Zeer veel (voedsel)allergieën. Ervaringen gevraagd

  • #1

    Ik zou graag ervaringen en tips krijgen van mensen die zelf zeer veel voedselallergieën hebben of ermee te maken hebben in hun omgeving.

    Ik ben altijd positief maar nu weet ik het echt even niet meer. Ik ben een jaar of 15 geleden getest (krasjes) op voedselallergieën en hier kwamen zo'n 6 allergenen/allergenengroepen naar boven waar ik een reactie op had. Op kippenei-eiwit hevig, de rest matiger. In de loop der jaren zijn er -proefondervindelijk- vele voedselallergieën en intoleranties bij gekomen evenals allergieën voor andere stoffen. Uit een bloedtest is nu gebleken dat ik voor alle voedingsmiddelen overgevoelig ben, vlees uitgezonderd. Dit hadden ze nog nooit meegemaakt bij het lab. Ik ben onder behandeling van een orthomoleculair en probeer d.m.v. minder vaak te eten, geen snelle suikers en m.b.v. supplementen mijn darmen te 'helen' waardoor bepaalde overgevoeligheden hopelijk zullen gaan afnemen. Het is niet zeker dat dit zal gebeuren en als het zal afnemen duurt het een paar jaar. Ik eet al bijna 2 jaar glutenvrij omdat ik van gluten diverse (ziekmakende) reacties kreeg. Ik kan ik natuurlijk niet niets eten dus ik eet datgene waar ik geen direct merkbare reacties op krijg en ik probeer daarin, zo goed en kwaad als het kan, af te wisselen. Ik probeer positief te blijven maar voel me hierin heel eenzaam omdat ik niemand ken die voor vrijwel alle voeding overgevoelig/intolerant/allergisch is. Op internet vind ik er ook niets over. Graag kom ik in contact met mensen die hetzelfde probleem hebben om ervaringen uit te wisselen.

    Reageer
    #2

    Da's wel heel veel. Heb je veel vaccinaties gehad? Die kunnen klachten uitlokken. Een orthomoleculair therapeut lijkt me een goed idee. Soms kijken ze niet naar het hele plaatje. Dan blijken er toch nog dingen te zijn die je mist. Darmflora is zeker belangrijk. Onder andere glutamine is belangrijk voor je darmen. MSM kan voedselovergevoeligheden iets verminderen. Misschien heb je bepaalde enzymen nodig. Overigens hoeven het niet altijd de gluten te zijn. Kan ook de tarwe op zich zijn, als je andere granen wel beter verdraagt. Electromagnetische velden geven een stressreactie in je lichaam, wat klachten ook kan verergeren.

    Ben je vrouw? Eventueel pilgebruik kan ook klachten geven en verergeren, wat zich niet zomaar herstelt. Het zorgt voor verlies van vitaminen en mineralen en versterkt een situatie van oestrogeendominantie. Veel vrouwen hebben te maken met oestrogeendominantie, wat de histaminewerking kan verergeren.

    Reageer
    #3

    Misschien sowieso een goed idee om je lichaam goed te ontgiften. Bijvoorbeeld met kambo.

    Reageer
    #4

    Nog een vraag op vorige e-mail.

    Zou je de kleur van je tong kunnen beschrijven? Is deze lichtroze of zit er een bepaald beslag op. Is hij effen of zitten er scheurtjes in/wondjes op?

    Je tong geeft je een goede indicatie van de gezondheid van je darmen. Zijn je darmen gezond dan zie je dit vaak terug in je tong. Een goed voorbeeld van hoe je tong eruit ziet bij een gezonde darmflora staat hieronder.

    Afbeeldingsresultaat voor gezonde tong"

    Reageer
    #5

    Bedankt voor jullie reacties.

    Catootje, de behandeling bij de ortomoleculair is er o.a. op gericht om mijn darmflora en slijmvlies te herstellen. Hier heb ik een heel goede probiotica voor, zink, l-glutamine. Zelf neem ik vitamine C, magnesiumcitraat, levertraan (allen goede merken) en extra B-vitamines en ijzer in Floradix. Ook heb ik voedingsaanpassing m.b.t. evt. candida. Ik neem gelatine (biologisch) en zelfgemaakte bottenbouillon om de darmwand te herstellen en zodoende -hopelijk- de intoleranties en allergieën te verminderen. Ik slik al 10 jaar geen anticonceptiepil meer. Verder geen medicijnen, geen overmatig antibiotica gehad in m'n leven en niet meer dan de gebruikelijke vaccinaties zoals de meeste mensen. Ik leef al jaren gezond: veel biologisch, geen alcohol, voldoende slaap, etc. Ik heb zo n 16 jaar geleden een lange periode van veel stress gehad en in die tijd zijn de eerste allergieën ontstaan. Vermoedelijk heeft dat veel schade aangericht aan m'n darmen en is dat nooit eerder geheeld. Ik kom uit een allergie-gevoelige familie maar niemand die het in deze mate heeft.

    IgG4-test wees uit dat ik overal overgevoelig voor ben, behalve vlees. Ik lees zeer uiteenlopende verhalen over deze testen o.a. dat IgG4 niets zegt over intoleranties en allergieën. Ik ga een doorverwijzing naar de allergoloog vragen bij mijn huisarts maar wil hier graag ervaringen van anderen horen m.b.t. veel overgevoeligheden en uitslag van IgG4-testen (mogelijkheid bestaat dat er een ernstige ziekte achter steekt (IgG4 gerelateerde ziekte met orgaanaantasting) en dat vind ik zeer beangstigend). Iemand hier ervaring mee?

    Rico, mijn tong is eigenlijk altijd lichtelijk wit beslagen (candida?). Verder normaal van structuur.

    Reageer
    #6

    Rico, nu ik nog eens kijk zie ik een scheur in het midden van mijn tong, over de lengte.

    Reageer
    #7

    Hoi Fay,

     

    Een beetje laat, maar ik herken me zeker deels in het verhaal. Hier geen intoleranties, maar wel allergieen voor soja, noten, pinda's, tarwe, alle rauwe groenten en rauw fruit.

    Ook huisstofmijt, praktisch alle huisdieren en hooikoorts. Verder nog een hele rits aan contact allergieen. Dermatoloog en allergoloog konden mij ook bijzonder weinig vertellen over allergieen en leefstijl. Dus ben ook op eigen houtje dingen gaan opzoeken en ben een opleiding begonnen tot orthomoleculair therapeut. Al heb ik zeker verbetering tov 10 jaar geleden, af en toe zakt de moed me ook in de schoenen. Ik wil gerust eens met je sparren of ervaringen uitwisselen 😊

     

     

    Reageer
Reageer op: Zeer veel (voedsel)allergieën. Ervaringen gevraagd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief