Drugsgebruik 33 uur voor operatie met ruggenprik

 • #1

  Ik heb gisteren om 3:00 snachts 2 sleutelpuntjes drugs gebruikt (4mmc) en heb morgen om 11:30 een operatie. Daar zit dus 33 uur tussen. Super dom natuurlijk, maar op dat moment niet stilgestaan bij het feit dat dit invloed kan hebben op anesthesie. Ik ga dit voordat ik onder narcose ga sowieso aangeven, Maar kan het bijvoorbeeld ook nog zo zijn dat mijn operatie hierdoor niet meer doorgaat?

  Reageer
  #2

  Correctie, ik ga niet onder narcose. Ik krijg een ruggenprik.

  Reageer
  #3

  Ook bij een ruggeprik zou de anesthesist de operatie af kunnen blazen, er wordt altijd rekening gehouden met de mogelijkheid dat er toch een algehele narcose gebruikt zou moeten worden. Omdat de ruggenprik niet goed werkt of bij andere complicaties.

  Reageer
  #4

  Hoi Suus,

  hoe schat je de dat dit hierdoor wordt afgeblazen in? Is bijvoorbeeld een verhoogde dosering anesthesie niet voldoende?

  Reageer
  #5

  De kans*

  Reageer
  #6

  Daar kan ik niks over zeggen, dat is een vraag voor een anesthesist.
  En je kunt iemand ook niet zo maar een verhoogde dosering anesthesie geven, want dan heb je kans dat hij of nooit weer wakker wordt of er blijvende schade aan over houdt.

  Reageer
  #7

  Update:

  operatie gehad, alles goed gegaan. Ze hebben inderdaad de dosering iets verhoogd. Tijdens de operatie gaf de anesthesist aan dat hij de sporen van 4mmc nog duidelijk kon zien en dat deze nog wel invloed hadden op de verdoving. Voor de mensen die nu denken: “ohjoh dan kan ik ook nog wel een puntje nemen vlak voor mn operatie “, niet doen! Anesthesist is er wel druk mee om je dosering aan te passen en dat levert voor het ziekenhuis extra gedoe op.

  Reageer
  #8

  Dan heb je geluk gehad, want ik denk niet dat iedere anesthesist dat had gedaan! Want je lichaam wordt wel extra belast met en een narcose en drugs en eventuelepijnstillers na de operatie.

  Sterkte dan met je herstel! (zou even niks gebruiken tot je volledig hersteld bent😉)

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Drugsgebruik 33 uur voor operatie met ruggenprik
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief