Pil vergeten

Online ZorgZus
 • #1

  Ik ben meerdere pillen vergeten in week 1 van mijn pilstrip. Ik heb hiervoor een stopweek gehad waarin ik ongesteld ben geweest. Nu heb ik 3 pillen (ja heel stom) vergeten en de dag voordat ik mijn 1e pil vergat heb ik onveilig seks gehad met mijn vriend. Wat zijn de risico's hiervan? Kan ik zwanger raken :/ ?

  Reageer
  #2

  Zo kun je inderdaad zwanger raken. Je had de bijsluiter van de pil moeten lezen. Je had namelijk de Morning after Pil moeten gebruiken

  Reageer
  #3

  Hoihoi,

  ik heb er voor gekozen om deze maand mijn pil door te slikken dus geen stopweek te nemen. Nu heb ik een keer onveilig seks gehad, maar hij is niet in mij klaargekomen. Nu ben ik wel al 4 dagen een klein beetje ongesteld terwijl ik de pil doorslik... Is dat normaal en moet mijn lichaam eraan wennen? Of is het een zwangerschap??

  Reageer
  #4

  Dan kan van het doorslikken zijn. Je zou dan eigenlijk een stopweek moeten starten

  Reageer
  #5
  1. En ik heb sinds gisteren een bloeding. Heb de dokter gebeld en die zei dat dit geen ongesteldheid kan zijn maar dat dit komt omdat ik die pillen ben vergeten. Zij zei dat ik grote kans heb dat ik zwanger word. Vanaf wanneer kan ik dit testen? Vanmorgen had ik een test gedaan en die was negatief. Maar het kan natuurlijk zijn dat ik te vroeg heb getest want ik moet over 2 weken pas ongesteld worden.
  Reageer
  #6

  Testen kun je 2 weken na de laatste onberschermde seks

  Reageer
  #7

  Oke. want is er nog steeds kans dat ik zwanger word? Maar dat mijn lichaam misschien nog te weinig hormoon aan heeft gemaakt en dat de test daarom negatief was?

  Tegenwoordig kan je toch ook 5 dagen voor je menstruatie een zwangerschapstest doen?

  Reageer
  #8

  En wat kan deze bloeding betekenen? Kan het een innestelingsbloeding zijn? Of is het te vroeg hiervoor?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Testen kun je op zijn vroegst 10 dagen na de seks. Met een early test. Maar beter is 14 dagen

  Reageer
  #10

  Die vraag kan ik zo helaas niet beantwoorden

  Reageer
  #11

  Het bloeden is na 2 dagen gestopt. Maar ik had vanmorgen enorme last van opgeblazen gevoel en een beetje gevoelige borsten. Wat kan dit betekenen? Kunnen dit al voortekenen zijn van een eventuele zwangerschap? Is het niet nog te vroeg hiervoor?

  Reageer
  #12

  Voor zwangerschapssymptomen is het nog te vroeg.

  Reageer
  #13

  Hoi. Ik heb net met de assisente van mijn huisarts gebeld en die zegt dat niet echt kans heb op een zwangerschap ondanks dat ik de pil ben vergeten in de 1e week na mijn stopweek en de dag ervoor nog onveilig seks heb gehad. Heel raar terwijl  er eigenlijk overal staat dat de kans er wel is en dat die groot is.

   

  Ook kon ze mij niet vertellen waarom ik vrijdag begon te bloeden na het vergeten van de pil en wat de bloeding eventueel zou kunnen betekenen. Erg raar allemaal.

   

  Als ik 10 dagen na de onveilige seks een test doe, maakt het dan niet uit dat ik pas eigenlijk 8 dagen daarna ongesteld moet worden? Is de test dan wel betrouwbaar als ik het 10 dagen na de onveilige seks  ga testen?

  Reageer
  #14

  Niet zo heel snugger, die assistente. Waarom heb je ze hierover gebeld? Je had toch al contact gehad met de huisarts als ik het goed begrepen heb?
  Ik zou pas testen bij 14 dagen

  Reageer
  #15

  Als ik op mijn kalender kijk was 17 oktober mijn eisprong. Nu hoor ik vaak dat je 4/5 dagen van tevoren al heel vruchtbaar bent. Klopt dit? Want dan kan ik idd zwanger raken, want ik heb de 12e gemeenschap gehad en de 13e vergat ik mijn pil.

  Reageer
Reageer op: Pil vergeten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief