Gebroken pil

  • #1

    Hallo,
    ik heb mijn pilstrip als ik ergens heenga meestal los in mijn tas liggen, in een voorvakje. Dit geeft normaal geen problemen, maar vandaag kwam ik erachter dat twee pillen in de strip zijn gebroken en er in eentje een deukje in het plastic zit. De pil die ik vandaag heb genomen was niet gebroken. Ik snap dat de gebroken pillen niet helemaal veilig meer zijn, dus wil ik deze niet nemen, maar ik vroeg me af of dit kan. Even uitleggen: vorige maand begon ik voor het eerst aan de pil. In die maand seks gehad zonder condoom, 21 pillen geslikt, derde dag stopweek ongesteld geworden en weer op tijd begonnen aan een nieuwe strip. In die strip zit ik nu op de 9e pil. Nu wil ik dit keer doorslikken, dus na deze strip nog een strip en dan pas mijn stopweek houden. Als ik deze twee gebroken pillen in de strip niet neem (en de pil van de dag erna bijv. in plaats van inneem) is het dan erg als ik volgende maan twee dagen eerder begin met mijn stopweek? dus ik slik nu 19 pillen, daarna meteen een strip erachteraan met 21 pillen en dan een stopweek. Is dat nog veilig? of moet ik echt twee volle strips innemen? Alvast bedankt! en sorry als dit een domme vraag is ofzo, maar ik wil graag het zekere voor het onzekere nemen!

    Reageer
    #2

    Zoals je het beschrijft is dat de goede oplossing. Het maakt niet uit, dat je twee dagen korter slikt als je aan de stopweek begint.

    Reageer
    #3

    Oké, bedankt voor je reactie!

    Reageer
    #4

    Mijn pil is in 2 gebroken, heeft dit effect ? Zo ja laat me weten wat ? En mag ik een exstra pill pakken voor de zekerheid ?

    Reageer
    #5

    In principe kan dat geen kwaad als je ze in 1 x met water inneemt

    Reageer
    #6

    Mijn anticonceptiepil is in 2 stukken gebroken.
    Is de werking hetzelfde of kan het niet in 2 stukken ingenomen worden?

    Reageer
    #7

    die moet aan een stuk worden genomen

    Reageer
    #8

    Ik heb de pil vanmorgen wel in stukken ingenomen. Wat moet ik nu doen? Nog een extra pil nemen? Of ben ik wel beschermd

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik welke week van de strip ben je nu?

    Reageer
    #10

    Eerste week

    Reageer
    #11

    Neem dan even een nieuwe pil in voor alle zekerheid

    Reageer
    #12

    Oké. Ben ik wel beschermd? Hoef ik deze week geen andere voorbehoedmiddelen te nemen?

    Reageer
    #13

    Je bent dan gewoon beschermd

    Reageer
    #14

    Top. Dankjewel

    Reageer
Reageer op: Gebroken pil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief