Angst voor allergie

  • #1

    Ik heb sinds een paar maanden een hele erge angst voor allergie opgebouwd, zo erg dat ik zelfs niet meer geniet van maaltijden. Als ik iets onbekends eet dan neem ik een klein hapje en wacht ik een paar minuten met de volgende hap, in die paar minuten check ik mijn armen of ze er normaal uit blijven zien en me niet gek voel ofzo.

    Nou ben ik laatst onder de zonnebank geweest, wat ik overigens al jaren doe, toen kreeg ik een soort allergische reactie. Ik kreeg allemaal rode vlekken op mijn armen en ben er direct onder vandaan gegaan. Nu is mij verteld door de medewerkster dat dit kan gebeuren omdat ik in mijn menstruatie zat, maar ik heb wel eens vaker onder de zonnebank gelegen terwijl ik aan het menstrueren was en heb hier nog nooit last van gehad.

    Ook kreeg ik een paar dagen terug na het douchen een ontzettend rood hoofd, maar in mijn hoofd weet ik dat dat kwam omdat ik een hele droge en schrale huid had die dag maar alsnog ben ik bang.

    Sindsdien ben ik echt op hol geslagen en vind ik alles eng en ben ik overal bang voor. Vanavond zou ik eigenlijk weer met de pil moeten beginnen maar zelfs die durf ik niet meer in te nemen.

    Heeft er iemand hier ervaring mee of iets want genieten van het dagelijks leven doe ik op dit moment niet meer.

    Reageer
    #2

    Waar je volgens mij een beetje last van hebt zijn volgens mij gewone urticaria, een hele lichte allergische reactie dus. Heb je echt redenen zo angstig te zijn want een beetje overgevoelig zijn we allemaal wel ergens voor!

    Reageer
    #3

    Ik ben dan ook best wel een dramaqueen hoor, ik weet dat ik mezelf vaak té druk om de meest simpele dingen maak. Maar ik was hiervan gewoon heel erg geschrokken en ben gewoon heel snel bang dat ik ergens een nare reactie op krijg.

    Reageer
Reageer op: Angst voor allergie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief