Weet niet wat het is

 • #1

  Beste forumleden,

  Ik loop nu al een aantal maanden rond met iets waarvan ik niet weet wat het is. Ik zit daadwerkelijk met mijn handen in het haar.
  Ik krijg het op verschillende momenten bijvoorbeeld met het volgende; inspanning (zelfs met een stoel optillen al), warmte, bij emoties (lachen, huilen, blij zijn, spanning), als ik mijn favoriete muziek luister, in de zon zit etc.
  Ik voel dan van binnen pijnlijke prikkels (nog erger dan dat ik in de brandnetels lig) en er ontstaan rode plekken. Zo erg soms dat je je 'normale' huidskleur niet meer ziet.
  Het vreemde is dat dit alleen op mijn bovenlichaam (vanaf de buiknavel ongeveer) gebeurt en ook op de bovenkant van mijn hoofd.
  Nadat ik het krijg en ik ga 10 minuutjes liggen is het weer weggetrokken.
  Maar zodra ik weer iets doe, komt het meteen terug.
  Door dit kan ik niets meer doen en ben ik al een tijdje verplicht om rustig aan te doen thuis aangezien het teveel pin doet als ik het weer krijg.

  Ik ben een tijdje terug na de dokter geweest en die heeft me (nadat er de eerste keer niets werd gevonden) tot tweemaal toe laten bloedprikken, daarbij werd helemaal niets gevonden, alles perfect in orde zei hij.
  Daarna heeft de dokter mij tot drie keer toe medicijnen voorgeschreven en ze hadden allen geen effect.
  Dit waren xyzal, clonidine en later prednisolon.

  Heeft iemand een idee wat het kan zijn?

  Mvg,
  Arno.

  Reageer
  #2

  Het doet mij sterk denken aan urticaria, ofwel galbulten. De achterliggende pathologie is veelal onbekend maar de klinische symptomen lijken goed te passen bij dit ziektebeeld. Gezien de medicatie, is de oorzaak volgens de huisarts ook een allergische of een auto-immuun reactie, in ieder geval eentej waarbij het afweermechanisme betrokken is.
  Je zou je kunnen afvragen of je de laastste tijd meer dan anders te maken hebt met zaken waarbij je innerlijke weerstand ondervindt. Psychogene oorzaken kunnen gemakkelijk huidafwijkingen geven.

  Reageer
  #3

  maak eens een afspraak met een arts in de Chinese geneeskunde.
  In de westerse geneeskunde krijg je pillen, die niet de oorzaak wegnemen, maar deze arts kan met kruiden of acupuntuur wel iets voor je doen.
  je hebt, zoals de Chinese zeggen teveel hitte/yang wat niet weg kan dus de huid neemt.
  kijk ook naar de psychologische kant, wat Maarten hier al zegt.
  sterkte en succes,
  Brenda

  Reageer
  #4

  De dokter is vandaag langs geweest en zegt dat hij zelf hier niet meer verder mee kan en raad me aan om naar een internist (vasculair geneeskundige) te gaan.
  Denken jullie dat hun het wel kunne ontdekken en behandelen, ben er namelijk nog nooit geweest?

  Reageer
  #5

  ja, ofwel naar een neuroloog, of een dermatoloog. Ik zou zeker gebruik maken van een verwijzing naar een medisch specialist. Het is blijkbaar niet eenvoudig vast te stellen wat de oorzaak is en wat er aan gedaan kan worden. Specialisten weten meer van sepcifieke deelgebieden en kunnen dus beter onderzoeken wat er aan de hand is. Snel een afspraak maken dus!

  Reageer
  #6

  Ik heb een afspraak gemaakt en kan dinsdag er naar toe. Dat zou een behoorlijke kluif worden want ik kan in principe helemaal niets meer doen, behalve rustig aandoen. Dit moet echt snel verdwijnen want hierdoor heb ik niets meer in mijn leven.
  Ik word er echt gek van! Bij het minst geringste wat ik doe komt er al hittevrij en die prikkels, echt niet vol te houden.
  Wat zou ik zoal kunnen verwachten bij een internist (ben ook maar zelden in een ziekenhuis geweest)?

  Reageer
  #7

  Een internist kijkt naar de interne organen. Hij luistert goed naar jouw gehele verhaal. Hij onderzoekt het gehele lichaam en laat de balngrijkste bloedwaarden meten. Uit dat gehele pakket aan informatie gaat hij op zoek naar verbanden om erachter te komen wat er aan de hand kan zijn.

  Wat je zou kunnen doen ter voorbereiding is alles over jouw gezondheid alvast ter schrift stellen en dat voor het bezoek aan de internist samenvatten zodat je kort en duidelijk alles wat je weer ineens aan hem kunt vertellen.

  Fijn voor je dat er nu eens goed en diep wordt gekeken naar je klachten. En om eerlijk te zijn ben ik ook wel erg benieuwd naar de oorzaak van jouw symptomen.

  Reageer
  #8

  Aan de symptomen die je beschrijft, denk ik dat de internist vooral je hormonale huishouding zal onderzoeken. Bijvoorbeeld die van de schildklier, de hypofyse en misschien de nieren. Zo'n internist, dat een een super specialisme is van de interne geneeskunde, wordt een endocrinoloog genoemd.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  De endocrinologie is het medisch specialisme en de biologisch wetenschap die zich bezighouden met het endocrien systeem ofwel klieren die afscheidingen in het lichaam hebben zoals schildklier, hypofyse, alvleesklier en bijnieren. Het exocriene systeem (speekselklieren, zweetklieren) valt hier niet onder. Artsen en biologen die zich hebben gespecialiseerd in de endocrinologie worden endocrinoloog genoemd.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Endocrinologie

  Reageer
  #10
  Reageer
Reageer op: Weet niet wat het is
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief