kan ik zonder menstruatie zwanger worden ?

Online ZorgZus
 • #1

  Hoi allemaal,ik heb een vraag:

  ik ben al een tijd geleden gestopt met de prikpil.Die had ik in augustus opnieuw moeten laten zetten,heb ik niet gedaan omdat we een kindje willen maar ben tot op heden nog niet ongesteld geweest,dus nu 6 maanden al niet.nou kon dat wel eens een poos duren voor het allemaal normaal zou zijn zei de huisarts,maar nu zou ik eigenlijk wel eens willen weten of ik zwanger zou kunnen worden zonder dat ik ooit een keertje ongesteld ben geweest.mij is verteld dat ik moet gaan tempen 3 maanden lang,ga ik ook doen per 1 maart,zodat ik mn vruchtbare periode kan uitrekenen aan de hand van de piek in temperatuur,maar vind toch wel dat mn buikkie vreemde vormen begint aan te nemen,mn borsten zijn steviger en heb nog niet getest,maar tot op heden waren ze allemaal negatief daarom wil ik ook nog even wachten met testen.Ben van de week wel op het randje geweest van flauwvallen 'smorgensvroeg by the way.
  weet dat t met de prikpil allemaal langer kan duren en heb m denk ik twee jaar gehad maar toch,een kindje lijkt me superssss!

  Reageer
  #2

  Het schijnt dat je pas na 9 maanden weer vurchtbaar bent van de prikpil.

  Reageer
  #3

  Gemiddelde duurt het 5 maanden tot de cyclus weer op gang komt na het stoppen met Depo-provera (prikpil).

  Het is dus niet vreemd dat het bij velen zelfs langer dan een jaar kan duren tot je weer voor de eerste keer ongesteld wordt.

  Gemiddeld duurt het zo`n 6 cycli voordat er een zwangerschap optreedt. Dit kan korter zijn, maar houd er gerust rekening mee dat het langer kan duren. De meeste vrouwen stoppen met de prikpil om bewust zwanger te worden, en houden zich aan alle regels om de kans op een zwangerschap zo groot mogelijk te maken. Dat betekent op het juiste tijdstip vrijen bijvoorbeels.

  Let op je foliumzuur, en alle andere zaken die belangrijk zijn als je zwanger wilt worden.

  Reageer
  #4

  Je bent in de tussen tijd vast al eens ongesteld geweest of misschien wel zwanger!
  Toch wil ik je laten weten dat het kan. Wij zijn heel lang bezig geweest. Heb Medicijnen en hormonen geslikt, toen niets werkte moest ik verplicht voor een echo eerst een test doen. Wat denkt je? Zwanger! Zomaar, out of the blue! (We hadden ff een time-out genomen, maar menstrueren deed ik al bijna een jaar niet.) Hebben nu een prachtige dochter en willen graag een 2e, maar wat denk je? Alles begint weer van voor af aan en ben weer net zo hopeloos. De wens voor een 2e is bijna net zo sterk...
  Toch heel veel succes, want het kan wel degelijk!

  Reageer
  #5

  Ik slik al een aantal jaren geen pil meer en ben van mezelf vrij onregelmatig. Maar nu had ik al sinds januari mijn regels niet meer gehad. Dus in maart toch maar een test gedaan maar die was negatief. Denkend dat het wel aan de onregelmatigheid lag nog gewacht tot in april en weer een test gedaan, ook weer negatief. Toch maar naar de huisdokter gegaan om te kijken wat er mis was, bloed getrokken en de dag daarna toch een schokkend telefoontje gehad: inderdaad zwanger! Maar... nog maar 4 weken op dat moment dus te vroeg om via een gewone test te zien. Maar zo zie je wel, ook geen menstruatie meer gehad voor een aantal maanden en toch zwanger!

  Reageer
  #6

  Ik ben sinds 22 dec 2017 gestopt met de prikpil ik moest toen zeg maar spuiten heb ik niet gedaan.. ik gebruik nu niks heb last van misselijkheid, borsten krampen in me buik en duizeligheid. Kan het zijn dat ik ongesteld ga worden? Want neem aan dat ik niet zo snel zwanger kan worden toch?

  Reageer
  #7

  Dat is een vraag die ik zo ook niet kan beantwoorden. Misschien heb je een virusinfectie opgelopen

  Reageer
  #8

  Hallo dames ik heb 2014 een inplanon gehad , afgelopen 21 augustus 2017 heb ik het eruit gehaald , ik zit nog steeds te wachten om me
  Menstruatie nog steeds niks niks , toen ik die inplanon had weggehaald kreeg ik alleen 3/4 dagen bloeding heel weinig en nu anderhalf week zag ik 1 dag maar beetje bloed en had ik buikpijn dacht ik zou ongesteld worden maar neee!! En mijn vriend en ik willen graag weer een kind we hebben al 3 maar ja ik maak me zorgen hoor.. testen allemaal nega, ik heb eergister provera gekregen maar ben nog niet mee begonnen maar heb ook gister onveilig sex gehad met me vriend... kan ik gewoon ermee beginnen en gaat het me helpen om me menstruatie opte wekken???

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Daar heb je de proverea voor gekregen. Ik zou er dan dus ook mee starten.

  Reageer
  #10

  Hallo allen,

  Ik zie dat het hier gaat over de prikpil. Hopelijk weet iemand ook wat over de gewone pil!

  Ik ben nu zo’n 8 maanden gestopt met de gewone pil. Aan het begin was ik meteen 2 of 3 keer correct ongesteld, maar daarna zaten er grote periodes tussen dat er niets gebeurde. 6 januari was mijn laatste keer. Wij willen graag een kindje, maar ik weet nu niet of het überhaupt nut heeft om te proberen zwanger te raken als ik nog niet ongesteld ben geworden? En wanneer is het raadzaam om toch even naar de huisarts te gaan?

  Hopelijk weet iemand iets, dank je!

  Reageer
  #11

  Proberen kan zeker geen kwaad, omdat je niet kunt weten of er niet toch een eisprong op gang komt. Ik zou in ieder geval met de klachten naar de huisarts gaan.

  Reageer
  #12

  Ik ben nu bijna drie jaar gestopt metde pil. Ben ongeveer twee keer per jaar ongesteld. De laatste keer was juni 2017. Ben ook al bij de gynaecoloog geweest is onderzocht en zat goed, wel werd er gezegd dat als we eenmaal en kinderwens hebben we weer terug moeten komen. De verwijs Brief voor de gynaecoloog is nu onderweg dus de afsprsak volgt hopelijk snel en komen goed. Zijn er nog meer bekend met zo weinig ongesteld worden en toch kinderen gekregen ?

  Reageer
  #13

  Hallo allemaal,

   

  Ik heb een vraag.

  Ik ben sinds januari dit jaar gestopt met de prikpil. We willen heel graag een kindje. Nou weet ik dat het minimaal 10 maanden tot een jaar duurt voordat de menstruatie weer op gang moet komen. Ik heb sinds 30 juli een klein beetje bloed verlies gehad. Het was echt een klein beetje. Sinds 1 a 2 augustus heb ik symptomen van een zwangerschap.  Pijnlijke borsten, pijnlijke tepels, borsten en tepels jeuken als een gek, heel soms een beetje misselijk, bloedend tandvlees, steken in borsten en steken in zij en buik. Kramp in buik.   2 testen gedaan maar allebei negatief.  Zou ik toch zwanger kunnen zijn ook al heb ik nog steeds niet mijn menstruatie gehad?

  Reageer
  #14

  Hallo allemaal,

  Op de vraag kan je zonder ongesteld te worden zwanger raken, is mijn antwoord: JA!

  ik ben in augustus 2017 gestopt met de prikpil. Mei 2018 bleek ik al zwanger te zijn. Dit zonder dat mijn cyclus ooit op gang is gekomen. Ik heb 2x 1 dag wat bloedverlies gehad, voor de rest nooit wat.

  Reageer
  #15

  Hallo ik ben januari 2020 gestopt met de prikpil depro provera na 6 jaar ze te gebruiken nog steeds geen menstruatie gehad ben in die tijd effe ziek gefeest en fel vermagerd van 53kg naar 44 kg ondertussen weeg ik trug 48 mss nog steeds wat aan de magere kant om terug mijn regels te krijgen maar we zijn binnen 2maanden een jaar verder. Zou ik anders toch eens een gesprek met mijn gynaecoloog aan gaan om een informatie te vragen of beter nog wat wachten ik heb het ook heel moeilijk met kilo's bij komen. Groetjes

  Reageer
Reageer op: kan ik zonder menstruatie zwanger worden ?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief