Al 3 maanden jeuk

  • #1

    Hallo, ik heb nu al 3 maanden jeuk over me gehele lichaam, ik merk niet echt dat het specifiek door iets komt vandaar dat ik aan een voedsel of kruiden allergie dacht? Het wordt wel wat erger soms bij warmte. Ik ben al 3 keer naar de huisarts gegaan en krijg telkens pillen om het te onderdrukken ze kunnen me niet echt helpen met zoeken naar de allergie, en een allergoloog kost mij mijn eigen bijdrage vandaar dat ik eerst zelf wil zoeken.

    Ik heb het de hele dag door en over me hele lichaam, bij de jeuk krijg ik plekken die soms lijken op krassen (lange rode strepen) of netelroos, deze plekken zijn meestal binnen 5-10 minuten weer weg. Met mijn medicijnen nu heb ik er niet veel last van maar zonder medicijnen heb ik geen seconde rust van de jeuk en slaap ik er zelfs slechter door.

    Iemand die me tips kan geven hoe ik kan zoeken naar de oorzaak? Ik heb al minder kruiden geprobeerd en andere wasmiddel maar tot nu toe geen resultaat ik wordt er echt helemaal gek van nu.

    Reageer
    #2

    Een allergoloog is een internist die zich heeft gespecialiseerd in allergieen. Normaliter valt dit onder de afdeling Interne Geneeskunde en valt onder het vergoedingsregime van de basis ziektekostenverzekering. Wat je ook kunt doen is een verwijzing vragen naar een dermatoloog.

    Over het eigen risico dit: Met een beetje pech gaat dat eigen risico sowieso een keer sneuvelen.
    Je kunt ook de afweging maken of het besparen van je eigen risico opweegt tegen de klachten die je hebt.

    Reageer
    #3

    Eerlijk gezegd is het probleem dat ik tot na de zomer eigenlijk geen euro kan missen vandaar dat ik het eerst zelf wil proberen, heb ik over 1/2 maanden nog geen succes zal ik het toch overwegen omdat ik er al zolang mee loop en de hele tijd medicijnen is ook niks, ook wil ik met de lente/zomer niet met een allergie lopen natuurlijk..

    Maar ik hoop dus wel dat iemand tips heb hoe ik het kan zoeken.

    Reageer
    #4

    Ok, ik ben nu dus ook bij de dermatoloog geweest, gesprek en bloed en urinetest moet nu over 3 weken teruggaan dus nog even afwachten met veel jeuk.. Ze constateerde dat het netelroos was en het bijna onmogelijk is te vinden wat het is verder nog niet veel wijzer geworden maar dat zal wel bij de volgende afspraak komen.

    Ik heb ook sinds een week jeuk bij de anus maar vraag me af of dit met elkaar in verband staat, weet wel dat het de ergste plek is waar je jeuk kan hebben.. Iemand die weet of dit met elkaar te maken kan hebben?

    Ben dit vergeten te melden bij het gesprek gister, ik had er de hele dag nog geen last van gehad maar vandaag ineens weer wel.

    Reageer
    #5
    Reageer
Reageer op: Al 3 maanden jeuk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief