Drugs en gokken verzieken mijn leven

 • #1

  Inmiddels 27 jaar, nog wonend bij mijn ouders, een goede baan, een super vriendin, maar het gaat niet goed. Toen ik met mijn eerste vriendin was ontdekte ik drugs. Ik deed het af en toe, maar was er erg van overtuigd dat ik het niet te vaak moest doen. Ik heb ADHD, dus ik wist dat ik er gevoeliger gehad. Ik had een super leuke tijd met mijn ex gehad tot na 3,5 jaar de liefde van haar kant minder werd. Ik merkte haar 1,5 jaar lang zich steeds meer wegtrekken en ik werd hier erg onzeker van. Ik merkte dat ik er niet veel aan kon doen, dus ik ging maar afleiding zoeken. Ik ging naar jongens die niet perse de beste lui waren. Zij gebruikte regelmatig drugs, maar afleiding was afleiding. Op een gegeven moment word je er in mee getrokken en voordat ik het door had was het een wekelijks ding geworden. Mijn ex kwam er steeds meer achter dat ze niet met iemand wou samen zijn die dan ook nog eens vaak drugs deed. Ik werd nog onzekerder en mijn acties werden nog onaangenamer. Toen ik een keer op een vroege donderdagavond thuis kwam had ze eindelijk het lef op kunnen bouwen om er een punt achter te zetten. Logisch. Na twee weken was ze ook weg en de eenzaamheid sloeg ook in. Ik verergerde. Dit gebeurde vier jaar geleden.

  3,5 jaar geleden gebruikte ik nog steeds regelmatig drugs, alleen hoe vaker je het doet hoe minder de high wordt. Ik ging op zoek naar activiteiten die mijn high interessanter konden maken. Uiteindelijk kwam ik bij het online gokken. Ik speelde niet met hoge bedragen, alleen die constante spanning om iets te winnen of verliezen was heerlijk. Terwijl ik kampte met een drugsprobleem ging ik er een associatie aan leggen dat gokken leuk was. Na ongeveer vier maanden waren de kleine bedragen niet meer genoeg en zette ik nog meer in dan ik aan huur moest betalen. Het geinige is wel dat ik nooit won, naja ik heb wel een vier duizend euro gewonnen, maar dat had ik ook weer binnen no time vergokt. Ik kon niet meer mijn huur betalen, ik was nog depressief en zat in een omgeving waar mensen om mij heen veel drugs gebruikte. Godzijdank hadden mijn ouders de boerderij net verbouwd en was er een plekje over voor mij om tijdelijk te blijven. Dit is een goede keus geweest. Drugs deed ik minder en gokken daardoor ook. Ik gok nooit zonder drugs. Toch was ik dat boeren leven wel eens zat en wou ik ook wel eens uitgaan in de stad.

  De stad de oude omgeving waar ik het ook vaak deed. af en toe had ik een terugval maar ik had het gevoel alsof ik er uitgroeide. Ik heb een paar lessen gevolgd bij de verslavingszorg, maar doordat ik het niet meer regulier deed was het ook moeilijk te behandelen. Toch vond ik het wel vervelend, want standaard als ik dan drugs deed ging ik ook gokken.Ik verloor altijd, maar ik kon die situatie niet overzien als ik de keer daarna weer voor de keuze kwam te staan.

  En af en toe je geld verliezen is ook heel vervelend. Geen geld voor leuke dingen, rekeningen die je dan van je volgende loon moet betalen en daarom ook geen leuke dingen kan doen. Telkens als ik het dan weer net helemaal op de rit had, dan verpeste ik het weer. Zo heb ik best een tijd geleefd. Ik denk dat ik ongeveer 30 duizend euro verloren heb. Ik zit nu nog schulden van 2019 af te betalen. Wie haalt het dan nog in zijn hoofd om dat nog eens te doen. Nou ik. Ik ben inmiddels een goed jaar samen met mijn vriendin en nu is het in januari (1600 euro) gebeurd in april (600 euro) en als klap op de vuurpijl gister (1500 euro). Toch weer in een dronken bui drugs aangenomen en er weer bij gokken. Het voelt oprecht alsof ik niet voor mijzelf kan kiezen en wat mij gelukkig maakt. Ik kom nu inmiddels ook weer in de problemen. Ik snap gewoon niet hoe ik geen nee kan zeggen als ik zie wat het mij aandoet. Ik vind het een wonder dat mijn huidige vriendin bij mij is. Heel dankbaar voor.

  Ik heb inmiddels wel het gevoel dat ze het dan ook niet echt nog eens gaat waarderen als ik het nog eens doe. Maar heeft iemand een idee hoe ik dit het beste aan kan pakken. Is het een gewoon puur te kort aan zelfdiscipline, is het mijn ADHD, is het de alcohol. Ik zou het liefst niet willen stoppen met alcohol, maar drugsgebruikers lopen overal (ik krijg het altijd aangeboden en ik kan dan geen nee zeggen). niet alleen in de stad tijdens het uitgaan.

  Wie kan mij helpen. Ik wil een normaal leven kunnen leiden. Wat zijn goede vervolgstappen.

  Reageer
  #2

  Ik vertel mijn vriendin alles. Ik had het eerder mijn ouders ook verteld, maar die vragen nu vaak hoeveel ik wel niet gespaard heb. Ik durf het niet tegen hen te zeggen.

  Reageer
  #3

  Er is maar 1 oplossing: Hulp zoeken. Je verliest als je zo doorgaat alles. En dan heb ik het niet alleen over geld. Geef jezelf op bij een afkickkliniek, alleen ga je het niet redden. Luister naar je innerlijke stem! Er zit schaamte en onmacht, het is aan jou de keus wat je ermee gaat doen. Als de wil er is, is er een weg. Ontbreekt de wil, raak je de weg kwijt. Ik wens je veel kracht toe om de keus te maken.

  Reageer
  #4

  Allereerst verstandig om hulp te zoeken. Kan soms nodig zijn dat je een poosje ergens intern zit.
  Verder je leefstijl veranderen. Op een boerderij wonen kan saai zijn maar betekent niet dat je moet uitgaan. Er zijn ook nog andere dingen te bedenken, zoals overdag, doordeweeks een bakkie koffie in een koffietentje, vrijwilligerswerk doen, sporten, thuis afspreken met mensen.
  Een verslaving is eigenlijk opvullen van een leegte. Uitgaan kan dat ook zijn.
  Als je lichamelijk uit balans bent, ben je gevoeliger voor verslaving. Denk aan tekorten aan voedingsstoffen, ontregelde hormonen. Alcoholgebruik dus zeker onverstandig. Een orthomoleculair therapeut kan je adviseren over je voedingspatroon, darmflora, hormonen en over voedingssupplementen en aanvullende middelen.
  Je hebt het over samen met je vriendin. Bedoel je samenwonen? Als je alleen woont kan verhuizen naar een andere woonplaats, tenminste als je ondertussen ook aan je problemen werkt, meehelpen. Dan kom je bepaalde figuren niet meer tegen. Is trouwens ook wat je uitstraalt. Heb dat nooit meegemaakt dat mensen me drugs aanbieden.

  Reageer
  #5

  Hoi Mot,

  Ten eerste echt super stoer dat je jezelf zo kwetsbaar durft op te stellen en om advies vraagt!

  De eerste stap die je mag nemen is om naar de huisarts te gaan. De huisarts kan je verwijzen naar een passende behandeling.
  Daarnaast zou je ook kijken naar meetings bij je in de buurt, bijvoorbeeld AA meetings. Dit moet wel bij je passen, maar daar zit je echt met gelijkgestemden die jou steunen en advies geven.

  Als ik je verhaal lees, zou mijn advies zijn om jezelf te laten opnemen voor een detox. Even een time out. Met een detox alleen ben je er natuurlijk niet, want dit is ook alleen ontgiften.

  Bespreek met de toekomstige behandelaar wat een goed vervolgtraject is bijvoorbeeld een leefstijl training, adhc coaching, terugvalpreventie etc.
  Je zou ook bijvoorbeeld na een opname kunnen kiezen voor een safehouse om in stapjes terug te keren in de wereld vol verleidingen.

  Betreft het alcoholgebruik is mijn advies om absoluut de eerste jaren niets te drinken. Eigenlijk nooit. Klinkt heel somber en confronterend, maar je hersenkwab is eenmaal verslavingsgevoelig.

  Ik kan me voorstellen dat het heel veel informatie is wat je nu ontvangt. Samengevat, maak een afspraak met de huisarts en deel je verhaal en eventueel dit bericht.

  Heel veel succes in je herstel!

  Groetjes Bart Bijster

  Reageer
  #6

  Bedankt voor jullie berichten. Zelf ben ik wel bekend met het probleem dat ik heb. Afgelopen jaren heb ik zelf ook veel geprobeerd. Ik sport meer, de mensen die een verbinding hebben met drugs uit mijn leven gezet, thuis gaan wonen. Blijkbaar kan ik het niet alleen.

  Ik heb het inmiddels mijn vriendin en moeder verteld. Teleurgesteld, maar gelukkig zijn het allebei prachtige mensen die mij willen helpen.

  Woensdag as heb ik een afspraak bij de huisarts. Hopelijk zijn de wachtrijen bij therapeuten niet te lang.

  Ik ga ook stoppen met drinken, daarnaast meer hobby's zoeken.

  Reageer
Reageer op: Drugs en gokken verzieken mijn leven
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief