Onveilige seks in eerste week van nieuwe pilstrip

Online ZorgZus
 • #1

  hallo k heb een vraag;

  Vorige week maandag 5-5 ben ik begonnen met mijn nieuwe pilstrip voor deze maand. Ik heb hiervoor dus een stopweek gehad. Ik heb keurig mijn pilletjes ingenomen op hetzelfde tijdstip en ben er helemaal geen eentje vergeten.

  Afgelopen zaterdag heb ik mijn pil 2uurtjes eerder ingenomen omdat ik opstap ging. 'Smorgens heb ik toen onveilige seks gehad, hij is niet in mij klaargekomen.

  Zondagavond heb ik weer mijn pil op het normale tijdstip ingenomen.

  Mijn vraag is dus heb ik kans op een zwangerschap of was ik gewoon goed beschermt?! Ik wou dit opzoeken op internet maar ik kon daar nergens wat over vinden. Daar gaat het alleen maar over vergeten pillen en dat heb ik niet. Ook in mijn bijsluiter van mijn pil staat niks over mijn vraag. Dus hoop ik dat u me kan helpen.

  Alvast hartstikke bedankt!

  Reageer
  #2

  Hoi,

  De kans is ZEER klein dat je zwanger bent. Als je hem maar niet 12 uur te laat inneemt is het ok.

  Groetjes

  Reageer
  #3

  Ik ben aan mijn nieuwe pilstrip begonnen, ik heb 2 dagen mijn pil genomen en heb seks gehad.
  Is mijn pil nu veilig of niet?

  Ik heb mijn 2 pillen wel netjes ingenomen

  Alvast bedankt

  Reageer
  #4

  Hallo,

  ik ben ook in de 1e week mijn 7e pil vergeten, dus nog net in de 1e week. Die heb ik ongeveer 5 uur later ingenomen dan zou moeten. Dus na 17 uur ongeveer. Maar de avond dat ik mijn pil in zou hebben moeten nemen, heb ik onveilige seks gehad.
  Is er nu een kans dat ik zwanger ben? En zal ik nu de weekend huisarts bellen om te vragen wat ik moet doen, of is het risico zo klein dat niet zal doen?
  Het is zo'n twijfelgeval! Ik heb geen idee wat ik moet doen.
  Alvast bedankt!

  Reageer
  #5

  Volgens mij maakt dat niks uit, zolang je de pil maar de komende week niet vergeet, anders is er wel een kans dat je zwanger raakt.
  Groetjes

  Reageer
  #6

  Alles (dus ook jullie vragen) staat keurig netjes in de bijsluiter beschreven.
  Lees hem even door, dan weten jullie ook wat je doen moet in andere situaties die afwijken van de normale gang van zaken.
  Succes!

  Reageer
  #7

  Als de vergeten pil alsnog binnen 12 uur slikt, is er niets aan de hand. Wordt het dus binnen 12 uur ontdekt dan kan de vergeten pil alsnog worden ingenomen, en ben je normaal beschermd. Als je later bent geweest dan 12 uur, dan ben je dus niet beschermd geweest.

  Reageer
  #8

  Hoi ik ben met de 2e maand bezig van mijn 3 pilstrippen. Toen de 1e pilstrip op was werd ik ongesteld op de 2e dag. Toen na 7 dagen heb ik de pil weer keurig optijd ingenomen, na 3 dagen heb ik onveilig sex gehad. (Hij is niet in me gekomen) en moet nu weer ongesteld worden en dit is al de 3e stopdag. Voor de rest heb ik de pil altijd keurig ingenomen en niet vergeten! Maar kan ik zwanger zijn omdat ik al na de 3e dag sex heb gehad?

  Reageer hier aub zo snel mogelijk op! Alvast bedankt!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Als je de pil goed hebt gebruikt, was je gewoon beschermd. Je menstruatie kan wel eens wat later zijn. gewoon even rustig afwachten

  Reageer
  #10

  ik heb ook een beetje hetzelfde ik heb eerst de pil microgynon geslikt maar die hadde ze niet meer bij de apotheek en mijn strips waren op en toen heb ik dus een lichtere pil gekregen omdat  ze de microgynon pas over twee weken binne kregen en daar kon ik niet op wachten en die ben ik zinds vandaag een week geleden begonnen met slikken maar ik heb gister onveilig seks gehad en ben bang dat ik zwanger ben is dat mogelijk?moet ik me zorgen maken?

   

  Reageer
Reageer op: Onveilige seks in eerste week van nieuwe pilstrip
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief