keel en luchtwegen

  • #1

    Goedendag,

    Ik heb al bijna een jaar last van vernauwde bovenste luchtwegen, althans zo voelt het. Het ontstond na een weekend schilderen met terpentine basis verf. Na 3 dagen geschildert te hebben kreeg ik ineens in de avond een soort aanval van allerlei vage klachten waaronder: rillingen, koud hebben maar wel zweten, druk op de borst, vernauwde keel en slijmerig (warm gevoel in de keel/ luchtwegen), behoorlijk misselijk en oververmoeid. Ik schrok van deze reactie.

    Nu heb ik al een tijd last van deze keel en bovenste luchtwegen. De andere klachten heb ik nauwelijks last van. Die andere klachten zijn hoogswaarschijnlijk verbonden met een intolerantie voor voeding zoals histamine, maar ook al let ik op mijn voeding die luchtwegen verergeren alsnog. Ik ben onlangs namelijk weer met school begonnen en toen ik in de tram zat kreeg ik verergering. Al die parfumgeuren en rook van mensen die roken... en grote ramp voor mijn bovenste luchtwegen.
    Ik denk dus te vermoeden dat het misschien een overgevoeligheid is voor chemicalien of extreme geuren iets in die richting. Rond dezelfde periode had ik ook Colitis Ulcerosa gekregen enz.

    Ik hoop dat ik een oplossing kan vinden want dit is geen leven. Ik lijd hier enorm onder. Ik ben elke dag benauwd. Ik ga ermee naar bed en word ermee wakker. Ik ben er dus tot nu toe nooit vanaf geweest. De afgelopen periode is het weer wat erger vanwege school de chemicalien en de stress. Als mijn luchtwegen verergeren voel ik vaak eerst jeuk of van die pijntjes in me luchtwegen en dan komt de slijmerige warme keel opzetten en voel ik me benauwder. Zijn dit de slijmvliezen?

    Reageer
    #2

    İk jen dezelfde klachten, ben heel gevoelig voor sterke geuren, warme gesloten ruimte, buitenlucht vooral in de winter en dat geeft een brandende ogen bij het inademen voel ik ook een droog en gevoelig neus, heb ook op dat moment een droge hoest ,luchtwegen worden geprikkeld en krijg ik het benauwd .

    Reageer
Reageer op: keel en luchtwegen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief