morning-afterpil, wanneer ongesteld na MAP?

 • #1

  hallo..
  ik heb een vraag over de morning-afterpil,hoelang na het slikken van de morning-afterpil hoor je ongesteld te worden.

  ik heb een hele lange tijd (8 jaar) de pil geslikt,ik ben 5 maanden naar het buitenland geweest en het was nietmeer nodig de pil te slikken dus wou er een tijdje vanaf.

  nou was ik weer begonnen met de pil maar was hem een flink aantal keer vergeten! heb met condoom sex gehad maar deze is gescheurd..
  ben gelijk de morningafter pil gaan halen en nu wil ik weer beginnen met de pil (nieuwe strip) maar ik wacht nu dus op mijn menstruatie.hoelang moet dit duren na het slikken van de morning-afterpil??

  en als ik dan ongesteld word kan ik dan meteen met de nieuwe strip beginnen??

  groetjes lotte

  Reactie
  #2

  Hai Lotte, ik was nog wakker. Ik denk dat ik je probleem begrijp.

  Door de morning after pil kan je menstruatie een paar dagen vroeger of later komen, als het goed is heb je dit ook op de bijsluiter kunnen lezen.

  De morning after pil voorkomt zwangerschap door de eisprong te onderdrukken. Daarnaast voorkomt het de innesteling van de bevruchte eicel in de baarmoederwand. Bij gebruik binnen 24 uur na de mogelijke bevruchting wordt in ca. 95%, tussen 24-48 uur ca. 85% en tussen 48-72 uur ca. 58% van de gevallen zwangerschap voorkomen.

  De bijwerkingen kunnen zijn: gevoelige of pijnlijke bortsen, onregelmatige bloedingen, doorbraakbloedingen, duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid en braken, pijn in de onderbuik en vermoeidheid.

  Je kunt weer starten met de pil op het moment dat je gaat menstrueren. Maar let op, als je menstruatie uitblijft, kan er dus sprake zijn van een zwangerschap. Je kunt dat het beste naar je huisarts gaan.

  Reactie
  #3

  http://www.youtube.com/watch?v=jiCU46_lWeE

  Reactie
  #4

  Lees ook:

  overtijd na morning after pil
  http://www.dokter.nl/forum/Menstruatie/222143-overtijd-na-morning-after-pil.html

  na MAP de pil
  http://www.dokter.nl/forum/Anticonceptie-abortus/229993-na-MAP-de-pil.html

  Menstruatie na MAP
  http://www.dokter.nl/forum/Anticonceptie-abortus/179031-Menstruatie-na-MAP.html

  Reactie
  #5

  Een bloeding na de MAP is normaal. Dit is een gevolg van de hormonen in de MAP.

  Toch kunnen bloedingen na de MAP ook andere oorzaken hebben. Zeker als je symptomen hebt als buikpijn of duizeligheid, als het bloeden langer duurt dan een paar dagen, of als de bloedingen toenemen. Overleg dit met de huisarts.

  De eerstvolgende menstruatie na de MAP volgt in de regel op het normale moment. Maar soms valt dit eerder of juist later dan verwacht.

  Als de eerstvolgende te verwachten menstruatie te laat is, overweeg dan een zwangerschapstest.

  Reactie
  #6

  hoi ik ook even een vraag over de MAP en de pil.
  ik zat in mijn stop week en heb zonder condoom sex gehad. toen heb ik na 35uur de MAP geslikt. alleen ben 2dgn daarna gewoon weer met de pil begonnen. en overal lees ik dat ik de menstruatie af had moeten wachten. nu zit ik (3wk) later in mijn stopweek. al 4dgn, maar er gebeurd niks.
  ik dat normaal na het gebruik van de MAP en gelijk weer gebruik van de pil??

  Reactie
  #7

  @Marieke

  Hai, mag ik vragen waarom je de MAP hebt genomen? Als je de pil slikt volgens de bijsluiter, ben je in de stopweek gewoon beschermt tegen een zwangerschap (niet tegen SOA's). Heb jij een pil vergeten dan, dat je een MAP hebt genomen? Of heb je je nog nooit echt verdiept in de bijsluiter van de pil?

  Liefs, Lana

  Reactie
  #8

  hey, ik heb 2dagen geleden een morning after pil geslikt , nu heb ik last van duizeligheid en steken in mijn onderbuik is dat normaal ?
  ik ben nu 2weken te vroeg met mijn menstruatie.
  is dat normaal of moet ik alsnog een zwangerschapstest doen ?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  hallo damens ik was 29 juni ongesteld maar ik had ik had 6 juni morning after pil genomen en ik ben op de 12 juli ongesteld geworden is dat normaal denk jullie dat ik zwanger ben of ik moet test halen
  groetjes mina

  Reactie
  #10

  Ook als je regelmatig menstrueert, weet je nooit zeker wanneer de eisprong plaatsvindt. Een eitje kan ineens vroeger of later dan 'normaal' vrijkomen. Het is dus moeilijk in te schatten hoeveel risico je neemt als je zonder voorbehoedmiddel seks hebt gehad of als het condoom is gescheurd. Je kunt je tegen zwangerschap beschermen door binnen drie dagen (72 uur) na het onbeschermde vrijen de morning-afterpil in te nemen. De kans op zwangerschap is dan nog maar 2 procent. Hoe eerder je de morning-afterpil neemt, hoe beter. Neem je de morning-afterpil binnen 12 uur na het onbeschermde vrijen dan is de kans op zwangerschap 0,5%.

  Lees verder/Bron:
  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU3e.htm

  Reactie
  #11

  Jaa ik heb gelijk die dag morning-afterpil gehaald
  Maar komt door die pil dat ik eerder ongesteld ben geworden

  Reactie
  #12

  De Map ontregelt je cyclus...

  Reactie
  #13

  hoi dames heb een vraag.

  ff kort ben al een tijdje niet aan de pil. moest 7 juni ongesteld worden en werd dit de 4de. toen moest ik 2 juli ongesteld worden, maar dit bleef uit na 3 tests bleek dat ik niet zwanger was. na 2 weken heb ik onbeschermde sex met mijn vriend gehad. heb toen binnen 24 de m.a.p geslikt. na 5 dagen heb ik ligt gevloeid. ben op de eerste dag van het vloeien begonnen met de pil.nu zit deze strip er bijna op.ik heb het gevoel dat ik zwanger ben. mijn vraag kan ik zwanger zijn nadat ik gevloeid heb van de map? word gek van onzekerheid!!!!!!!!!!!

  Reactie
  #14

  Hai, je hebt de MAP genomen, die ontregeld je cyclus. Ik zou je adviseren om een test bij de huisarts te doen. Hij kan jou nu het best verder helpen.

  Reactie
  #15

  hoi mara maar denk je dat er een kans bestaat dat ik zwanger ben?

  Reactie
Reageer op: morning-afterpil, wanneer ongesteld na MAP?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief