Menstruatie blijft uit tijdens koperspiraal

  • #1

    Goede dag,
    hierbij had ik een vraagje wat betreft mijn menstruatiecyclus tijdens mijn koperspiraal. In november 2014, heb ik mijn koperspiraal laten inbrengen in verband met het feit dat mijn lichaam niet meer goed reageert op anti-conceptie dat hormonen bevat. Sinds deze is ingebracht gaat alles prima, nergens last van en heb de voorafgaande maanden een prima ritme gehad in mijn menstruatiecyclus, echter komt deze soms wel wat langzamer opgang dan voorheen. Alleen blijft mijn menstruatie deze periode wel opvallend langer uit dan normaal. Ik heb een paar dagen geleden een zwangerschapstest gedaan, maar deze was overduidelijk negatief, verder heb ik ook geen klachten zoals misselijkheid of vermoeidheid. Ik heb wel de maandelijkse pijntjes die ik altijd heb tijdens de menstruatie, alleen vloei deze keer bijna niet, alleen heel af en toe dat er een beetje op een dag vrij komt maar daar blijft het bij. Waar kan dit aan liggen? Is het noodzakelijk om hiermee naar de dokter te gaan?

    Alvast hartelijk dank!

    Vriendelijke groet,
    San

    Reageer
    #2

    Bij de aanwezigheid van een koperspiraaltje duurt de menstruatie 1 tot 2 dagen langer en is er iets meer bloedverlies dan zonder spiraaltje. Soms kan de menstruatie ook iets pijnlijker zijn. Maar meer bijwerkingen zijn er eigenlijk niet. Als de menstruatie niet doorbreekt de komende dagen, ga dan inderdaad even naar de huisarts.

    Reageer
    #3

    Hallo,

    Ik heb precies hetzelfde momenteel.
    Wat heb je er uiteindelijk aangedaan?

    Reageer
    #4

    @anoniem, koperspiraal heeft indirect toch invloed op je hormonen. Lijkt me niet moeilijk om te bedenken wat te doen.

    Reageer
Reageer op: Menstruatie blijft uit tijdens koperspiraal


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief