Vader Drinkt veel/stiekem.

  • #1

    Hallo,
    Mijn vader drinkt 6 (Bavaria) flesjes/pilsjes/biertjes per dag.
    Dit is dus 6 flesjes van 30 cL per dag.

    Mijn moeder heeft hem hier een tijdje terug mee geconfronteerd en gevraagd of hij geen probleem had (verslaving) en volgens hem is hij niet verslaafd en kan het ook niet zoveel kwaad aangezien het maar biertjes zijn en géén sterke drank.

    Toch vroeg mijn moeder hem minder te gaan drinken en hij zou dit gaan doen.
    Nu zijn we erachter gekomen dat hij niet is gestopt of minderen. Hij had op meerdere plaatsen in en rond het huis flesjes/blikjes verstopt en als mijn moeder werken is ging hij lege flesjes omruilen voor volle (zodat het lijkt dat er evenveel in het krat zitten).

    Achteraf gezien blijkt hij dus al een flink aantal jaren zo te drinken (misschien zelfs 10 jaar), we hebben er alleen eerder nooit echt op gelet.

    Hij heeft ongeveer 15 jaar geleden een hersenbloeding gehad en heeft sindsdien ook een uitkering (en geen werk/dagbesteding meer).
    Het lijkt dat veel van de symptomen van veel drinken & een hersenbloeding veel op elkaar lijken, bijv. Hij gaat s'middags altijd naar bed, vroeger was dit van 13:00 tot 14:00, maar de laatste tijd ligt hij soms tot 15:00 of 15:30 op bed. Ook lijkt hij steeds meer dingen te vergeten en door elkaar te halen. Als wij op zo'n moment zeggen dat hij misschien beter wat minder kan gaan drinken zegt hij dat het aan de hersenbloeding ligt.

    Nu mijn vragen.
    1: Kunnen we hier iets tegen doen zodat hij stopt met drinken? Ik las over bepaalde pilletjes maar die kan je alleen op recept krijgen?
    2: "Het is máár bier, geen sterke drank", is dit minder erg of is het aantal flesjes bavaria wat hij drinkt op een dag ook slecht?
    3: Verder nog tips?

    Reageer
    #2

    Edit:

    Met 6 flesjes per dag bedoel ik dus echt 6 flesjes per dag, 7 dagen in de week / 365 dagen per jaar.
    Het is niet 1 of 2x per week maar echt iedere dag.

    Reageer
    #3

    Hij is dus alcoholist met die hoeveelheid bier. En aangezien hij volwassen is, zal hij zelf om hulp moeten vragen om te beginnen bij de huisarts

    Lees ook:
    https://www.jellinek.nl/familie-en-omgeving/naasten/gesprekstips/gesprekstips-alcohol/

    Reageer
Reageer op: Vader Drinkt veel/stiekem.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief