Diarree en de pil! Help!!!

 • #1

  Hallo,

  Ik zit hier echt in dubio. Ik ben 19 jaar en ik gebruik de anticonceptiepil (sub – 30, de normale pil). Ik zit in mijn 3e week (moet nog 2 dagen slikken, do de laatste pil tot officiële stopweek) daarnaast vrijdag ochtend geslachtsgemeenschap gehad (zonder condoom, alleen de pil)

  Ik weet echt even niet wat te doen. Sinds zondagavond heb ik denk ik een voedselvergiftiging.

  Ik heb zondag rond 20.45 mijn pil ingenomen en ben eigenlijk heel ziek geworden op de avond. Ik heb rond 00.45 veel overgegeven. (Pil zat er dus gelukkig al 4 uur in). En toen heb ik sinds maandag diarree gekregen. Maandag de gehele dag diarree gehad en heb ik rond 20.45 mijn pil weer ingenomen en echt mijn diarree opgehouden tot het er 3 uur inzat, en daarna weer diarree maar heb ik om 00.00 maar een extra pil ingenomen voor de zekerheid. En ben toen gaan slapen dus het heeft toen de hele nacht kunnen inwerken. Nu is het dinsdagavond en heb de hele dag weer diarree gehad (echt 15 keer per dag waterdun, ik denk echt buikgriep). Maar nu heb ik dus rond 21.30 mijn pil ingenomen en een uur daarna had ik alweer diarree. Ik heb besloten om maar niet weer een pil in te nemen, want het heeft geen zin en het is slecht om dit weer te doen.

  Ik moet dus morgen en do nog slikken tot mijn officiële stopweek. Maar als ik diarree blijf houden dan heeft dit helemaal geen zin, want het gaat er toch weer na een paar uur uit of minder.

  Kan iemand mij alsjeblieft helpen wat ik nu moet doen? Gewoon vanaf nu stoppen met de pil en een stopweek inlassen? En dan over 5 dagen weer beginnen bv. Want je moet 7 dagen tellen tot je laatste goede ingewerkte pil en ik weet niet wanneer dat was.

  Bedankt alvast,

  Liefs.

  Reactie
  #2

  Stop gewoon en begin aan de stopweek. Over 5 dagen dan weer opnieuw beginnen. Voor malle zekerheid de eerste 7 dagen van de nieuwe strip geen onbeschermde seks

  Reactie
Reageer op: Diarree en de pil! Help!!!
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief