‘Poep’

Online ZorgZus
 • #1

  Mijn vriendin had mij al ingelicht dat ze afgelopen week, volgens mij binnen 2 uur van inname, diarree had. Geen waterdiarree! We zijn erachter dat ze niet tegen rode ui kan, maar daar wel weg van is.

  Nu zag ik haar vandaag weer na 2 weken en vertrek ik volgende week ook voor 2 weken naar Brazilië (zonder haar) waardoor we daar beide niet meer aan dachten en ons lieten meeslepen in het moment.

  Ik heb meteen navraag gedaan, net als zij, en iedereen geeft aan als het dikke diarree was, dat het niet geeft. Dat alleen waterdiarree een probleem was geweest.

  Naar haar idee, houdt van eten, hebben we vaker seks gehad als zij dat type ontlasting heeft gehad, maar waarschuwde mij nu echt omdat het vorige maand niet zo lekker ging met de pil. Hier heeft ze normaal nooit echt problemen mee gehad in de 3 jaar dat we nu eem relatie hebben.

  Hoe dan ook houden we het in de gate, maat moeten we ons meteen zorgen maken? Het is niet dat we geen ouders willen worden, maar ben zelf 21, zij is 22 en ik zit midden in mijn laatste jaar voordat ik aan mijn universitaire master begin en zij moet nog starten aan het hbo. De wens is er zeker, alleen niet op het moment.

  Reageer
  #2

  De bijsluiter lezen kan helpen. Ze had dan gewoon een nieuwe pil kunnen nemen
  In principe geldt dat voor waterdunne diarree
  Als het in de tweede week van de pilstrip was, was het geen probleem.
  En als ze na diarree 7 dagen de pil had geslikt was het ook geen probleem meer.
  Ze kan natuurlijk voor alle zekerheid de MAP gebruiken, maar dan wel z.s.m. Maar er dan wel rekening mee houden dat ze tot na de komende stopweek niet beschermd meer is door de pil.

  Reageer
  #3

  Hoi John. Het ging verkeerd bij de eerste pil van de 3e week. Ze moet morgen de laatste pil slikken voor de stopweek. Dus we hebben seks gehad binnen 5 dagen… MAP of afwachten? Aangezien ze zelf al aangaf dit vast wel eens een keer eerder is voorgekomen

  Reageer
  #4

  Als jullie geen enkel risico willen nemen: dan zou ik toch aanraden om de MAP te gebruiken of ( omdat het in de derde week was) de pil zonder stopweek doorslikken .dat kan ook

  Reageer
  #5

  Oke! Zelf ligt ze nu al zwaar in coma, is erg verkouden, maar ze wilde morgen ook nog tijdens spreekuur haar huisarts bellen (ze is op dit moment erg angstig erover, ondanks ze aangeeft van niet. Weet hoe ze in elkaar zit), maar het doorslikken zal hetzelfde effect hebben?

  En wat betreft de MAP, maakt het uit van welk merk de pil is? Bv huismerk? En dat er geen 12u, maar 24u tussen zit? Iets minder waarschijnlijk (en we hebben een kruidvat/etos om de hoek)

  Reageer
  #6

  De Norlevo, de meest gebruikte naast de Ella-one, maar die zullen ze bij het kruidvat / etos ook wel hebben
  De Norlevo moet binnen 72 uur worden genomen en de Ella-one binnen 120 uur.
  Maar het beste is dus zo snel mogelijk.

  Reageer
Reageer op: ‘Poep’
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief