enorme jeuk na eten van knoflook

  • #1

    Beste,

    Om een lang verhaal kort te houden... Ik eet sinds kort geregeld eens knoflook om een (vermoedelijke) bacteriële infectie te bestrijden. Ik heb lange tijd een geïnfecteerde kies gehad, en vermoed daardoor een systemische bacteriële infectie te hebben gekregen. Ergste symptomen zijn urineweg+nierbekkeninfecties, chronische vermoeidheid, voedselintoleranties en zenuwachtigheid/angstaanvallen. Dit is iets verbeterd sinds het wegnemen van de kies maar de klachten blijven toch aanhouden, hoogstwaarschijnlijk omdat de infectie nog niet volledig is opgekuist. Ik heb al vaker last gehad van niersteenvorming en dit vooral na het eten van bv. chips.

    Om terug te komen op de knoflook, ik krijg enorme jeuk na het eten ervan, zowel rauw als gekookt. Ik kan alleen maar vermoeden dat het enorm effectief is in de bestrijding van die beestjes en de vrijgekomen toxines een of andere immuunrespons veroorzaken, waardoor mijn huid gaat jeuken?

    Ik ben geen arts maar zou graag een of ander advies krijgen m.b.t. verder stappenplan. Ik heb al tal van dokters gezien en ben van begin af aan antidepressiva voorgeschreven, aan 21-jarige leeftijd. Ik voel me zelf niet echt verdrietig en heb de indruk dat alles is begonnen na de wortelkanaalbehandeling op de nu getrokken tand. Deze was zeer zwaar geïnfecteerd en kleurde op een gegeven moment zelfs blauw. Ben er zeker van dat de bacteriën zich een weg naar mijn rechternier hebben gebaand. Aantal kolieken sinds 2010 bedraagt toch zéker 15-20. Een HEL.

    Tandarts wou geen antibiotica voorschrijven omdat hij zei dat dat niet goed was voor het lichaam. Maar systemische infectie lijkt mij ook niet echt goed te zijn voor het lichaam. Ik ben van plan om de volgende keer aan mijn huisarts-psychiater antibiotica te vragen. Ik heb immuunreacties op heel wat voeding en dan met name zuivel, geraffineerde suikers en granen (opgezette buik). Diarree/losse stoelgang is ook frequent. Meer wel dan niet eigenlijk.

    Is er a.u.b. iets wat ik kan ondernemen tegen die bacteriën zonder extreme jeuk te krijgen na het eten van knoflook? Wil ooit nog mijn leven terug..! Krijg momenteel een uitkering wegens ziekte, al wordt het niet echt begrepen en denkt iedereen dat ik aan een depressie lijd. Zal natuurlijk wel een symptoom zijn, maar als de echte oorzaak niet wordt aangepakt kan dat uiteraard blijven aanslepen. Ken overigens niemand met een depressie die de ene nierkoliek na de andere lijdt en volledig aan huis is gebonden. Met alle respect natuurlijk maar ik weet zeker dat niet alles zomaar tussen mijn oren zit. Ben noodgedwongen moeten stoppen met mijn opleiding destijds, in mijn laatste jaar. Was zeer gemotiveerd. Sindsdien leef ik in een soort van overlevingsmodus. Heb toch zeker de indruk en het gevoel dat mijn lichaam vecht tegen iets, aangezien ik me vroeger nooit zo heb gevoeld en zeker aangezien die mentale problemen van de ene dag op de andere zijn begonnen. Dit een paar maanden na de wortelkanaalbehandeling door mijn tandarts-amateur.

    Alvast bedankt en mvg

    Kenneth

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je allergisch reageert op de hoeveelheid knoflook. Een infectie in je lichaam zoals je vermoedt, ga je daar ook niet mee oplossen.

    Ga eerst eens naar de huisarts en laat een uitgebreid bloedonderzoek doen. Er zal toch eerst eens moeten worden vastgesteld of er ueberhaupt een infectie aanwezig is voordat er antibiotica gebruikt kan worden.

    Diarree en losse stoelgang zoals je het noemt is dus een gevolg van de knoflook.

    Reageer
    #3

    Danku. Zal inderdaad verdere opvolging vragen aan de huisarts. Is wel zo dat de diarree ook voorkomt zonder de knoflook (neem het nog maar enkele dagen). Redelijk lage lichaamstemperatuur ook meestal. Wat ik ook heb als ik knoflook eet, is dat ik daarvan een loopneus krijg. Moet ook meer niezen. Weet niet of er een verband kan zijn.

    Maar komt wel goed. Voel toch wel al een verschil in vergelijking met toen ik de geïnfecteerde tand nog had. Ben er ook wel zeker van dat de arts waar ik meestal ga een dosis antibiotica zal starten. Ze zei vorige keer zelf dat het mogelijk was dat ik mezelf heb vergiftigd met de tand, dus ja...

    Nogmaals bedankt

    Mvg

    Reageer
    #4

    Ga eens op Google zoeken naar Kambo, ik raad je aan een ceremonie te doen. Dan ben je van alle bacteriën, parasieten en eventuele ontstekingen af. Heb er zelf 3 gedaan en voel me super

    Reageer
    #5

    Als je veel keelklachten en ontstekingen in hoofd tot bovenste luchtwegen zou hebben kun je vaak wel met amoxicilline dat proberen te verhelpen. Maar als je verder in het lichaam infecties hebt moet je misschien een ander of gecombineerd antibioticum nodig. Vaak wordt dit pas toegepast bij langer aanhoudende klachten. Als je dat hebt benadruk dit dan ook bij de arts of tandarts. Beterschap.

    Reageer
Reageer op: enorme jeuk na eten van knoflook


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief