Vergeten pil en diarree

 • #1

  Hi

  Ik ben in week 1 van mijn doorslik pil (3de strip na elkaar) 3 pillen vergeten, ik las dat je bij het doorslikken van de pil moet handelen als 3 pillen vergeten in week 2. Ik heb daarna 7 dagen mijn pil goed geslikt zonder 1 te vergeten. Nu heb ik de laatste dag week 3 en de eerste 2 dagen van week 1 van de nieuwe doorslik strip al 3 dagen diarree, wat moet ik nu doen?
  En kan ik de doorslikpil waar ik nu aan begonnen ben ipv 21 dagen 17 dagen slikken of moet ik deze volledig uitnemen?

  Reageer
  #2

  Dan is het wellicht beter om nu meteen een stopweek te houden. En dan de stopweek tellen vanaf de tweede dag diarree

  Reageer
  #3

  Oei, ik ben nu al op dag 2 van een nieuwe doorslik pil, Omdat een stopweek nu niet goed uitkwam omdat ik op vakantie ga. En ook omdat ik vorige strip 3pillen ben vergeten dacht ik dat ij sowiesoo moest doorslikken? Klopt dit dan niet?
  Is nu een stopweek houden nog veilig en is dat de eenigste optie of kan ik deze doorslik strip nog volledig opmaken.

  Reageer
  #4

  Zijn extra maatregelen nodig indien ik seks ga hebben? Ik heb sinds de vergeten pillen geen seks meer gehad. Maar ik zou toch graag de pil nog blijven doorslikken of gaat dat in deze situatie absoluut niet

  Reageer
  #5

  Iemand een idee?

  Reageer
  #6

  Dan zou ik je inderdaad aanraden om geen onbeschermde seks te hebben als je nu geen stopweek wilt houden

  Reageer
  #7

  Oke, de diarree is nu wel opgehouden dus heeft maar 3 dagen aangehouden.
  Mag ik vragen met welke reden het beter is dat ik een stopweek zou moeten nemen? En als ik doorslik kan dat kwaad, hoeveel dagen moet ik dan aanvullend een condoom gebruiken tegen dat mij pil weer veilig is??

  Reageer
  #8

  En vanaf wanneer tel ik dan dat men pil weer veilig is of is de hele strip onveilig? Want ik slik nu voor de 3de dag door kan ik dan zelfs zomaar stoppen na 3 dagen?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Want als je 3 pillen bent vergeten in week 4 moet je dan niet sowiesoo doorslikken of heb ij dit mislezen

  Reageer
  #10

  Er zijn twee mogelijkheden:
  Je begint meteen een stopweek als je ontdekt dat je een pil bent vergeten, of je gaat zonder stopweek door met de volgende strip. Je hebt dan wel kans op doorbraakbloedingen vanwege de vergeten pillen.

  Reageer
  #11

  Ik ben nu door gegaan zonder stopweek (4de strip na elkaar). Maar heb ook wel afgelope 3 dagen diarree gehad ? Moet ik dan nu 7 dagen aanvullende maatregelen treffen en id daarna mijn pil weer veilig of moet ik eerst de strip afmaken tegen dat mijn pil veilig is?? Of hou ik dan toch nu beter een stopweek?

  Reageer
  #12

  Je kunt beter een stopweek houden vanwege het risico op doorbraakbloedingen. Je bent dan weer beschermd als je na de stopweek de pil 7 dagen hebt genomen.
  Doorslikken kan natuurlijk ook maar dan ben je pas weer beschermd als je de pil 7 dagen achter elkaar hebt genomen

  Reageer
  #13

  Ik schreef al dat je weer beschermd bent als je de pil nu 7 dagen achter elkaar hebt genomen

  Reageer
  #14

  Bedankt, er zit vertraging op de antwoorden mijn excuses!

  Dus de kans doorbraakbloedingen is het eenigste nadeel? Nu blijven doornemen veranderd niks aan de veiligheid (uiteraard als ik weer 7 dagen goed heb geslikt).

  Kan je bij een doorslik strip ook zomaar een stopweek houden wanneer je wil? Dat ik nu 7dagen goed slik en dan bv nog 7 dagen slik en dan een stopweek hou?
  Dat ik bv deze strip maar 14 dagen slik ipv 21 en een stopweek inlas of neem ik deze beter uit?

  Reageer
  #15

  Dat is alleen maar vanwege de doorbraakbloedingen. Als je de pil zonder stopweek doorslikt kun je op elk gewenst moment een stopweek houden

  Reageer
Reageer op: Vergeten pil en diarree


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief