wat te doen met de pil?

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo ik heb even een vraagje en hoop snel antwoord te krijgen

  Dinsdag had ik seks gehad met mijn vriend en toen die dinsdag avond wel de pil geslikt maar toen woensdag en donderdag vergeten en vrijdag wel weer.
  Van de week was ik sochtends overgegeven nu zit ik dus in de stress ben ik zwanger?
  Maar ik ben nu klaar met deze strip van de pil en hoop dus dat ik ongesteld wordt, maar op de bijsluiter en op internet staat dat je juist nog een strip meteen er achterna moet nemen omdat je 2 dagen ben vergeten maar dat weet ik het toch nog steeds niet dus wat moet ik nu doen wachten tot ik ongesteld ben of wel doorslikken?

  Reageer
  #2

  Als ik jouw verhaal goed begrijp heb je tweemaal de pil vergeten in de derde week nadat je onbeschermd seksueel contact hebt gehad. En je hebt ook nog overgegeven. Op welke dag was dat, en hoeveel uur nadat je de pil had geslikt?

  In het geval van twee vergeten pillen in de derde week loop je geen extra risico als je geen risico als je de pilstrip afmaakt en zonder stopweek doorgaat met de volgende pilstrip, of als je direct na de vergeten pillen de stopweek start en dan na totaal max. 7 dagen start met een nieuwe strip.

  Reageer
  #3

  DAt ik had overgegeven was op woensdag week erna.
  Ik neem de pil altijd rond 9 uur, en had volgende ochtend om half 8 overgegeven

  Reageer
  #4

  Overgeven kan een negatief effect hebben op de werking van de pil indien het overgeven (ook diarree) binnen drie uur geschiedt na het innemen van de pil. Concluderend heeft het overgeven bij jou geen invloed gehad op de werking van de pil.

  Reageer
Reageer op: wat te doen met de pil?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief