kan ook zijn dat je kindje een snelle verbranding heeft en meer eet of een erg druk kindje is die ook meer nodig heeft.
    Mijn dochtertje is ook erg druk en heeft energie voor 3 en een snelle verbranding dus dubbelop.
    Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geinformeerd en hopelijk heb je er wat aan.
    Groetjes Stefanie..

    Reageer
    #8

    Hoi,

    mijn dochter was bij de geboorte ruim 8 pond. Ze zit al vanaf het begin aan op de top van de groeicurve. Vanaf 2 maanden drinkt ze al 5x 180 cc flesvoeding (met 6 schepjes maakt dat ongeveer 200 cc per fles). Ze drinkt dus vanaf 2 maanden al zeker 1 liter flesvoeding per dag. De arts vond het knap dat ze het wegkreeg. De verpleegkundige zei dat we goed naar haar keken en moesten aanbieden wat ze nodig had.

    Ze zit nu nog steeds aan de top van de groeicurve. Zoals qua lengte als gewicht. Het is dus precies in evenwicht (dus niet te zwaar of te licht ivt lengte).

    Volgens mij kan je kind beter wat te veel vocht krijgen, ipv te weinig. Helemaal als ze aangeeft het nodig te hebben. En wat is dan 'teveel' als ze het nodig heeft?

    Je kan het CB ook tussendoor bellen als je vragen hebt. Dan hoef je niet te wachten tot de volgende afspraak.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    92 cm met 18 maanden???? onze dochter wordt over drie maanden 3 en ze is net 91 cm!

    Reageer
    #10

    Onzin. Vroeger hadden ze geen speciale voeding. Ik haar kma en mijn moeder kon hem bv geven. Ik ben groot gebracht met rijstebloem. Geen probleem. Van mijn kma ben ik sinds ik een jaar of 10 was af.
    Het is juist goed om langzaam vaste voeding te introduceren vanaf 4 maanden! De kans dat je een allergie ontwikkeld is dan vele malen kleiner! Alleen met de bekende allergenen kan je beter iets langer wachten. (Noten pinda ei)

    Reageer
    #11

    Waarom olvarit? Zelf voeding maken kan makkelijk zonder koemelkeiwitten....

     

    Reageer
Reageer op: teveel flesvoeding binnen 24 uur???


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief