Bloedwaarden CBR bij keuring

  • #1

    Onderzoek door CBR, welke bloedtests worden gebruikt

    Door het CBR worden 4 testen gebruikt voor het vaststellen van alcoholmisbruik of alcoholafhankelijkheid.
    Door het meten van de 4 genoemde typen bloedwaarden, in het bloed wat WPEX prikt voor CBR.

    1 ASAT/ALAT
    2 GAMMA-GT (GGT)
    3 CDT
    4 MCV (mean corpusculair volume)

    1. De ASAT/ALAT (0-45)
    De ASAT/ALAT meten de mate van leverbeschadiging.
    ASAT en ALAT zijn enzymenofwel stoffen die voor een goede stofwisseling zorgen.

    Een verhoging van het gehalte ASAT/ALAT kan duiden op leverbeschadiging.

    Dit kan aan alcoholgebruik liggen, maar OOK aan hepatitis, medicijngebruik OF een andere leverziekte.

    De aangegeven normaal- of referentiewaarden kunnen per laboratorium iets verschillen.
    0-45 is de normale waarde voor de ASAT en ALAT.
    Boven de 45 wordt als afwijkend beschouwd en daar geldt: hoe hoger de waarde, hoe ernstiger de afwijking 100: iemand drinkt stevig; 400: iemand drinkt overmatig; 1000: celversterving; 2000: lever functioneert zo slecht dat er acuut ingegrepen moet worden).

    2. GAMMA GT (GGT) (voor mannen 10-40, voor vrouwen 6-25)
    Gamma GT geeft, meer dan de waarden op ASAT en ALAT, de leverschade aan die door alcohol wordt veroorzaakt.

    Maar ook de Gamma GT kan verhoogd zijn door andere aandoeningen zoals lever-en galziekten, na een hartinfarct, na een herseninfarct of door het gebruik van bepaalde medicijnen.
    Gamma GT is een enzymdat onder andere in de lever voorkomt.

    Enzymen zijn betrokken bij de stofwisseling.

    Door middel van een bloedproef kan de Gamma GT gemeten worden.
    Gamma GT komt bij iedereen in het bloed voor.

    Voor de GAMMA GT worden de volgende waarden gehanteerd:
    10-40 (mannen) of 6-25 (vrouwen) is normaal
    Afhankelijk van het laboratorium en de methode van onderzoek kunnen de normale waarden iets verschillen.
    HET BEPALEN VAN GEZOND ZIJN + WEL OF NIET BINNEN DE GEZONDE VEILIGE WAARDEN, BINNEN DE GELDENDE MEDISCHE MARGES, DIE LANDELIJK DOOR ALLE ZIEKENHUIZEN WORD BEPAALD, met een héél klein verschil in het getal wat de onder en boven grens aangeeft in een ander ziekenhuis, DIE ZIJN SAMENGESTELD ZIJN DOOR ECHTE SPECIALISTEN, worden door het CBR genegeerd.
    Het CBR houd piepkleine marges aan, zodat alleen een SUPER gezond mens, niet drankmisbruiker is.
    En ziek zijn, waardoor de bloedwaarden van een mens EEN BLOODWAARDE(N) verhoogd is, dat is bij het CBR niet mogelijk. LEES ALLE INFO VAN biglawsuit en zie in de sociale media dat CBR bewust de waarden verkeerd uitlegd, zodat ze bewust sanctie’s kunnen toepassen !!!

    De Gamma GT is slechts een AANWIJZING.

    Om na te gaan of iemand langdurig te veel drinkt, kan de Gamma GT gecombineerd worden met andere testen.

    3. Het percentage CDT (koolhydraat deficiënt transferine) (< 2,6 %). CDT zoekt naar chronisch alcoholisme en meet tevens het drankgebruik tot twee weken terug. De CDT-marker (koolhydraat deficiënt transferrine) meet de door alcoholgebruik ontstane afwijking in de samenstelling van een eiwit(tranferrine). De CDT-marker kan stijgen na twee weken alcoholgebruik van 6 glazen per dag. De halfwaardetijd wordt geschat op 14 tot 17 dagen. Een eerdere bloedtransfusie en hepatitis B kunnen de test beïnvloeden. Bij de tegenwoordig meest gebruikte test voor het percentage CDT is de referentiewaarde VOOR MANNEN & VROUWEN HETZELFDE nl < 2,6 %. 4. MCV (Mean corpusculair volume). Dit is de gemiddelde grootte van de rode bloedcel(erytrocyt). Deze kan ook verhoogd zijn na langdurig overmatig alcoholgebruik. Een veel gebruikte combinatie van testen is de combinatie van Gamma-GT, %CDT en MCV. Als alle drie die waarden verhoogd zijn, zijn er zeer sterke aanwijzingen voor chronisch overmatig alcoholgebruik. Het is echter ook mogelijk dat maar een of twee van die waarden verhoogd zijn, of zelfs geen van die waarden, terwijl er toch sprake is van chronisch overmatig alcoholgebruik. Daarom zijn er naast het bloedonderzoek andere onderzoeken nodig om vast te stellen of iemand een alcoholprobleem heeft. Bron: http://www.jellinek.nl/informatie_en_advies/vraag_en_antwoord/vraag/279/Onderzoek-door-CBR-welke-bloedtests-worden-gebruikt

    Geplaatst op 14-12-2010, door mr. J.J. van ‘t Hoff, De Lange c.s. Advocaten
    Laatst bewerkt op 21-01-2013, door mr. J.J. van ‘t Hoff, De Lange c.s. Advocaten

    LEES ALLE INFO VAN biglawsuit op FACEBOOK, TWITTER, SPEURDERS, dat CBR bewust de waarden verkeerd uitlegd, zodat ze bewust sanctie’s kunnen toepassen.

    Reageer
    #2

    Mijn gamma waarde is 74 asat 23 en alat 26 krijg ik hem weer cdt 1.1

    Reageer
    #3

    Beste lezers,

    Ik heb mij laten voorprikken door het star mdc om teleurstelling te voorkomen. ik ben vorig jaar namelijk afgekeurd terwijl ik hem voor 5 jaar terug zou krijgen (de laatste keuring dus) mijn waardes lagen toen op:

    gamma gt: 114
    Asat: 57
    Alat: 131

    Dit terwijl ik totaal niet meer drink. Geen drup meer. Sterker nog ik ben sinds 2011 gestopt met het drinken van alcohol.

    Nu een jaar verder bij star mdc geprikt en mijn waardes zijn:

    gamma gt: 67
    Asat: 54
    Alat: 100

    Nu vraag ik mij af of dit afkeur zou zijn??

    Alvast bedankt voor jullie antwoorden!!

    Mvg,

    Mikey

    Reageer
    #4
    1. Ik heb dit forum altijd gelezen en nu ik eindelijk uit de molen van het cbr ben zal ik mijn ervaring delen: 11 jaar terug ben ik aangehouden met te veel alcohol op ik werd thuis aangehouden na een tip van iemand en ben toen te eerlijk geweest waarna ik mee moest naar het bureau daar bleek dat ik inderdaad te veel had gedronken.dit werd een rechtzaak en de rechter stelde mij in het gelijk dat er niet bewezen kon worden dat ik met een dergelijke hoeveelheid alcohol op had gereden ik was immers al 40 minuten thuis ik kreeg mijn rijbewijs dus terug echter had de politie dit al doorgegeven aan het cbr en die gingen snel aan de gang.ik kreeg een brief met een oproep voor een medische/psychiatrische keuring en bloed onderzoek dit moest binnen 5werkdagen plaats vinden en natuurlijk waren mijn waardes te hoog dit resulteerde in een jaar recudief vrij, ik mocht dus niet rijden en niet drinken na een jaar mocht ik weer keuren en ik heb me in dat jaar keurig gehouden aan 0.0 drinken deze keer was de keuring helemaal goed en kreeg ik mijn rijbewijs voor 1 jaar toen voor 3 jaar en na weer een keuring voor 5jaar nu heb ik mijn laatste keuring net gehad en heb ik mijn rijbewijs voor altijd terug. Ik dronk altijd 4 maanden voor de keuringen geen druppel om zeker te zijn dat de bloed waardes goed zijn het psychiatrisch onderzoek heb je op gegeven moment ook wel door hierover kun je complete vragenlijsten vinden.veel succes voor een ieder die in deze situatie zit. Het CBR heeft je voor 10 ,jaar in zijn macht trekt veel geld uit je en voor een keuring ben je altijd onzeker maar blijf positief en houd je echt aan 0.0 drinken (minimaal 2.5 maanden maar langer is beter) dan kom je er zeker doorheen
    Reageer
    #5

    Heb zaterdag nog enkele pilsjes gedronken en moet v aandaag bloed laten nemen waarschijnlijk te hoog dan?

    Reageer
    #6

    Daar zou ik dan maar eens van uit gaan....

    Reageer
    #7
    • Ik zit nog steeds in die molen en je moet ook altijd een rapport van de bloed uitslag vragen. ik drink bijna niet en mijn bloed was ook niet goed ,laatste keer was mijn promillage 0,6 dat is nu tien jaar geleden, iemand zei tegen mij je had beter die agent doodgereden dan was je al 5 jaar vrij geweest bij wijze van spreken .tja wat moet je daar op zeggen
    Reageer
    #8

    mag ik vragen waarom jullie toch afgekeurd worden? Als je waardes goed zijn (hiervan uitgaande) en de psychiater stelt een positief rapport op. Waarom worden jullie dan alsnog afgekeurd.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    I k ben 10 jaar geleden mijn rijbewijs kwijt geraakt, nu heb ik me laten voor prikken en mijn waarde zijn ASAT/ALAT is 81 en Gamma gt is 65 ik drink al 7 maanden geen druppel meer wat zijn mijn kansen.

    Reageer
    #10

    Hallo.

    Ik heb gewijgerd aan een alkoholtest omdat ik een uur later nadat ik thuis was werd aangehouden door de politie .

    Rijbewijs afgepakt door de politie en nu brief van CBR voor en onderzoek.

    Wat kan ik verwachten?

    GR.Goldi

    Reageer
    #11

    Ik neem aan dat ze niet zomaar bij iemand aan de deur komen die gewoon thuis is en dan een alcoholtest willen...en dan vervolgens ook nog het rijbewijs invorderen.
    Er zal een bloedonderzoek gedaan worden en een psychiater zal een gesprek met je hebben.

    Reageer
    #12

    Dat klopt. Politie komt niet zomaar thuis bij iemand om rijbewijs af te pakken. Mijn  gevallen is zeer bijzonder : Ik rij 28jaar schadevrij. Heb 12 jaar met een trekker oplegger international gereden. Nooit in mijn leven dronken achter de stuur. Twee manden geleden was ik bij mijn vriend klussen aan een oldtimer van 16.00 tot 22.30uur. Daar gegeten en twee bier gedronken. Naar huis gereden, twee km van mijn huis af. Ik krijg een auto kort achter mij rijden en met grote lichten signaleren. Het is een smal weg en ik zocht mogelijkheid om te stoppen en auto achter voorbij laten gaan. Ik ging berm in om te stoppen en glijdt met mijn auto door en knalde tegen lantaarnpaal. Lantaarnpaal omver gereden, auto achter mij rijdt voorbij en ik in stres geraakt  en door gereden naar huis. Omdat ik nooit in mijn leven schade had gereden bij de thuis aankomst heb ik twee kalmerende pillen genomen. Doordat ik in stress situatie verkeerde, vergat ik dat ik medicatie had ingenomen, heb ik paar glazen whisky gedronken. Helemaal onbewust, wat ik echt nooit zou doen. Na 1.15uur kwam politie aan de deur. Door combinatie van oxazepan en alkohol ga ik tekeer tegen de politie en weigerde ik alcohol test. Daardoor wordt mijn rijbewijs afgepakt en werd melding bij cbr gemaakt. Ik ben volgende dag NAAR de politie gegaan en verklaring afgelegd dat ik onder behandeling bij psycholoog zat i dat ik van psychiater oxazepan voorgeschreven heb om af en toe te pakken als ik mij niet lekker voel. Verder hebben ik verteld dat ik ptss diagnose al 13jaar lang heb. Politie agent gevonden die bij mij thuis was en mijn excuses aangeboden voor mijn reactie die veroorzaakt was door kombinacije van pillen en alkohol. Nu krijg ik bericht dat mijn rijbewijs ook ALS ik eerder door de ingediende bezwaarschriften terug wordt gegeven door de rechter alsnog naar CBR moet gestuurd worden en dat ik 415euro moet betalen en dan pas hoor ik hoe en wat voor onderzoek dat ik kan verwachten. Krijg ook mogelijkheden om van mijn grote rijbewijs afstand te nemen... Ik vraag me af wat ik allemaal kan verwachten ván CBR en wat ik met mijn grote rijbewijs moet doen. Afstand nemen óf niet? Heeft iemand ervaring hiermee? Iemand die ongeveer hetzelfde situatie mee heeft gemaakt met politie en CBR. Bij voorbaat bedankt voor uw reactie. 

    Met vriendelijke groet. Goldi

    Reageer
    #13

    Ik dek dat je er verstandig aan zou doen om naar een advocaat te gaan

    Reageer
Reageer op: Bloedwaarden CBR bij keuring


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief