Korsakov

 • #1

  Hey ik ben een student van 23 met hypochondrie.

  Ik houd van alcohol en drink ongeveer 4 dagen peer weekm school lijdt er niet onder en ik kan ook zonder probleem een week zonder alcohol. Ongeveer 30 glazen per week maximaal. Kan ik korsakov ontwikkelen nu al, ben hier namelijk erg bang voor. Mn vitamine b1 is vorige maand getest en was helemaal prima, wegens mn hypochondrie ben ik heel erg bang om korsakov te ontwikkelen ik eet gezond en slik b1 tabletten. Is de kans op korsakov reeël of is het de hypochondrie?

  Reageer
  #2

  Een bierglas is 28 cl. 30 glazen is dus 30x28= 840 cl Dat is dan dus 8,4 liter per week.
  Als je nou werkelijk denkt dat het je prestaties niet beïnvloedt, moet ik je toch teleurstellen, want ik kan je met zekerheid zeggen dat het dat wel doet. Helaas heb je dat zelf niet in de gaten. Maar de meeste mensen met alcoholmisbruik denken dat en merken het niet.
  Voor Korsakov drink je waarschijnlijk te weinig, maar je lever en alvleesklier gaan er wel zwaar onder lijden.

  Reageer
  #3

  Bedankt voor uw reactie, zelf ben ik mij bewust van de gevaren van alcohol. Momenteel gaat alles op de uni en werk prima dus heb er eigenlijk niet liever nagedacht om te minderen. Kan ik uw vragen wat een normale hoeveelheid alcohol is per week?

  Reageer
  #4

  Om de risico's van alcoholgebruik te beperken, drink je best niet meer dan 10 standaardglazen per week. Wil je geen risico lopen, dan drink je beter geen alcohol. Als je wel alcohol drinkt, spreid je dit gebruik best over meerdere dagen in de week en drink je een aantal dagen niet.

  Reageer
  #5

  Er is een nieuwe richtlijn sinds 2015. Daarvoor werd het advies gehanteerd van maximaal 2 alcoholeenheden per dag.

  De nieuwe Richtlijnen gezonde voeding gepubliceerd door de Gezondheidsraad beveelt aan om geen alcohol meer te drinken of in ieder geval niet meer dan 1 glas per dag en niet dagelijks.

  Ook in de verslavingszorg wordt gesteld om minstens 2 dagen per week helemaal niets te drinken.

  Blijkbaar zijn er veel meer gezondheidsrisico's dan men vroeger dacht, en nog meer voor jongeren tot 24 jaar omdat hersenen dan nog ontwikkelen. Maar om van 30 terug naar 5 per week lijkt me veel en niet zonder klachten te kunnen, je zal er misschien al aan gewend zijn?

  Als puber dronk ik ook weleens veel, maar toen zei niemand wat over de mogelijke schade. Die informatie is nu toch beter te vinden.

  Reageer
Reageer op: Korsakov
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief