Haaruitval na stoppen met de pil

Online ZorgZus
 • #1

  Hoi,

  Ik ben sinds juni 2009 gestopt met de pil en nu heb ik sinds augustus vreselijke last van haaruitval! Ik word er echt radeloos van!
  Weet iemand hoelang dit kan duren en of het ooit over gaat?

  Groetjes Ellie

  Reageer
  #3
  Reageer
  #4

  Hoi Ellie, ik ben in juli ook gestopt met de pil ( microginon30) en heb ook echt belachelijk veel haaruitval. Ik lees net dat je berichtje een jaar oud is maar ben benieuwd hoe is het nu met je en hoe is het met je haardos? Is het weer beter geworden of niet?
  Mvg. Marcella

  Reageer
  #5

  hoi Marcellea
  same here. ik houd geen haar meer over, eens zo'n volle bos is nu slap gaan hangen.. Is het bij jou al minder gaan uitvallen??
  Gr judith

  Reageer
  #6

  Hoi dames,

  İk ben erg benieuwd hoe het nu met jullie haar gaat?!
  İk ben zelf ook gestopt met de pil ( nu 4 mnd geleden), en
  heb nu sinds een maand enorme haaruitval!!
  Mijn haar wordt met de dag dunner en maak me erge zorgen:(
  Komt alles weer goed? Of moet ik me hier gewoon bij neerleggen??

  Reageer
  #7

  Ik ben ook gestopt M30 nu 3 weken. Vanwege dat ik al haar uitval had,Voor de pil had ik ontzettend mooi haar dik vol lang. Sinds ik de pil slik is me haar erg dun geworden waardoor ik het ook moest afknippen tot mijn schouders, ook had ik erge last van huilbuien en depressie. Nu ben ik 3 weken gestopt met de pil en het lijkt alleen maar erger te worden HELP! Nu is mijn vraag of dit alleen in het begin zal zijn van de omschakeling van hormomen of dat het blijvend is. Of dat ik de yasmin pil zal gaan slikken iedereen die die slikt heeft nooit last van klachten van wat ik hoor.

  Reageer
  #8

  Ik heb ook vreselijke haaruitval na stoppen microgynon terwijl ik het slechts 2 1/2 week geslikt heb....per 1 juni gestopt, 4 weken erna begon de ellende valt echt met bosjes uit nu al ruim 2 maanden... heeft iemand enig idee hoe lang dit nog gaat duren en of het verstandig is om de Yasmin te gaan slikken of beter helemaal niets..?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ben ook sinds mei gestopt met de pil, had altijd een grote volle bos met krullen....is nu nix meer van over 🙁 iemand enig idee of dit weer goed gaat komen of is het verstandig om naar de dokter te gaan?

  Reageer
  #10

  heel herkenbaar, maar helaas heb ik dit na jarenlang yasmin gebruikt te hebben, dus blijkbaar is dat geen betere optie...bij mij blijft het haar uitvallen, nu al 4 maanden. Hopelijk houdt het nog eens op. Op een ander forum hadden ze het over goede antiroosshampoo wat zou helpen, dat probeer ik nu (soak and lush?)

  Reageer
  #11

  Hee dames,

  Ik ben nu bijna anderhalf jaar gestopt met microgrynon. Sindsdien is mijn haar een drama! Ik krijg continu vragen als: 'het lijkt wel of je haar touw is of woooow, heb je de helft er uit geknipt ofzo?'. Ik vind het echt vreselijk. Het haar langs mijn voorhoofd wordt gewoon niet langer dan 10 cm en dan breek het weer af. Het lijkt alsof mijn nieuwe haar niet meer wil groeien. Als ik bovenop een pluk vastpak, van 4 bij 4 cm, heb ik een dikke bos bovenop, maar onderaan hangen er een paar sullige sprietjes. De dokter zegt dat het niet van het stoppen met de pil komt, maar ik heb mijn twijfels, want het is sinds ik ben gestopt.

  Ik ben benieuwd of er ook andere vrouwen zijn die ditzelfde ervaren?

  Reageer
  #12

  Hallo, ik ben sinds een week of 5-6 gestopt met de pil, Yasmin, gewoon om mijn lichaam eens op zijn plooi te laten komen zonder hormonen. Heb sinds die pilstop enorme last van haaruitval! Ik word er moedeloos van, mijn haar was al dun, straks houd ik niks meer over! Het verhaal van Ano (hierboven) is heel herkenbaar!! Wat nu te doen, herbeginnen met Yasmin?

  Reageer
  #13

  Hai

  nou ik hetzelfde ben sinds augustus gestopt met de pil yasmin. En heb m 3 jaar geslikt. Ik wilde ook van de hormonen af en tja ik heb nu dus last van haaruitval mn hele borstel zit onder na een paar keer kammen. En mn kussen en kleding. Mn haar was 3jaar lang gewoon vol en mooi. En nu wordt het gewoon dunner met de dag. Het is nu 3 maanden aan de gang en het wil nog niet echt stoppen. Ga er vanuit dat het door de hormonen kwam. Even doorbijten maar denk ik? Lees dat ik niet de enige ben.. wel groeit het heel snel en er zijn al veel kleine haren bij aan het groeien maar dat duurt dan weer zo lang. Iemand tips om het sneller te laten groeien? En wanneer is de uitval bij jullie gestopt?

  Groetjes es

  Reageer
  #14

  Ik heb precies zelfde nu 7 maanden gestopt haar bovenop is aardig en onderaan een paar sliertjes echt heel lelijk elke dag als ik in de spiegel kijk kan ik wel janken had prachtige volle bos krullen niks meer van over, de pil is troep maar omdat zoveel vrouwen dit slikken en bedrijven er veel geld mee verdienen word er geen halt aan geroepen

  Reageer
  #15

  Hallo dames,

  Ik heb precies hetzelfde probleem..Ben na 2 jaar yasmin te hebben gebruikt gestopt en heb nu al ruim een jaar ernstige haaruitval. Wat ooit een volle bos was, is nu maar 1/4 van over 🙁 en het blijft maar uitvallen. Het lijkt of mn haren los zitten op mn hoofd. Ik loop nu al een tijdje bij de dermatoloog en heb verschillende shampoos gebruikt maar niks lijkt te helpen. Ik vraag me af of het zou stoppen als ik weer de pil zou gaan gebruiken, heeft een van jullie hier ervaring mee? al wil ik niet weer aan die troep beginnen..maar ben ten einde raad. Hebben jullie nog tips? en hoe is de situatie nu bij jullie?

  Reageer
Reageer op: Haaruitval na stoppen met de pil
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief