vingertoppen gaan stuk

 • #1

  Sinds enige tijd gaan de vingertoppen van mijn handen stuk. De huid wordt droog, schilfert en er ontstaan pijnlijke kloven. Ik heb al menig zalf geprobeerd tot de hoogste catagorie hormoonzalf. Alles is symptoon bestrijding, niets helpt.
  Wie herkent dit en is hier een oplossing voor?

  Reageer
  #2

  het is moeilijk zonder foto te zeggen wat het kan zijn. Maar er zijn grofweg een paar mogelijkheden die voor de hand liggen. Het kan vorm van eczeem zijn, contactallergie of psoriasis.
  Witte vingertoppen wijst meer op een schimmel, een dikke eeltachtige huid wijst meer op psoriasis. Door de droge huid komen er vervelende kloofjes die op hun beurt weer kunnen gaan infecteren. Dus het is eerst zaak de kloofjes te behandelen, maar daarvoor zul je langs de huisarts moeten gaan want de middelen hiervoor zijn alleen op recept verkrijgbaar. En het medicijn voor de ene oorzaak is waarschijnlijk weer een andrere voor de andere.
  Ik hoop voor je dat het allemaal meevalt.

  Reageer
  #3

  Gea,

  Ik heb 8 jaar continu last gehad van sneetjes in mijn vingertoppen.
  Sinds 3 weken denk en hoop ik te weten wat de oorzaak is. Ik kon wegens ziekte 6 dagen vrijwel niets eten en zag dat de sneetjes plotsklaps verdwenen. Daarom dacht ik dat het iets met voeding te maken kon hebben.

  Uiteindelijk houd ik het op pinda(kaa)s en hazelnootpasta... een notenallergie misschien dus?

  Misschien heb je hier iets aan; probeer het eens uit zou ik zeggen.

  Rene

  Reageer
  #4

  hormoonzalf maakt de huid dun , dus de kwaal vaak erger.
  Ik neem aan dat je die creme van de huisarts of huidarts hebt gekregen, als dat dus niet heeft geholpen , zou ik het eens helemaal anders proberen.
  heb je zelf al contact allergie uitgesloten? met wat voor stoffen komen je handen in aanraking? Ben je kapster, zit je de hele dag aan de computer?Ben je op allergie getest.
  Een arts in de Chinese Geneeskunde kan hier anders wel iets mee, als je alles gepobreerd hebt zou ik daar eens een afspraak mee maken.
  tot die tijd smeren met Calendula zalf.

  Reageer
  #5

  hallo,
  hoewel je bericht al weer 2 jaar geleden op dit forum stond, wil ik toch nog even reageren.
  Ik heb hetzelfde euvel en wil dus vragen of jij inmiddels een oplossing voor dit probleem hebt?
  Graag antwoord,

  Reageer
  #6

  ook ik heb een half jaar kapotte vingertoppen, kleine pijnlijke barstjes en de huid word hard en schilferd eraf, heb altijd al exzeem gehad maar dit is anders het jeukt niet,
  wie heeft tips?

  Reageer
  #7

  Na allerlei (hormoon)zalfjes te hebben gehad smeer ik er nu eigenlijk alleen nog maar vaseline op.
  Het is niet helemaal over, maar ik heb veel minder kloven, pijn en jeuk...en aangezien al die zalfjes uiteindelijk ook niet hielpen, heb ik dan toch liever een natuurlijker product.

  Succes!

  Reageer
  #8

  Ook ik heb dezelfde kapotte vingertoppen. Vaak eerst gevoelloos en daarna droog met weerhaakjes zodat je overal aan blijft hangen en dan barsten ze open en wordt de huid heel dun. Ben ermee bij de dermatoloog geweest en heb dezelfde zalfjes allemaal gehad. Eerst antischimmel; toen hormoonzalf en nu gebruik ik steeds klovenzalf van Scholl maar niets helpt. Heb het ook op m'n tenen en hielen. Heb nog gedacht dat het wintervoeten waren maar ik heb het ook in de zomer. Als het heel erg is kan ik bijna niet lopen door die kloven of typen op de computer. Dan voel ik me echt gehandicapt. Maar ik kan er nergens een blijvende oplossing op internet voor vinden. Helaas wel frustrerend.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik smeer ook al een tijdje vaseline en als ik dit consequent doe geeft dat nog het beste resultaat. Mijn vingertoppen zijn door het gebruik hiervan ook minder gevoelig.

  Reageer
  #10

  heb al enkele jaren last van erge pijn in mijn vingertoppen , heb van alles geprobeerd , met vette creme en met karoenen handschoenen slapen , hormoonzalf , uiercreme , en 100 andere zalfjes en middeltjes @&€)()€ niks helpt ik heb er zoveel last van ben al meerdere keren naar de huisarts geweest en dan komt hij weer met een of ander zalfje en het werkt nooit.
  ik zit nu te schrijven met pijn en bloed op mijn ipad schermpje ik hou het niet meer uit.

  Reageer
  #11

  Hallo allemaal,

  Probeer eens een week alle suiker(producten) te laten staan.
  Ook ik kon niet meer lopen van wel 20 hielkloven en niks meer oppakken door de kloven op mijn vingertoppen.
  Na een week totaal zonder suiker was alles WEG!!
  Als ik eens 'zondig' heb ik na een paar dagen weer de eerste kloofjes.
  Succes iedereen 🙂

  Reageer
  #12

  Hallo allemaal,

  ook ik heb er al jaren last van. Ik heb gemerkt dat sinds het gebruik van triamcinolon zalf op mijn handen het huid schilferig wordt. Het probleem is dat ik er continue aan pulk en krab omdat het droog aanvoelt. Mijn handen zien er daarom niet uit en soms heb ik gewoon geen zin om naar buiten te gaan vanwege de pijn of schaamte...Ik hoop dat we allemaal een oplossing vinden voor dit vervelend probleem.

  GBU!

  Reageer
  #13

  Hoe vervelend het ook is; dankbaar mogen wij zijn dat we toch vingers hebben!

  Reageer
  #14

  Ook ik heb het dit jaar voor het eerst last van dit probleem vingertoppen  met kleine scheurtjes die gaan bloeden erg pijnlijk  het word ook nog eens hard en ruw .

  Nu heb ik een lichte vorm van psoriasis  dus vermoed dat het dat het daar door komt hormonen zalf gehad met Koel zalf helpt ook niet.

  Maar nu worden mij tenen helemaal ruw sinds die hormonen crème zitten gewoon scherpe randjes aan....lijkt op een vorm van eelt ?

  Reageer
  #15

  Vreemde opmerking vind ik dit .

  Reageer
Reageer op: vingertoppen gaan stuk
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief