Vraagjes over de pil…

 • #1

  Goedemiddag,

  mijn vriendin slikt elke dag op hetzelfde tijdstip de pil, nu had ze afgelopen stopweek veel later haar ‘ongesteldheid’ dan normaal (5 uur later). Is dit normaal en hoe is dit te verklaren?

  Verder vraag ik me af hoe je door kan hebben dat je zwanger bent tijdens het gebruik van de pil, voor zover ik weet wordt de ‘ongesteldheid’ standaard opgewekt door de pil, dus zwangerschap door hebben door uitblijven van ‘ongesteldheid’ lijkt mij niet mogelijk. Hoe is een zwangerschap door te hebben tijdens gebruikt van de pil (in het geval dat je toch zwanger raakt)??

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen!

  Groetjes,

  Bram

  Reactie
  #2

  Dat je maandstonden soms een beetje later beginnen dan normaal in je stopweek is niets om je zorgen over te maken. 5 uur later is zelfs helemaal niet veel later, bij mij beginnen ze nooit op exact hetzelfde tijdstip en zijn ze zelfs eens 2 dagen later begonnen dan normaal door stress.

  Zelfs wanneer je zwanger bent en de pil neemt, blijven je maandstonden meestal uit, of toch zeker in veel mindere mate. In zeldzamere gevallen blijven de onttrekkingsbloedingen wel komen. Bij twijfel kan je altijd een zwangerschapstest doen.

  Reactie
  #3

  Dankuwel voor uw reactie!

  Wanneer is de zwangerschapstest dan het best te doen in het geval van mindere of latere maandstonden??

   

  Reactie
  #4

  dat is heel normaal zelfs als het 1-2-3 dagen later is , dan is het nog normaal

  Reactie
  #5

  Dankuwel voor uw reactie!

  ik heb nog een vraagje: als m’n vriendin plotseling zou stoppen met het gebruiken van de pil, hoe lang is ze dan nog beschermd??

  Bijvoorbeeld in het geval dat ik seks met haar gehad heb, en dat ze de eerst volgende dag de pil niet meer neemt, is de seks de dag daar voor nog beschermd??

  Groetjes,

  Bram

   

  Reactie
  #6

  Nee dan is ze niet meer beschermd

  Reactie
  #7

  Oké dankjewel,

  Als ze op een dag ,middenin de strip, seks heeft zonder condoom, en de dag daarna stopt ze (middenin de strip) met de pil, is er dan kans op zwangerschap als de dag voor het stoppen met de pil nog zonder condoom seks is geweest?

   

  Reactie
  #8

  Ja dan zou dat kunnen

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Vraagjes over de pil…
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief