Zorgen over veiligheid anticonceptiepil

Online ZorgZus
 • #1

  Hey,

  sinds kort maak ik mij grote zorgen om hoe veilig het gebruik van alleen de anticonceptiepil is en of het niet verstandiger is om zowel de pil te gebruiken als condoom. Hierbij maak ik mij niet zorgen om SOA's, aangezien ik en mijn vriendin die niet hebben.

  Ik ben erg bang dat mijn vriendin toch zwanger raakt, ondanks dat ze de pil trouw elke dag op hetzelfde tijdstip inslikt.

  Kan iemand mij vertellen of mijn zorgen terecht zijn en of hoe ik die kan verlichten?

  Groet,

  Peter

  Reageer
  #2

  De pil is het meest betrouwbare anticonceptiemiddel dat er is, als ze meer goed wordt gebruikt

  Reageer
  #3

  Zou de kans op zwangerschap nog lager kunnen worden gemaakt door het ook gebruiken van een condoom? Of het bewust niet klaarkomen in de vagina?

  Bedankt voor uw reactie!

  Reageer
  #4

  De kans wordt lager als er iets mis zou gaan met de pil

  Reageer
  #5

  Ik denk dat u mij niet begrepen heeft. Ik vraag mij af of gebruik van een condoom + de pil veiliger is dan alleen de pil. En of het gebruik van de pil + het niet klaarkomen in de vagina ook veiliger is dan alleen het gebruik van de pil en wel klaarkomen in de vagina.

  Reageer
  #6

  Ik had de vraag wel begrepen hoor.
  Ja, dat is altijd veiliger.

  Reageer
  #7

  Mijn excuses!

  Erg bedankt voor uw reactie.

  Reageer
  #8

  Excuses zijn echt niet nodig hoor....

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik slik sinds 1,5 jaar getrouw de pil. Ik ben hiermee begonnen omdat mijn menstruatie zeer onregelmatig was en ze is dus niet voorgeschreven als anticonceptie. Ik neem een combinatiepil, maar een lichte vorm (Lavinia). Iedere keer nadat ik seks heb gehad zonder condoom denk ik zwanger te zijn. Laatst had ik seks zonder condoom 1 dag voor mijn ‘vruchtbare periode’ en zo een 5 dagen voor mijn ‘eisprong’. Mijn vriend is niet in mij klaargekomen, maar voorvocht kan ook sperma bevatten? Ookal heb je in principe geen eisprong, denk ik steeds dat het toch mogelijk is aangezien ik een lichte pil neem?
  ik ben erg ongerust en gestresst 

  Reageer
  #10

  Als je de pil gebruikt, ook een licht versie van de pil, heb je geen vruchtbare periode en ook geen eisprong. Je raakt dan dus ook niet zwanger, als je de pil tenminste goed gebruikt

  Reageer
  #11

  Ik neem de pil dagelijks op ongeveer hetzelfde uur. Ik heb de laatste dagen na men ‘eisprong’ wel meer witte vaginale afscheiding dan gewoonlijk. Moet ik mij hier zorgen over maken?

  Reageer
  #12

  Ik heb net al geschreven dat je dus geen eisprong hebt. Die afscheiding is vrij normaal

  Reageer
Reageer op: Zorgen over veiligheid anticonceptiepil
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief