dikke witte afscheiding

Online ZorgZus
 • #1

  Ik heb nu een maand of 9 mirena spiraal.
  Als ik sex gehad heb met mijn vriend zit er op zijn penis en rond mijn vagina dikke klodders witte afscheiding, lijkt net sperma.
  Komt dit door mirena? Wordt dan de afscheiding taaier ofzo?

  Reageer
  #2

  Ik herken je mail helemaal. Ik heb na 4 maanden mijn mirena spiraal al laten verwijderen omdat ik naast pijn tijdens het vrijen, ook veel last had van nare geurtjes en dikke witte afscheiding. Nu is het spiraaltje er bijna een maand uit en het gaat de ene dag beter dan de andere dag. Soms niks aan de hand, geen afscheiding en alles fris en gister weer het verhaal van de dikke afscheiding (precies zoals jij schreef). Ik hoop maar dat het snel verwdijnt. Nog een nawerking van Mirena??? Voor ik Mirena gebruikte had ik nooit last!

  Ik hoop voor je dat de klachten verdwijnen en dat je er plezier van kan beleven, want dat is immers de bedoeling!

  Reageer
  #3

  ik heb het ook maar heb geen spiraal en heb het ook nooit gehad.de wite afscheiding heb ik al ong 3 jaar en vind t zwaar irritant omdat het raar ruik.mn huisarts zegt dat het niks is en neemt het niet helemaal serieus.ik heb een vaginaal onderzoekje door hem gehad (soa test)en hij zei dat alles er prima uitzag van binnen.Hij had niets vreemd opgemerkt.Wa kan het dan n godsnaam zijn?ik ruik het door mn broek heen!ik heb het al bij andere mensen geroken op bv werk,heeft elke vrouw dit,heb ik een aandoening of onondkte soa og heb ik gewoon een stinkkut met veel afscheiding?
  gr

  Reageer
  #4

  Iedere keer dat tijdens de coïtus de penis naar binnen gaat, verandert de pH van uw vagina, waardoor de natuurlijke situatie in de vagina wijzigt. Het evenwicht van de verschillende bacteriën kan dan verschuiven en er onstaat een bacteriële vaginose. Dit is geen infectie van buitenaf, dit is dus geen SOA.

  Reageer
  #5

  In de vagina leven bacteriën en schimmels. Dat is heel normaal. Tussen de verschillende soorten bestaat een natuurlijk evenwicht. Soms raakt het evenwicht verstoord. Dan gaan bepaalde soorten bacteriën of schimmels overheersen. Dit wordt ook wel bacteriële vaginose genoemd. De precieze oorzaak hiervoor kennen we niet.

  Een bacteriële vaginose is geen seksueel overdraagbare aandoening (SOA) en is ook niet besmettelijk. Meestal gaat de bacteriële vaginose vanzelf over: het natuurlijk evenwicht herstelt zich. Dat kan wel enige weken duren.

  Normale afscheiding is vloeibaar, doorzichtig en witachtig, soms met een wat zurige geur; als de afscheiding opdroogt wordt die een beetje geel. Bij een bacteriële infectie heeft u last van overvloedige afscheiding die onaangenaam ruikt.

  Lees verder in de informatiefolder over bacteriële vaginose van het Nederlands Huisartsen Genootschap:

  http://nhg.artsennet.nl/uri/?uri=AMGATE_6059_104_TICH_R169642540891435

  Reageer
  #6

  Dagelijks een schaaltje yoghurt met lactobacillen kan vrouwen met terugkerende vaginale klachten in sommige gevallen van hun klachten afhelpen, zo blijkt uit recent literatuuronderzoek waarvan de resultaten vermeld staan in het tijdschrift Huisarts en Wetenschap.

  De klacht staat bekend als bacteriële vaginose: de microflora van de vagina, waarin wel tachtig soorten lactobacillen huizen, is uit balans. Dat kan gebeuren na een antibioticakuur of na seksuele activiteit. De colibacterie uit de darm krijgt daardoor soms een kans zich in de vagina te nestelen. Het natuurlijk evenwicht kan dan verstoord raken. Het gevolg is een onaangenaam ruikende afscheiding.

  In zeven onderzoeken werd gekeken naar het effect van lactobacillen uit probiotische yoghurt met Lactobacillus acidophilus. Twee studies lieten een positief effect zien. In het eerste onderzoek brachten de vrouwen dagelijks 10 milliliter probiotische yoghurt via een tampon in de vagina. Na vier weken was 88 procent van de vrouwen van de klachten af, tegen 15 procent zonder behandeling.

  In het tweede onderzoek aten vrouwen met terugkerende vaginale onbalans dagelijks 150 milliliter probiotische yoghurt. Bij hen nam de kans op nieuwe klachten af met 60 procent, tegen 25 procent reductie in de groep die gepasteuriseerde yoghurt kreeg. Dagelijks een bakje probiotische yoghurt lijkt qua werkzaamheid dus niet onder te doen voor een lokale behandeling met dure tampons. Oraal ingenomen lactobacillen komen uiteindelijk ook in voldoende hoeveelheden terecht in de vagina.

  De overige drie onderzoeken met yoghurt en twee met yoghurttampons lieten geen voordelen zien van deze behandeling. Het huisartsenblad concludeert dan ook dat de werkzaamheid van lactobacillen bij vaginale klachten vooralsnog onduidelijk is.

  Reageer
  #7

  als een vrouw opgewonden is, dan kan dit er voor zorgen dat de dikke witte afscheiding geprodfuceert wordt..
  het is helemaal niet erg! komt bij meerdere vrouwen voor, maar als je het toch niet helemaal vertrouwd ga dan even langs bij uw huisarts..

  mvg liesbeth

  Reageer
  #8

  Overvloedige afscheiding hoeft niet behandeld te worden. U moet de vagina niet vaker of grondiger wassen. Het is voldoende de schaamstreek onder de douche met lauw water af te spoelen. De binnenkant van de vagina reinigt zichzelf. Zeep, vaginale spoelingen en -deodorant, en zaaddodende pasta's kunnen het slijmvlies irriteren. Bij jeuk kunt u een neutrale crème op het slijmvlies aanbrengen.
  Hoe gaat het verder?

  Meestal gaat overvloedige afscheiding in de loop van weken tot maanden vanzelf over. Wanneer er bij onderzoek geen afwijkingen zijn gevonden, kunt u gerust afwachten.
  Wanneer contact opnemen?

  Neem contact op als de klachten veranderen, bijvoorbeeld: bij aanhoudende jeuk of een branderig gevoel bij het plassen; als de afscheiding van kleur en geur verandert (geel-groen, onaangenaam ruikend); als de afscheiding bloederig is (buiten de menstruatie).

  Bron: Afscheiding is geen afwijking, Nederlands Huisartsen Genootschap.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #12

  Ik heb er ook een soort van dikke witte afscheiding.Ik zag dat in de vaginamond en rondom.Ik heb het schoon gemaakt en het jeukt een beetje.Wil graag weten wat het is...Het ruikt niet,maar het is vreemd,want dit heb ik nog nooit gehad....Help...wie weet wat het kan zijn?

  Reageer
  #13

  Hallo Per, is het slijmerige dikke witte afscheiding of meer korrelig/brokkelig?

  Reageer
  #14

  ja korrelig,brokkelig.Ik maak het wel schoon en had ooit een zalfje van de dokter gehad en die smeer ik om mn vagina,zie dat het niet meer zoveel is,maar jeukt nog een beetje.Het heeft wel geen geurtje.Alvast bedankt.

  Reageer
  #15

  Klinkt als een candida infectie. Geen SOA maar een vervelende, jeukende schimmel. Hoe heet het zalfje wat jouw dokter heeft voorgeschreven?

  Groetjes

  Reageer
Reageer op: dikke witte afscheiding
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief