Pil en cafeïne-intolerantie

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Kan een cafeïne-intolerantie ervoor zorgen dat de pil minder goed werkt? Ik heb gister na lange tijd koffie gedronken, maar had hierna erg veel buikpijn, hoofdpijn en trillingen. Ik ben gisteren tot 2 keer toe naar de wc gegaan voor de grote boodschap. 1 keer voor inname van de pil en de tweede keer 5 uur na inname van de pil. Me ontlasting was wel normaal zoals altijd. Vandaag toen ik wakker werd moest ik naar de wc zoals altijd, maar bij me ontlasting zat een donkerbruine/zwarte klodder aan. Voor de rest was me ontlasting normaal. (Ik heb de pil van vandaag nog niet ingenomen). Is deze klodder schadelijk voor de pil? Of was het de cafeïne die eruit kwam? Kortgezegd heeft de cafeïne-intolerantie invloed op de werking van de pil?

  Reageer
  #2

  Ik ben net weer naar de wc geweest (heb ik wel vaker), maar me ontlasting was weer heel erg donker van kleur. Bijna zwart. Dit heeft geen invloed op de pil toch?

  Reageer
  #3

  Hoi,

  Alleen als je binnen 4 uur na inname van de pil echt diarree hebt, heeft dat invloed op de werking. Na die tijd is de pil al door je lichaam opgenomen.

  De kleur van je ontlasting heeft niks met de werking van de pil te maken, die wordt veroorzaakt door wat je eet of drinkt. In jou geval nu dus iets waar je intolerant voor bent.

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #4

  Heel erg bedankt voor uw reactie Suzan. Dit stelt me erg gerust.

   

   

  Reageer
Reageer op: Pil en cafeïne-intolerantie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief