uitslag allergietest

 • #1

  ik wil een verklaring voor mijn allergietest:
  immunologie/serologie IgE uitslag: 844 (h).
  wat zijn de gevolgen van dit uitslag, hoe kan de waarde van 844 omlaag, in de buurt van de referentiewaarde 100?

  Reageer
  #2

  Immunoglobulines (afgekort Ig), ook antistoffen of antilichamen genoemd, zijn eiwitten die door de mens en andere gewervelde dieren worden geproduceerd als antwoord op het binnendringen in het lichaam van een lichaamsvreemde stof of lichaamsvreemde cellen. De binnendringende deeltjes, die door het lichaam als gevaarlijk worden beschouwd, heten antigenen.
  Na het eerste contact met het antigeen wordt de antistof aangemaakt. Dit wordt het sensibiliseren genoemd. De vorm van de immunoglobulines wordt speciaal aangepast aan de vorm van het antigeen. Ze komen vervolgens terecht in het bloed en in de extracellulaire vloeistof van de weefsels. Komt hetzelfde antigeen later opnieuw in het lichaam terecht, dan wordt dit direct herkend en kunnen er snel nieuwe antistoffen worden bijgemaakt. Immunoglobulinen behoren tot de globulinefractie van het bloed en vormen een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem.

  IgE zit op de slijmvliezen en zit meestal vast op basofiele granulocyten, die histamine vrij laten bij binding aan antigeen. Dit is ook de oorzaak van allergische reacties, die gekenmerkt worden door bijvoorbeeld rode ogen en een rode neus vanwege de vasodilatieve (vaatverwijdende) werking van histamines. Tegen het overdreven vrijlaten van histamine kan men anti-allergische middelen (zgn. anti-histaminica) nemen die de werking van histamine tegengaan.

  IgE kan ge-desensibiliseerd worden. Desensibiliseren betekent dat het IgE minder tot ongevoelig wordt gemaakt voor een bepaalde stof. Dit gebeurt door dagelijks een klein beetje van de betreffende stof in het lichaam in te spuiten totdat er uiteindelijk, na een aantal weken, geen reactie meer optreedt.

  Dit kan alleen bij een IgE reactie.

  Maar dit desensibiliseerden is dus helemaal niet nodig, wanneer je IgG weer rustig is, is er ook geen IgE reactie meer. Het is immers je IgG die alle alarmbellen laat rinkelen. En het hebben van een rustige IgG is dus heel erg belangrijk.

  Reageer
  #3

  Bedankt voor de duidelijke uitleg.

  Reageer
  #4

  Mij zonntje heeft onlangs ook een allergietest ondergaan via bloedafname. Zijn score was bij melk 1.44 kIE/L. Dit kregen we opgestuurd middels een brief. Kan ieman uitleggen wat dit betekend?
  Vr gr.

  Reageer
Reageer op: uitslag allergietest
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief