pil vergeten mee te nemen op vakantie

 • #1

  Ik heb een vraag ik ben op vakantie geweest voor 2 wweken maar was die 2 weken me pilstrip vergeten nu heb ik een vraag of ik nu de laatste week nog wel moet slikken of moet afwachten tot echte menstruatie en dan pas weer met mijn strip moet beginnen. Ik had moeten beginnen met mijn pil toen ik op vakantie ging maar die Ben ik door alle zorgen vergeten mee te nemen. Maar ik weet niet of het zo slim is om hem 1 week te slikken en dan weer te stoppen of ineens na 3 weken geen pil te beginnen met nieuwe strip. Maar ik weet het niet misschien jullie wel.

  Reactie
  #2

  Je kunt in principe gewoon weer starten. Je moet dan wel de eerste 7 dagen een aanvullend anticonceptiemiddel gebruiken. (condoom)
  Wanneer je begint op de eerste dag van de nieuwe menstruatie hoeft dat niet. Dan ben je gewoon vanaf de eerste pil beschermd.

  Reactie
  #3

  En moet ik dan alleen die ene week afmaken zodat ik op normale tijd menstrueer of moet ik volledig nieuwe strip beginnen en 3 weken slikken

  Reactie
  #4

  Gewoon de nieuwe strip beginnen en afmaken.

  Reactie
  #5

  Ik zit nu in portugal en toen ik mijn pillen wilde innemen kon ik ze niet meer vinden. Ik zit nu in de tweede week en ik heb gisteren onveilig gevreeen. Wat mowt k nu doen.

  Reactie
  #6

  In principe hoef je niets te doen. Je gaat nu de stopweek in. Het vervelende is natuurlijk dat je daarna niet opnieuw met de pil kunt beginnen. Dus voorlopig geen onveilige seks meer.

  Reactie
  #7

  Hallo,

  Ik ben sinds gisteren op vakantie en heb gemerkt dat ik mijn pil thuis vergeten ben. Nu zit ik hier nog ongeveer 2 weken. Als ik terug thuis kom moet ik dan wachten op mijn regels of begin ik gewoon een nieuwe strip? Ik was nog maar in mijn eerste week van mijn pil.

  Reactie
  #8

  Het beste is om te wachten op je menstruatie en dan op de eerste dag weer te beginnen

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ik ben mijn pil vergeten op een vakantie van een week. Ik slikte de pil 7 dagen en ben daarna dus weer na 7 dagen begonnen met slikken dus heb in de tweede week een stopwerk gehad. Ben ik nu meteen veilig?

  Reactie
  #10

  Nee, eerst 7 dagen slikken. Wel met een nieuwe strip beginnen

  Reactie
  #11

  Ik ben nu op vakantie en ben mijn pil vergeten. Ik slikte het tot vandaag 2weken. Maar wil niet ongesteld worden op vakantie..

  Zou ik de pil ook in Griekenland kunnen vinden en krijgen? Moet ik dan daarmee meteen doorgaan zoals gewoonlijk? En/of hoe snel wordt je ongesteld als je niet meer slikt?

  Reactie
  #12

  Hey Ben een paar dagen weg! En kom er achter dat ik hem ben vergeten mee te nemen, ik heb mijn laatste pil gepakt op woensdag van mijn laatste week! Ben vrijdag al weer terug! Moet ik nu een stopweek doen en hem over 7 dagen weer slikken (dus op donderdag of woensdag?) en ben ik dan veilig?

  Reactie
  #13

  Dat kun je inderdaad het beste doen. Je bent en blijft dan gewoon beschermd

  Reactie
  #14

  Hoiii met Aaliyah! Ik ben zojuist naar vader onderweg en ik blijf daar tot zondag het is nu vrijdag en gister avond om 10 uur was mijn laatste pil dus dan neem ik mijn pil max 2 dagen niet in wat kan ik het beste doen? En heb deze maand wel onveilig seks gehad ben ik nog beschermd?

  Reactie
  #15

  In welke week van de strip ben je?

  Reactie
Reageer op: pil vergeten mee te nemen op vakantie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief