Klachten tijdens pilgebruik

Online ZorgZus
 • #1

  Ik gebruik al zeker 8 jaar zonder klachten microgynon 30. Het afgelopen half jaar heb ik last gehad van tussentijds bloedverlies, menstruatiekrampen terwijl ik niet ongesteld ben en een zeurderig gevoel met name rechts onderin mijn buik. Een zwangerschap heb ik al uitgesloten. Afgelopen week ben ik met deze klachten naar de huisarts geweest, ik kreeg jammer genoeg een vervanger en werd terug gestuurd met een recept voor een nieuwe pil namelijk Femodeen, dit moet ik zo'n 2 maanden proberen, kijken of de klachten weggaan/veranderen. Hij heeft alleen een buikonderzoek (uitwendig) gedaan en zei dat er een hele kleine kans was dat het een vleesboom o.i.d. was. Ook adviseerde hij om misschien eens naar een ander anticonceptiemiddel te kijken bijv. de Nuva ring. Maar ik wil helemaal niet switchen, ik wil gewoon weten wat er met mijn lijf aan de hand is.
  Wat zijn jullie ervaringen met soortgelijke klachten? Wat waren de oorzaken? Wat werd er aan gedaan? Een nieuwe pil betekent de eerste 3/4 maanden wennen aan andere hormonen en bijwerkingen dus dat lijkt me ook niet de oplossing.

  Reageer
  #2

  Het is zeer goed mogelijk dat de pil die jarenlang goed beviel, ineens niet meer 'werkt'. Zelf heb ik dit jaren geleden met de Marvelon gehad: continu doorbraakbloedingen. Ook ik moest toen 2 maanden de Femodeen nemen en daarna weer de Marvelon proberen. Bij mij werkte de Marvelon nooit meer als vanouds en stapte ik over op de Femodeen.
  Je hoeft niet bang te zijn dat je lichaam weer moet omschakelen door een andere pil, want je lichaam is al gewend aan hormonen door de pil en een ander merk heeft alleen een iets anders samengesteld progesteron-hormoon, de Femodeen is namelijk niet (of andes niet veel) zwaarder dan de microgynon.
  Het is heel normaal dat ineens een pil niet meer werkt na jarenlange inname, het is net of je lichaam er niet meer goed op reageert - wat dus ook zo is eigenlijk - en de enige optie is uitproberen welke nu bij je past. Succes!

  Reageer
Reageer op: Klachten tijdens pilgebruik
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief