Thyrax ( hashimoto) en de morning after

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,
  Op 17 mei was mijn eerste dag van mijn menstruatiecyclus het is nu 28 mei. Ik heb op 28 mei onbeschermt seks gehad. Ik heb de methode "voor het zinen de kerk uitgaan" gebruikt. Ik ben normaal om de 5 week ongesteld. Soms 6. En heeeeeeel af en toe (zelden) 4 week.
  Ik gebruik thyrax omdat ik de ziekte van hashimoto heb. Ik wil het zekere voor het onzekere nemen en toch de morning afterpil nemen , maar kan dat als je aan de thyrax zit? Op internet staat dat er geen wisselwerkingen zijn, maar thyrax zijn hormonen en de pil verstoort dat de hormonen van de thyrax niet ?

  Groetjes

  Reageer
  #2

  Er is mij geen wisselwerking bekend tussen de thyrax en de MAP.

  De antoconceptie pil kan wel invloed op de thyrax hebben vanwege het oestrogeen dart daar in zit.
  De MAP ( Norlevo) bevat geen oestrogeen.

  Reageer
  #3

  Dus ik kan gewoon de map nemen? Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van thyrax en map?

  Reageer
  #4

  Ik denk dat er geen extra bijwerkingen zullen zijn van de thyrax.
  De bijwerkingen van de MAP kun je hier vinden:
  http://db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h32303.pdf

  Reageer
  #5

  Maar is de kans groot dat ik zwanger ben? Zie mijn verhaal.ik heb een ovulatie test op internet gedaan en die zegt dat ik 3juni een ovulatie krijg

  Reageer
  #6

  We hebben namelijk buiten mijn vruchtbare periode, heel kort seks gehad en mijn vriend kwam niet in me klaar. Hier komt ook nog bij dat vrijdag 3 juni mijn vruchtbare periode begint. Hoe groot is dan de kans dat ik zwanger ben?

  Reageer
  #7

  De kans is klein maar aanwezig....

  Ik ben normaal om de 5 week ongesteld. Soms 6. En heeeeeeel af en toe (zelden) 4 week

  aan een online ovulatie test heb je niet veel als je menstruatie niet regelmatig is. Het zou zomaar kunnen dat je nu een cyclus van 4 weken zou hebben. In dat geval zou je op 28 mei net voor de eisprong zitten en dus wel risico lopen. Als je ovulatie in deze cyclus pas vanaf 3 juni zou zijn kun je van 28 mei niet meer zwanger raken. Het is lastig. Maar als je geen enkel risico wilt lopen neem dan de MAP.

  Reageer
  #8

  Ow oke.. Maar nu nog een vraag" ik slik ook omeprazol voor maagklachten want ik heb waarschijnlijk een chronische ontsteking. Kan ik hierbij de map nemen?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ja, dat is geen probleem

  Reageer
Reageer op: Thyrax ( hashimoto) en de morning after
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief