Vriend eist dat ik morning afterpil neem

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo, even korte uitleg waarom ik dit hier vraag.

  Ik en mijn vriend we zijn al 7 jaar samen, hebben gisteren sex gehad maar we kwamen er achter nadat hij gekomen was dat de condoom was afgegleden en nog in mij zat.Nu zit hij niet zo te wachten op een 2e keer een abortus. (Als daar vragen over zijn beantwoord ik die wel) ik zit nu 1 dag voor ovulatie en nu eist hij dat ik de morning after pil neem maar ik wil dat niet kan hij mij hier toe dwingen?

  Ik heb het er heel moeilijk mee wat ik nu moet doen aangezien een zwangerschap niet echt op de planning stond.

  En een 2e abortus kan ik emotioneel en geen niet aan.

  Wat kan ik het beste doen

  Reageer
  #2

  Niemand kan je ergens toe dwingen.
  Het is aan jou of je het risico op een mogelijke zwangerschap wilt nemen of niet.

  Reageer
  #3

  Het is jouw lichaam. Wat wijsheid is weet ik niet. Een kind is misschien niet gepland maar is er wel ruimte voor of kan je ruimte maken? Wel meer vrouwen en meisjes die ongepland kinderen krijgen. Een man die zoiets van je eist, houdt die echt van je? Is je relatie goed?
  Verder zou je een pessarium kunnen overwegen. Dat kan in elk geval niet afglijden. Moet je wel zorgvuldig mee omgaan, zoals met zaaddodend middel en een bepaalde tijd in laten zitten.

  Reageer
  #4

  En kan je met een goede vriendin praten? Beter dan hier op een forum. Als je toch zwanger blijkt te zijn, zijn er ook organisaties die kunnen ondersteunen.

  Je zegt trouwens dat je die morning afterpil niet wil nemen. Dan krijg ik het gevoel dat je het idee van zwangerschap misschien toch niet zo erg vindt.

  Je hebt het ook over vriend en niet over je man.. Zegt niet alles maar mensen de kans op trouwen bij een bestendige relatie is toch wat groter.

  Reageer
  #5

  Lastige situatie,hoor.. Vanuit jouw perspectief een akelige situatie, en vanuit zijn klaarblijkelijke wens geen vader te worden, ook. Ook een man heeft natuurlijk gevoelens bij ongewenst vader worden.

  In die zin zou ik als ik nu zelf geen kind of abortus wil een map (willen) nemen. En daarna zou ik asap aan de pil gaan om dit voortaan te voorkomen.

  Of je dan daarna met iemand samen wil zijn die zich dwingend ofzoiets opstelt, lijkt me wat goede gesprekken waard.

  Reageer
Reageer op: Vriend eist dat ik morning afterpil neem
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief