Te Sterke Reacties Op Cafeïne

  • #1

    Hallo,
    Ik zit al een tijdje met een probleem, namelijk dat ik snel een gejaagd gevoel heb samengaand met duizeligheid/licht in het hoofd. Gevolgd daarop krijg ik soms een paniekaanval aangezien ik nogal graag controle over mijn lichaam heb en dan denk dat er wat ernstigs aan de hand is. Nou ben ik een beetje gaan testen en kijken hoe deze symptomen worden veroorzaakt en nou is mij opgevallen dat ik misschien wat gevoelig ben voor cafeïne. Vooral na een avondje goed stappen en ik 's-ochtends de kater begroet met 2 bakken koffie. Kort daarna -misschien een paar minuten- bemerk ik een angstig gevoel van binnen samen met duizeligheid. Ik heb dan echt het gevoel dat ik even niet moet gaan staan. Nou heb ik dat soms ook als ik heel vroeg moet beginnen en wanneer ik nachtdiensten heb gedraaid komt het ook sneller opzetten. Toch drink ik normaal maar 2 bakken koffie per dag en heb er vaak ook helemaal geen last van. Kan cafeïne hier verband mee hebben? Alvast bedankt.
    Groet, Marcel

    Reageer
    #2

    Daar kan cafeïne inderdaad van invloed op zijn. Maar het ligt meer voor de hand dat uzelf de oorzaak bent van de klachten door uw lichaam zo zwaar te belasten door en uit te gaan en vroeg op te staan. Deze onzorgvuldigheid met uw lichaam is van veel grotere invloed op de klachten dan twee koppen koffie.

    Reageer
    #3

    Wat te veel cafeïne is, verschilt sterk per persoon want niet iedereen is even gevoelig voor de werking. Gemiddeld drinkt de Nederlandse man dagelijks bijna zeven kopjes koffie en vrouwen vijf koppen per dag. Daarnaast drinken veel mensen ook nog thee en cola. De meesten hebben daarvan geen last. Voor mensen die gevoelig zijn voor cafeïne, geldt het advies om maximaal 400 mg cafeïne per dag te gebruiken. Dat zijn ongeveer 5 kopjes koffie of 3 kopjes koffie en 4 kopjes thee per dag. Voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, geldt 300 mg. Dat is de hoeveelheid cafeïne in 4 kopjes koffie of in 2 kopjes koffie en 3 kopjes thee.

    Bron: http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-veiligheid/schadelijke-stoffen/natuurlijke-gifstoffen/in-koffie-%28cafe%C3%AFne%29.aspx

    Reageer
    #4

    bedankt voor de snelle reacties.
    Natuurlijk overbelast je het lichaam met een uitgaansavond en veel drank, maar ik probeer wel altijd wat slaap te pakken en pas uit bed te gaan wanneer ik dat wil. Dit is meestal pas in de middag en niet sochtends wat ik per ongeluk had neergezet. Misschien is het gewoon een combinatie van factoren, vermoeidheid, alcoholafbraak en daarbij ook nog eens koffie. Maar dan nog zijn 2 koppen koffie niet veel, maar het viel me gewoon erg op dat het na het koffie drinken opeens op komt zetten.
    Daarbij drink ik vrijwel nooit 5 bakken koffie op een dag en vaak alleen maar 1 of 2, dus ik gebruik absoluut niet te veel.

    Reageer
    #5

    Ik heb soms hetzelfde probleem. Ik hoef soms maar één kop koffie te drinken en na enige tijd heb ik dezelfde symptomen als jij. Daarom zocht ik hierover op op internet, maar ben nog niet zoveel wijzer geworden.
    Ik ben benieuwd naar meer reacties.

    Reageer
    #6

    Al na 1 latte macchiato krijg ik een raar gevoel in mijn hoofd, duizelig/licht en soms ook wat hardkloppingen. Jammer want af en toe een latte is best lekker. Het zelfde met cola. Jammer er wordt alleen melding gemaakt van allergie bij grote hoeveelheden koffie.

    Reageer
    #7

    Ik heb het zelfde kan echt geen koffie meer verdragen terwijl ik het vroeger veel dronk.
    Gelijk getintel in de mond, raar gevoel in het hele lichaam, zere gewrichten, pijn in de onderbuik en rechts in de buik, hartkloppingen, zere tong, en angstig gevoel, erna wordt ik heel moe en moet lang slapen.......en ik drink geen alcohol en eet heel gezond, het is alleen de koffie.......die dit veroorzaakt.........

    Reageer
    #8

    hoi, ik ben hier nieuw.
    Ik heb het zelfde probleem gehad. Om zeker te weten of je allergies bent, kan je het beste op producten met caffeine te letten en die dan niet meer eten/drinken.
    Als dit na een week niet helpt, ligt het waarschijnlijk niet aan de caffeine.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb ook precies hetzelfde! 3 jaar geleden kreeg ik een burn-out en sindsdien kan ik ook niet meer tegen caffeine. Ook van maar 1 kopje koffie. Ik krijg een opgejaagd gevoel, ik voel mijn zenuwen in mijn hele lichaam tot in mijn vingertoppen, ga trillen en wordt ook angstig.

    Sinds 3 jaar drink ik dus caffeinevrije koffie, want ik vind het wel erg lekker. Vooral van Nespresso, die proeft gewoon naar normale koffie.

    Ik weet dat het niet tussen mijn oren zit, want ik had een keer per ongeluk een gewone koffie besteld en even later voelde ik al de symptomen weer.

    Ik heb ook vaak geprobeerd te googlen, maar je kan er niets over vinden. Heel raar!!

    Beetje jammer dat de experts vermoeden dat zoiets pas optreedt na een paar koppen koffie, niet dus....

    Reageer
    #10

    Bij sommigen zijn de symptomen sneller te zien/voelen dan bij anderen.

    Reageer
    #11

    Lees dit eens: Alkaloïde
    nl.wikipedia.org/wiki/Alkaloïde

    Reageer
    #12

    hey ik drink altijd decafeine koffie want van een tas cafeinne ga ik echt slechtkomen .ik kan dit nie meer drinken want kom altijd slecht,moet dan een uur zker plat liggen of lig van mezelf en met deca heb ik dat niet meer gelukkig.

    Reageer
    #13

    Ik ben ook tot de conclusie gekomen dat mijn duizeligheid en angstaanvallen veroorzaakt worden door caffeine. Nu na een week geen koffie meer verdwijnen me klachten en mijn ontstoken schouder is ook bijna normaal zonder pijn na 3/4 jaar sukkelen.

    groet Patrick

    Reageer
    #14

    heb ongeveer dezelfde symptonen: angstig en paniekaanvallen, spanning in lichaam, schouders en armen, duizeligheid en geest niet tot rust komen.

    ik ga dit is bijhouden. sinds gisteren drink ik decaf. en drink ook geen thee meer, want daar zit het ook in.

    E.

    Reageer
    #15

    een week voorbij. symptomen zijn afgenomen. geen paniek/angst meer. af en toe wel nog spanning. echter, hier geldt natuurlijk ook dat je deze moet voorkomen en je lichaam er de tijd voor nodig heeft om weer bij te komen. merk wel dat ik slaperig wordt, maar dat is een goed teken dat ik weer de oude wordt....af en toe tegen slaap tijd krijg ik wel es een duizelig gevoel. het idee alsof je geest maar door spint en je moeilijk kan concentreren. denk ook wel es dat te lang turen naar een pc scherm van invloed kan zijn.

    nog een week geen koffie of thee meer voor mij en misschien wel langer...decaf smaakt prima.

    Reageer
Reageer op: Te Sterke Reacties Op Cafeïne


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief