Heftige bloeding drie dagen na start nieuwe strip pil

Online ZorgZus
 • #1

  Vorige week was mijn stopweek van de pil. In deze week werd ik inderdaad normaal ongesteld en afgelopen vrijdag heb ik mijn eerste pil van een nieuwe strip weer geslikt. Zaterdag en zondag was ik ook niet meer ongesteld.

  Maandagochtend werd ik wakker en voelde ik ineens dat ik een hevige bloeding had. In 'golven' verloor ik achter elkaar drie keer vrij veel bloed. Ik schrok hier eigenlijk best wel van, slik al 10 jaar de pil en nooit zoiets gehad. Wel eens een tussentijdse bloeding, maar dat was niet te vergelijken met dit. Het was zo'n hevige bloeding, in één keer verloor ik veel meer bloed dan normaal tijdens twee dagen ongesteld zijn.

  Ik was dus juist net weer sinds vrijdag aan de pil en niet meer ongesteld en heb dit nog nooit gehad. Ik vraag me af of dit 'normaal' is en zeker de hoeveelheid bloed die ik in één keer verloor. De rest van de dag ben ik ook nog wel kleine beetjes bloed verloren, maar dat was minimaal. Kan er ook iets anders aan de hand zijn? Ik had enkele uren voordat dit gebeurde wel sex met mijn vriend gehad, maar dit is nog nooit gebeurd en betwijfel dan ook of dat er iets mee te maken kan hebben. Ik ben best een beetje geschrokken, dus hoor graag of iemand hier iets meer van weet of dit zelf eens heeft meegemaakt.

  Reageer
  #2

  Hallo,
  Ik heb ook weleens zoiets meegemaakt. Ik werd gewoon ongesteld, begon vervolgens aan mijn nieuwe strip, en toen onstond er ineens na een paar dagen een heftige bloeding die gepaard ging met bloedstolsels (sorry voor dat onsmakelijke detail) terwijl ik normaal gesproken helemaal niet zoveel bloed verlies. Die bloeding heeft toen bijna 2 weken geduurd, het werd wel steeds minder heftig. Ik weet nog steeds niet precies waar het van kwam. Ik had een week voordat ik ongesteld werd wel 1 keer de morningafterpil geslikt. Ik denk dat mijn hormoonspiegel daardoor misschien teveel overhoop was geraakt? Heftige bloedingen kunnen ook het symptoom zijn van een miskraam, maar je bent net ongesteld geweest dus dat lijkt me ook niet. Het beste ga je even langs de dokter als het blijft aanhouden, dan weet je zeker of er niks aan de hand is. Na die hevige bloeding werd ik trouwens weer gewoon regelmatig ongesteld en ik heb sindsdien ook niet meer zo'n tussentijdse hevige bloeding gehad.
  Groetjes,

  Reageer
  #4

  Hooii ik ben 18 jaar en had dus ook wat raars!! dus ik zou ook even mijn verhaal doen.
  3a4 maanden geleden was mijn menstruatie gewoon normaal ik slikte gewoon elke dag normaal de pil en werd in mijn stopweek ongesteld.
  Totdat 3 maanden geleden werd ik het niet in mijn stopweek ik zwangerschapstest gedaan die was negatief,daarna ben ik weer gewoon verder gegaan zoals normaal slikte weer de pil maar had voor de zekerheid wel de dokter gebeld Zij zei dat ik misschien te vroeg een test had gedaan en moest er weer 1 doen en weer negatief ook moest ik in een potje plassen en die hebben zij alleen getest op een blaasontsteking daar kwam ook niks uit,waarom ik na de dokter was gegaan was omdat ik ook klachten had van vaak plassen en het gevoel hebben van dat er nog meer uit moest komen,steken in mijn onderbuik en vaak een opgezetten buik en misselijkheid savonds en sochtends.Mijn dokter zij slik gewoon je strip (pil) af en als je klachten heb maak dan weer een afspraak. Ik weer gewoon verder. Op gegeven moment ik word sochtends wakker ik voel ineens een raar gevoel in mijn buik en plons ik keek in mijn slipje bloed+ donkerbruin bloed met slierten echt heel vies. Ik gelijk weer dokter gebeld en moest meteen komen! Ik weer even later in mijn stopweek en was het weer niet en nu slik ik weer de pil+ zijn zij mijn bloed aan het onderzoeken op schildklier enz... Komt daar niks uit moet ik voor een uitstrijkje gaan en komt daar weer niks uit dan moet ik naar een gynacoloog. Maar mijn vraag was dus of iemand dit ook weleens gehad heeft en er een antwoord op heeft???

  Liefs Raargevoel...

  Reageer
Reageer op: Heftige bloeding drie dagen na start nieuwe strip pil
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief