Refusal

  • #1

    Hallo,
    Sinds enige tijd slik ik Refusal. Op zich heb ik geen last van bijwerkingen afgezien van een metaal-achtige smaak in mijn mond. Is er iets bekend over overmatig zweten (ik word snachts badend in het zweet wakker)? Ik drink niet, slik geen andere medicijnen en drink af en toe koffie overdag. Iemand bekend met dit verschijnsel? Bij voorbaat dank. [img size=180]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/reggie.jpg[/img]

    Reageer
    #2

    Dat zweten komt waarschijnlijk omdat je nu dus geen alcohol meer drinkt en je lichaam aan het ontgiften is. Dit zal nog wel een week of twee/drie aanhouden. Daarna zal het minder worden en helemaal over zijn. Houd vol, alcohol maakt meer kapot dan je lief is!

    Groet Har

    Reageer
    #3

    Oja, heel bekend verschijnsel bij mensen die stoppen met alcohol drinken, maar ook mensen die stoppen met wiet/hasj. Goed hoor, dat je niet meer drinkt.

    Nina

    Reageer
    #5

    Bedankt voor je reactie, Nina. Alleen ik drink al meer dan anderhalf jaar niet meer, en ik weet dat het bij de ontwenningsverschijnselen hoort, dus daardoor kan het niet komen. Ik dacht dat het door de Refusal kwam. Gr. Egid

    Reageer
    #7

    Hai, mag ik vragen waarom je Refusal slikt als je al zo lang niet meer drinkt?

    Lola

    Reageer
    #8

    Natuurlijk mag je dat vragen. Ik ondervind volgens mij geen bijwerkingen vd refusal. Als ik zou stoppen met refusal zou de stap naar sociaal drinken de volgende zijn en ik heb gehoord dat het begint met sociaal drinken maar dat dat de deur openzet naar meer drinken en dat wil ik niet. Ik weet niet of ik het dan bij 1 biertje of 1 wijntje kan laten. Het is niet alleen een kwestie van wilskracht maar ook mijn lichaam dat hierop zal reageren. Mag ik vragen waarom je vraagt?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hai, ik ben een zeer goede (al wat oudere) vriend van mij verloren door de alcohol. Hij heeft jaren Refusal geslikt nadat hij in een waantoestand zijn auto in de pui van de buren had geparkeerd. Met Refusal dronk hij geen druppel meer, viel kilo's af en ging zelfs fanatiek naar de sportschool. Na een paar jaar dacht hij wel te kunnen stoppen met Refusal. Het begon met één wijntje, dat werd een flesje, en dat werden er al gauw drie - per dag. Hij verloederde steeds meer tot hij op en dag beneden aan de trap is gevonden. Waarschijnlijk met z'n dronken hoofd een trede gemist. Lege flessen op tafel en op het aanrecht, triest. Ik mis hem nog elke dag. Ik heb destijds op hem ingepraat dat zijn consumpties echt niet meer sociaal te noemen waren, maar op de een of andere manier drong ik niet meer tot hem door ondanks dat hij me wel keer op keer beloofde 'te minderen' (ja, geloof je het zelf?). Ik drink zelf ook wel eens een wijntje (wie niet?) maar na twee begin ik al te draaien, haha, en dat kan ik mezelf als moeder met een verantwoordelijke baan gewoon niet veroorloven. Bovendien vind ik dronken vrouwen nog ordinairder dan dronken mannen. Vandaar mijn vraag, en ik denk dat doorgaan met Refusal voor jou dus absoluut een goed plan is. Had hij dat ook maar gedaan. Alleen dat zweten, nee, daar heb ik hem nooit over gehoord, sorry.

    Lola

    Reageer
    #10

    Zo zeg, wat een verhaal. Heel erg, maar het klopt; je kunt tegen een drinker zeggen dat het beter is te stoppen, maar dat werkt niet. Btw, vind je het goed als we deze discussie voortzetten via mail?Mijn adres staat bij de vorige reactie. Groet,Egid

    Reageer
    #11

    ik zie nu dat de site mn email adres niet vermeldt... je kunt me ook vinden op feesboek (egid blezer).

    Reageer
    #12

    Met alle respect, maar ik blijf liever anoniem op dit forum en geef mijn e-mail adres nooit aan onbekenden. Bovendien staat het ook in de forum regels. Ik hoop voor jou dat er nog iemand reageert die het overmatig zweten herkent en misschien een remedie weet.

    Groetjes, Lola

    Reageer
    #13

    got it, Egid

    Reageer
    #14

    Ik gebruik ook Refusal sinds drie weken. Komt overeen met het moment dat ik Alcohol aan de wilgen heb gehangen. Eerst twee weken vaak zwetend wakker worden en erge levendige dromen. Begint nu (rond drie weken) al wat minder te worden en mijn slaap is goed te noemen.
    Success!
    Sebas

    Reageer
    #15

    Gebruik je soms ook andere medicijnen? Ik gebruik ook bloeddrukverlagers waarvan bekend is dat je hiervan levendig kunt dromen gedurende de eerste periode.

    Overigens zie ik nu pas dat je al een tijd geen alcohol meer gebruikt en Refusal als stok achter de deur gebruikt.
    Ik ben sinds een kleine maand gestopt en heb nu nog alle hoop dat ik over een tijdje de herinnering aan alcohol achter me kan laten. Maar wie weet zal dit ook mijn toekomst zijn?

    Lijkt me in ieder geval erg verstandig dat je deze keuze gemaakt hebt en ik wens je veel succes hiermee.

    Gr. Sebas

    Reageer
Reageer op: Refusal


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief