Dubbele Hormonen binnen krijgen Implanon en de pil

Online ZorgZus
 • #1

  Goede avond!

  Ik heb een vraag, op dit moment heb ik een implanon in mijn arm ongeveer al 4maanden, mijn menstruatie is 4maanden heel naar geweest 2weken ongesteld 2 weken niet. nu heeft mijn dokter mij de pil erbij gegeven 3strips zodat mijn ongesteldheid weer in een normale cysles komt. Maar is het niet slecht om dubbele hormonen binnen te krijgen, doet dit eigenlijk iets met je lichaam? Stemmingswisseling oid?
  En werken de dubbele hormonen vanaf pil 1 of pas vanaf 3weken?
  Wacht reactie af!
  thanks

  Reageer
  #2

  Ik heb er ook last van. ik heb het implanon laten zetten met de mededeling dat ik mijn pilstrip moet afmaken ( nog 2.5 week) en ben ook bang wat die dubbele dosis hormonen met me gaat doen. Sowieso heb ik sinds het zetten (4 dagen geleden) 3 puisten op mijn gezciht erbij, terwijl ik daar normaal gesproken niet zo'n last van heb.

  Reageer
  #3

  Ik lees nergens dat het kwaad kan. Alleen over bescherming: Als op het moment van inbrengen de pil nog wordt gebruikt of er nog een spiraaltje in de baarmoeder zit maakt het niet uit op welk moment in de cyclus het staafje wordt ingebracht. Wordt geen betrouwbare anticonceptie gebruikt dan dient het staafje tijdens de menstruatie te worden ingebracht om er zeker van te zijn dat er op het moment van het inbrengen van het staafje al geen bevruchting heeft plaatsgevonden.

  Bron: http://www.anticonceptie-online.nl/implanon.htm

  Trouwens ben ik 10 jaar geleden gewoon gestopt met de pil omdat ik er erg chagrijnig door werd en heb toen een Implanon laten plaatsen. Ik draag inmiddels mijn 3e en ben nog steeds zeer tevreden!

  Groetjes

  Reageer
  #4

  Ik heb sinds 2 weken de implanon. Ik weet niet wanneer ik voor de tweede keer ongesteld ga worden.
  Maar ik ga binnenkort een weekendje weg en dan komt dit niet zo goed uit.
  Kan ik de week ervoor de pil erbij slikken om dit te voorkomen?
  Of is dit gevaarlijk?

  Reageer
  #5

  Je kunt het beste bij je arts een recept halen om je ongesteldheid uit te stellen. Dit middel heet Primolut.

  Reageer
  #6
  • Ik heb ook momenteel een inplanon met tijdelijk de pil!! Geen aanrader heb last van stemmingswisselingen kleine puistjes en zit niet lekker in me vel. Maar ff de stripjes afmaken en kijken of het werkt?
  Reageer
  #7

  @Dooooo Als het is vanwege bijv een onregelmatige menstruatie dan zijn er wel gezondere middelen om dat bij te sturen. Dan zou je kunnen zoeken op oestrogeendominantie en insulineresistentie voor hoe je dat zelf kan verhelpen. als het is omdat de implanon nog niet direct betrouwbaar is dan wordt het een ander verhaal.

  Reageer
Reageer op: Dubbele Hormonen binnen krijgen Implanon en de pil
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief